• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Bulgogi – uit de Bijbel van de Koreaanse keuken

Bulgogi – uit de Bijbel van de Koreaanse keuken

30 oktober 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ben jij een liefhebber van gegrild vlees? Dan moet je absoluut eens dit recept voor Beef Bulgogi gaan proberen. Het is een heerlijk Koreaans gegrild vlees gerecht dat met kimchi, rijst of slabladeren geserveerd wordt. Heerlijk dunne malse plakjes gemarineerd rundvlees die je simpelweg op een grillplaat of bakplaat (of grote koekenpan) kunt bereiden.

Wat is de Koreaanse Beef Bulgogi?

Het is in ieder geval een ontzettende bekend en geliefd recept uit de Koreaanse keuken. ‘Bulgogi’ betekent namelijk ‘Vuurvlees‘ in het Koreaans, dus je kunt begrijpen dat dit Koreaanse vleesgerecht doorgaans op een Koreaans BBQ grill bereid wordt. Die zijn iets anders dan wij kennen, het is namelijk een (ingebouwde) grillplaat in het midden van de tafel, waar je zelf je plakjes gemarineerde entrecote op legt. Je hebt dan zelf de keuze uit rauw, medium of doorbakken serveren. Beef Bulgogi is absoluut niet pittig! Het is juist lekker mals en zoet van smaak, dus serveer er gerust met kimchi of een van deze andere Koreaanse bijgerechten (Banchan) bij. Lekker met rijst of wikkel in slabladeren en eet uit het vuistje.

Bulgogi Koreaans rundvlees - uit de Bijbel van de Koreaanse keuken

Over de Bijbel van de Koreaanse Keuken kookboek

Op deze website hebben jullie al verschillende Landen Bijbels en Kookboeken voorbij zien komen. De nieuwste die uitgebracht is is de Bijbel van de Koreaanse keuken door Sang-Ah Yoo en Myang-Ki Min. Het boekwerk telt bijna 500 pagina’s en is een totale onderdompeling in de Koreaanse eetcultuur en recepten. Van veel voorkomende ingrediënten, woordenlijst en alternatieven, tot streekgerechten per regio en meer. Koreaans eten (=hansik) is veel meer dan alleen kimchi, bulgogi en vlees op de barbecue of grill.

“De traditionele Koreaanse keuken kent niet, zoals in Nederland, een voor-, hoofd-, en nagerecht. Een traditioneel gedekte tafel kent een kom Koreaanse rijst, soep en – meestal koude- bijgerechten. Alles wordt tegelijkertijd opgediend en het is de bedoeling dat je deze banchan (kleine gerechten) met elkaar deelt.“ – Sung-Ah Yoo

de bijbel van de koreaanse keuken kookboek review
Bulgogi Koreaans rundvlees - uit de Bijbel van de Koreaanse keuken

Nog meer lekkere recepten uit de Koreaanse keuken

Deze afgelopen maanden hebben wij thuis heel veel genoten van de Koreaanse keuken. Van zelf kimchi maken, tot het proeven van de bekende Koreaanse zeewiersoep, maar ook het verrukkelijke rijstgerecht bibimbap, tot het grillen van beef bulgogi. Daarnaast is dit fusion gerecht met Koreaanse Biefstuk Wraps is ook een aanrader! Wij zijn echter zo dol op het Koreaanse vleesgerecht ‘Bulgogi’ dat wij het recept dus ook met jullie willen delen. Inmiddels steken in Nederland ook verschillende Koreaanse (BBQ) restaurants de kop op, dus vleesliefhebbers kunnen nog veel meer lekkers ontdekken. Wil je thuis aan de slag met Koreaanse gerechten, dan raad ik je zeker aan om dit kookboek zelf ook af te nemen.


Heb je deze al in huis?


Print

Bulgogi (Koreaans gegrild vleesgerecht)

Bulgogi Koreaans rundvlees - uit de Bijbel van de Koreaanse keuken
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Bulgogi betekent ‘Vuurvlees’ in het Koreaans, dus je kunt begrijpen dat je dit bekende Koreaans vleesgerecht dan ook op een Koreaans BBQ grill dient te bereiden. Maar uiteraard volstaat een ruime koekenpan of grillplaat natuurlijk ook! Heerlijk zoet en sappig gemarineerde entrecote rundvleeslapjes. Lekker met rijst of wikkel in slabladeren en eet uit het vuistje.

  • Author: uit de Bijbel van de Koreaanse keuken kookboek
  • Prep Time: 40 min.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Cuisine: Koreaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 400 gram entrecote, liefst een groot dik, plak
  • 6 – 8 el. sojasaus
  • 2 el. bruine basterdsuiker
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • ¼ – ½ tl. gemalen zwarte peper
  • 2 bosuien, fijngesneden
  • 2 el. ui, geraspt
  • ¼ tl. Miwon (Ve-Tsin of zout)
  • ½ zoete Aziatische peer (evt. te vervangen door 4 el. 7up of Sprite)
  • 2 el. sesamolie
  • 1 tl. sesamzaad
  • zonnebloemolie, voor het bakken

Voor erbij:

  • gekookte (sushi)rijst
  • kimchi
  • sla bladeren, om in te serveren

Instructions

  1. Beef Bulgogi bestaat uit flinterdunne plakken rundvlees. Het ideale formaat is 8x 15 cm en 2 -3 mm dikte. Je kunt hiervoor je slager vragen deze met een snijmachine in plakjes te snijden voor je. Of je koopt zelf een dik stuk entrecote en legt deze 30 minuten in de vriezer. Daarna kun je redelijk makkelijk zelf dunne plakken proberen te snijden met een goed vleesmes.
  2. Meng voor de marinade in een ruime kom de sojasaus met bruine suiker, knoflook, zwarte peper, bosuien, geraspte ui, miwon, peer, sesamolie, sesamzaad en voeg een extra 2 eetlepels water toe. Roer goed door elkaar tot de suiker oplost.
  3. Voeg de plakje vlees toe en schep goed om. Dek de kom af met folie en laat 30 minuten marineren op kamertemperatuur.
  4. Verhit een (Koreaanse BBQ) grillplaat of koekenpan op middelhoog vuur en bestrijk deze lichtjes met de zonnebloemolie. Gebruik een tang om plakjes entrecote uit de marinade te halen en grill deze ongeveer 1 – 2 minuten aan elke kant. De mate van garing (rood-medium-doorbakken) is natuurlijk een persoonlijke kwestie.
  5. Haal de plakjes bulgogi van de grill en serveer dit Koreaanse vleesgerecht met de rijst, kimchi en slabladeren.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Bulgogi Koreaans rundvlees - uit de Bijbel van de Koreaanse keuken

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van een van Korea’s meest bekende rundvlees gerechten genaamd ‘Bulgogi’.

Bulgogi Koreaans rundvlees - uit de Bijbel van de Koreaanse keuken

Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van bol. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.

Category: Kookboeken, Vlees Recepten Tags: 7Up, BBQ Recepten, bosuien, bulgogi, entrecote, Glutenvrij, grillen, hoofdgerechten, kimchi, knoflook, kookboek, Koreaanse keuken, Low Carb, peren, rijst, sesamolie, sesamzaad, sla, sojasaus, suiker, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Halloween Chocolade kerkhofjes
Volgend bericht: 15x Recepten uit de Indiase keuken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee