• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Broodje Sloppy Joe

Broodje Sloppy Joe

24 februari 2020 Door Nanda Appelman Reageer

Zet jij voor vanavond ook dit broodje Sloppy Joe op het menu? Dit heerlijke broodje met onder andere gehakt, tomatensaus, paprika en uien heb je in no-time op tafel staan.

Broodje met gehakt en tomatensaus

Dit is een populair gerecht in Amerika en kenmerkt zich door een burgerbroodje te vullen met gehakt en tomatensaus, in plaats van een burger. Je kunt voor dit gerecht gebruik maken van vegetarisch gehakt, zoals ik ook in de ingrediëntenlijst heb opgenomen. Maar als je liever rundergehakt of half-om-half gehakt wilt gebruiken kan dat natuurlijk ook!

recept voor broodje sloppy joe gehakt met tomatensaus

Oorsprong van het broodje Sloppy Joe

Het broodje Sloppy Joe kent zijn oorsprong in de Verenigde Staten. Het verhaal gaat dat het broodje is vernoemd naar de kok Joe die deze (heerlijke) combinatie samenbracht. En omdat dit broodje letterlijk tomatensaus ‘lekt’, kan het nogal een rommelige bedoeling worden op je shirt. Vandaar ook de bijnaam ‘sloppy‘. Het broodje is volledig omarmt door de Amerikanen en dat snap ik wel, want: lekker…… Als je wel eens in de VS bent geweest heb je dit ongetwijfeld op het menu zien staan en ben benieuwd of je hem dan ook het besteld?

Benieuwd wat de Amerikaanse keuken nog meer te bieden heeft naast de welbekende hamburgers met frieten? Naast dit broodje sloppy joe maakten wij eerder deze Meatloaf met ei en deze Mac n Cheese met ham. Beide typisch Amerikaans en recepten die je absoluut eens moet uitproberen!


Print

Recept: Broodje Sloppy Joe

recept voor broodje sloppy joe gehakt met tomatensaus
Print Recipe

Dit bekende Amerikaanse broodje is een Sloppy Joe! Je vult een burger bun met gehakt en tomatensaus, maar het is geen burger! Het kan nogal een rommelige bedoeling worden op je t-shirt vandaar ook de bijnaam ‘sloppy’, maar lekker is hij wel!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 200 gram (vegetarisch) gehakt
  • 1 grote witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • Een halve rode paprika
  • 4 augurken
  • 250 ml. ketchup
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 el. worcestersaus
  • 2 el. bruine suiker
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. chilipoeder (indien gewenst)
  • Peper en zout
  • Olie om te bakken

Instructions

  1. Als je afbakbroodjes gebruikt, bereid deze dan volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Schil de ui en knoflook en snij deze fijn. Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de paprika en snij deze ook fijn.
  3. Verwarm wat olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de ui totdat deze glazig is. Voeg vervolgens de paprika, knoflook en gehakt toe. Bak dit totdat de gehakt bruin is.
  4. Schep de tomatenpuree in de pan, roer door en bak kort mee. Vervolgens voeg je ook de ketchup, 50 ml. water, de worcestersaus, paprikapoeder, chilipoeder en bruine suiker toe. Roer goed door en verwarm de saus enkele minuten. Proef en voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
  5. Halveer de broodjes en beleg met de augurk (in plakjes). Verdeel vervolgens de tomatensaus over de broodjes.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor broodje sloppy joe gehakt met tomatensaus

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit broodje Sloppy Joe wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten, Vlees Recepten Tags: Amerikaanse keuken, broodjes, gehakt, Nanda Appelman, tomatensaus, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Mini Worstenbroodjes (pigs in a blanket)
Volgend bericht: 10x Havermoutpap recepten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in