• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Báhn Mì met eend

Báhn Mì met eend

5 mei 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Dit bekende belegde broodje met gebakken eendenborst en zoetzuur is een van mijn geliefde streetfood gerechten. Erg lekker om af te halen bij en lokaal Vietnamees restaurant voor de lunch, maar je maakt hem ook eenvoudig zelf thuis klaar! Het feit is we dat werkelijk alle smaken van Vietnam goed samen komen in dit krokante broodje Báhn Mì met eend.

Vietnamees broodje Báhn Mì met eend

Bánh mì is een broodgerecht uit de Vietnamese keuken. De basis is een soort stokbrood maar dan eentje die veelal een combinatie van rijst en tarwemeel heeft. Maar voor het gemak nemen wij hier gewoon en stokbrood of pistolets bij de bakken vandaan. Dit krokante brood wordt dan geserveerd met gebakken vleessoorten, zoetzuur en pickles, maar zeker niet te vergeten een speciaal Bahn Mi sausje van mayonaise, hoisinsaus, sriracha en andere Vietnamese smaakmakers. Dit is echt een verrukkelijk en op en top Vietnamees broodje Báhn Mì met eend.

recept bahn mi broodje met eend © bettyskitchen.nl
recept bahn mi broodje met eend © bettyskitchen.nl

Nog meer Aziatische Streetfood recepten

ALs je eenmaal dit Vietnamese stokbroodje met eendenborst hebt geproefd, dan kun je hem niet meer uit je hoofd zetten. Báhn Mì met eend is zo ontzettend lekker namelijk. Hier een grote favoriet voor een uitgebreide lunch, maar kan ook prima op de barbecue bereid worden. Daarnaast heb ik uiteraard nog veel meer Aziatische Streetfood recepten voor je op de website staan. Probeer bijvoorbeeld ook een deze Kimchi Fried Chicken (K.F.C.)van Restaurant The Streetfood Club. Wellicht heb je ook wel eens van de Japanse Okonomiyaki pannenkoek gehoord? Deze is ook fantastisch namelijk! En wat dacht je van deze overheerlijk gestoomde bao buns met buikspek? Geniet er heerlijk van dus!


Print

Recept: Bahn Mi met eend

recept bahn mi broodje met eend © bettyskitchen.nl
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + tot 24 uur marineren
  • Cook Time: 20 min
  • Total Time: 35 minuten (+ marineren)
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met eend
  • Cuisine: Vietnamese keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gr eendenborst filet
  • 1 potje Hoisinsaus (a 200 gr)
  • 10 gr geraspte knoflook
  • 10 gr geraspte gember
  • 5 el mayonaise
  • 2 el srirachasaus
  • 4 afbak pistolets
  • 1 potje Rilette van eend (190 gr)

Toppings:

  • 150 gr ‘Rauwkost op zoetzuur’ – met oa wortel en rettich
  • ½ komkommer, in dunne plakjes
  • 1 rode peper, in dunne plakjes
  • verse koriander

Instructions

  1. Begin het liefst een avond van tevoren met het marineren van de eendenborst. Giet ⅔ van de hoisinsaus (ca 4 eetlepels) in een diep bord. Roer hier de gember en knoflook door. Dep het vlees droog en kerf met een scherp mes de vetlaag kruislings in banen van 1 – 1.5 cm. Leg vervolgens de eendenborst in de marinade en dek af. Laat tot 24 uur marineren in de koelkast (korter kan dus ook als je dit gerecht bijvoorbeeld als lunch wilt maken de volgende dag).
  2. Ongeveer een half uurtje voordat je wilt serveren (de volgende dag) zet je alvast alle toppings klaar in kommetjes. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius (200 hetelucht).
  3. Maak nu een mix met de overgebleven hoisinsaus om de broodjes mee te kunnen besmeren. Meng per 4 broodjes hiervoor: 5 el mayonaise + 2 el hoisinsaus + 2 el srirachasaus door elkaar in een kommetje. Snijd de pistolets door en besmeer alle helften met een eetlepel van de saus. Plaats de pistolets op een bakplaat, met de snijkant naar boven en bak de broodjes gedurende 8 minuten in de oven.
  4. Verwarm een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Haal de eendenborst uit de marinade en leg met het vetlaagje omlaag in de pan. Het vet zal dan als eerste smelten namelijk en dat is ideaal voor het bakken van de eendenborst. Bak aan beiden kanten bruin en verlaag dan het vuur naar middelmatig en blijf onder regelmatig keren de eendenborst bakken. Houdt ongeveer 6-7 minuten per kant – dus 13 minuten totaal aan voor de baktijd. Tip van Betty: lepel in de laatste paar minuten een beetje van de marinade over de eendenborst en bak nog even mee. Dat zal de borst ook mooi karameliseren. Haal vervolgens uit de pan en laat eventjes rusten alvorens in dunne plakken te snijden.
  5. Ondertussen haal je de pistolets uit de oven en verdeel ze over 4 bordjes (of een serveerschaal). Lepel een flinke eetlepel van de eenden rilette op enkel de onderste helften van de pistolets. Hier verdeel je vervolgens ook de plakken gebakken eendenborst overheen.
  6. Beleg nu elk broodje met achtereenvolgens een flinke eetlepel van de zoetzure wortel & rettich mix. Dan wat plakken komkommer en top af met de koriander en rode peper. Leg de bovenste helft van de pistolets er op en druk iets aan. Serveer de Bahn Mi direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: Vietnamese streetfood, eendenborst, eenden pate, bahn mi, wortel, rettich, rode peper, komkommer, koriander

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram


recept bahn mi broodje met eend © bettyskitchen.nl
recept bahn mi broodje met eend © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor een stok broodjes met gebakken eendenborst – ofwel de Vietnamese Báhn Mì met eend.

recept bahn mi broodje met eend © bettyskitchen.nl

Category: Gevogelte Recepten, Lunch recepten Tags: Aziatische keuken, brood, eend, eendenborst, gember, hoisinsaus, knoflook, komkommer, koriander, marinade, mayonaise, Pekingeend, pickles, pistolet, rettich, rilette, rode peper, sriracha saus, stokbrood, Vietnamese keuken, vlees, wortels, zoetzuur

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Italiaanse Amaretti Koekjes
Volgend bericht: Sambar curry met gele spliterwten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • broodje pulled mushroom vegetarische streetfood party LIDL @bettyskitchen.nl 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant cereal maken © bettyskitchen.nl

Croissant Cereal maken

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in