Print

Recept: Biscuit taart beslag maken

recept biscuit taart beslag maken voor decoreren taarten betty's kitchen

Dit is een recept voor zelf biscuit beslag maken. Dit luchtige deeg is ideaal voor stapeltaarten en om te decoreren met fondant of botercreme. #taart #biscuitbeslag

Scale

Ingredients

Extra:

( Staande mixer kan ook, let op extra stap bij 3 )

Instructions

  1. Belangrijk: Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). Bekleed je springvorm(en) met bakpapier. Kwast de bodem en zijkant in met een beetje extra boter en ‘stof’ de binnenkant van de vorm(en) af met een beetje extra bloem. Strooi leeg en zet de vorm(en) apart.
  3. Doe de eieren, suiker en het zout in een au bain marie kom en zet deze op een pan met heet water. Klop dit gedurende 10 minuten, met een handmixer dik en romig, maar verwarm de au bain marie niet teveel, zorg dat de eieren niet boven de 40 graden uit komen.( TIP: heb je enkel een staande mixer in huis? Klop dan eerst 5 minuten met de hand au bain marie, tot het grootste gedeelte van de suiker is opgelost en giet daarna over in de staande mixer en klop nog 5-6 minuten stevig door.)
  4. Roer de bloem en maizena goed door elkaar in een aparte kom. Voeg dit vervolgens in delen toe aan het eimengsel en spatel luchtig door. Niet te lang hoor, want dan zakt je biscuit taart beslag in tijdens het bakken!
  5. Schep het biscuit taart beslag in de springvorm(en), strijk de bovenkant glad. Bak gedurende 30 minuten in de oven. Laat daarna 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de rand en laat de biscuittaart geheel afkoelen op een rooster.

Veel Succes! Groetjes, Betty

Notes

Variaties met biscuit taart beslag:

  1. Voeg 1 eetlepel geraspte citroenschil toe aan de au-bain-marie kom, voor een kleine lemon-twist op het recept.
  2. Snijd een kleine vanillepeul doormidden en schraap deze uit. Voeg het merg toe aan de au-bain-marie kom voor een mooie diepe vanille smaak.
  3. Voeg 2 theelepels pumpkin spice/koekkruiden/speculaas kruiden toe aan de au-bain-marie kom, voor een kruidige (indische) versie biscuittaart.
  4. Vervang 1 eetlepel bloem door 1 eetlepel cacaopoeder. Roer goed door de rest van de bloem en maizena, tijdens stap 4. Roer goed door en maak zo een chocolade biscuit beslag.
  5. Voeg 1-2 theelepels espresso oploskoffie poeder toe (geen korrels!) aan je bloem/maizenamengsel, tijdens stap 4.