• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Uncategorized / Bacon & Eggs Havermout Ontbijt

Bacon & Eggs Havermout Ontbijt

19 december 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Hebben jullie wel eens havermout ontbijtjes gemaakt? Tijdens deze koude dagen ben ik vaker mijn zoete havermoutpap met fruit aan het vervangen voor een hartige havermoutpap. Zoals bijvoorbeeld dit Bacon & Eggs havermout ontbijt. Een heerlijk voedzame maaltijd voor een lange koude winterdag.

Havermout ontbijt met bacon & eggs

Ontbijtjes met havermout zijn bij ons thuis de normaalste zaak ter wereld. Of we nu gaan voor warme Havermoutpap met fruit, of een gebakken ‘havermouttaartje’ volgens de Baked Oats trends, havermout vind je hier dikwijls terug op tafel. Het mooiste vind ik dat je havermoutpap echt elke smaak mogelijk mee kunt geven. Bijvoorbeeld met Italiaanse kruiden voor een vleugje zon. Of met een beetje miso of sojasaus voor een Aziatische versie. Daarnaast kun je er ook een typisch Amerikaans ontbijt van maken door er een Bacon & Eggs Havermout ontbijt van te maken.

recept bacon & eggs havermout ontbijt © bettyskitchen.nl
recept bacon & eggs havermout ontbijt © bettyskitchen.nl

Hartige Havermout als alternatief voor bijvoorbeeld risotto maken

Het recept hieronder voor Bacon & Egg havermout ontbijt is dus eigenlijk het beste uit twee werelden! Want roereieren combineren met krokante ontbijtspek en heerlijk hartige havermoutpap is een topcombinatie van mijn twee lieveling ontbijtjes. Ja het is een stevig en proteinerijk ontbijt, zeker als je er ook nog avocado en tomaat aan toevoegt. Maar je kunt het Bacon & Eggs Havermout Ontbijt dan ook zeker als lunch of lichte avondmaaltijd serveren. Geniet heerlijk van deze variatie op hartige havermoutpap maken!


Print

Bacon & Eggs Havermout Ontbijt

recept bacon & eggs havermout ontbijt © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit Bacon & Eggs Havermout ontbijt wordt vast ook jouw nieuwe favoriet! Warme hartige havermout pap met uitgebakken bacon en roerei is namelijk het beste uit twee werelden. Een heerlijk hartig en proteinerijk ontbijt, of lunch of zelfs licht diner.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 35 gram ontbijtspek (ca. 3 strips)
  • 2 eieren
  • 50 gram havermout
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 100 ml (gekookt) water
  • 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • peper & zout
  • boter of olie, voor het bakken

Voor erbij:

  • ½ avocado, in plakken
  • 1 tomaat, in plakken

Instructions

  1. PLaats een koekenpan zonder olie op het fornuis en plaats hierin de plakken ontbijtspek. Draai het vuur naar middelhoog en laat de plakken spek bruin en krokant bakken. Je hoeft hier eigenlijk niets voor te doen. 
  2. Ondertussen kluts je de eieren in een kommetje en breng op smaak met peper & zout, maar ook de helft van de Provencaalse kruiden. 
  3. Vul een klein kookpannetje met het havermout, amandelmelk, water, overige helft van de Provencaalse kruiden en een snuf peper en zout.
  4. Zodra het ontbijtspek krokant is schep je deze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm opnieuw de koekenpan en maak hierin roereieren. (TIP: neem een kijkje bij dit recept voor Scrambled Eggs maken.)
  5. Verwarm nu tevens het kookpannetje met de havermout en laat in 5 minuten tot een pap koken. Schep de pap in een diep bord of kom. Leg hier de roerei en gebakken ontbijtspek bovenop. Garneer met de avocado en tomaten en serveer de Bacon & Eggs havermout ontbijt direct.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept bacon & eggs havermout ontbijt © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor Bacon & Eggs Havermout Ontbijt

Category: Uncategorized Tags: amandelmelk, Amerikaanse keuken, avocado, eieren, Glutenvrij, havermout, havermoutpap, Nederlandse keuken, ontbijtspek, provencaalse kruiden, vlees, zongedroogde tomaat

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Boterkoek met Rozemarijn & Abrikozen – uit het ‘Zoete Zooi’ bakboek
Volgend bericht: 18+ cocktails voor Kerst »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee