Eens per week vis op het menu? Geen probleem met dit kleurrijke Aziatische gerecht met gerookte makreel met mango heg je een heerlijke, gevulde maaltijdsalade die je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Deze Noedelsalade met makreel en mango is zelfs compleet glutenvrij dus geniet er zeker van!
Deze makreelsalade met mango was een groot succes
Ik heb mezelf voorgenomen om wat vaker vis te eten. De meeste vis is namelijk hartstikke gezond, voornamelijk door de omega 3-vetzuren die je nagenoeg bijna niet uit andere voedingsstoffen kunt halen. Ik merkte op dat vis recepten bijzonder weinig bij ons tafel verschijnt, dus hoog tijd om hier verandering in te brengen. Deze lekkere Aziatische noedelsalade met makreel en mango was een groot succes, dus dat smaakt naar meer! Hij ziet er zeker een beetje tropisch uit en door de noedels maak het een overheerlijke en vullende maaltijd salade met vis! Die overigens ookheel geschikt voor dit najaar is hoor!

Nog meer lekkere recepten met vis
Smaakt deze makreelsalade met mango naar meer? Op Betty’s Kitchen hebben we nog meer lekkere recepten met vis! Met gerookte makreel maak je namelijk ook deze Deense aardappelsalade met makreel en haricot verts. Ken je ook dit recept van garnalen met avocado en crème fraîche al? Of deze tuna melt nachos om van te watertanden? Helemaal van dit seizoen zijn natuurlijk de Hollandse mosselen, dus moet je eens een mosselpannetje gaan maken! En als je toch die barbecue nog een sling geeft, maak dan ook eens deze Aziatische zalmburgers! Oh my dat wordt lekker genieten van nog meer lekkere recepten met vis!
Recept: Noedelsalade met Makreel en Mango
Eens per week vis op het menu? Geen probleem met deze kleurrijke gerookte makreelsalade met mango, noedels en een Aziatische twist. Het is een lekkere, gevulde maaltijdsalade met makreel die je in een mum van tijd op tafel hebt staan.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 2 personen
- Category: Hoofdgerecht met vis
Ingredients
- 2 stuks gerookte makreel
- 1 mango
- Een bos radijsjes
- Een halve komkommer
- Een hand rucola
- Handje pinda’s (ongeroosterd en ongezouten)
- 1 el. sesamzaadjes
- 4 el. zoete chilisaus
- +/- 100 gram rijstnoedels
- Peper en zout
Instructions
- Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de noedels af en roer er eventueel wat olie doorheen zodat de noedels niet aan elkaar plakken. Zet nog even apart.
- Schil ondertussen de mango en snij in plakken. Was de radijsjes en snij deze in dunne plakjes. De komkommer schil je met een fijnschiller in dunne plakken. Snij of scheur de makreel met je handen in kleine stukken.
- Meng in een serveerschaal de (lauwwarme) noedels met de makreel, radijsjes, mango en de rucola. Rol de plakken komkommer op tot rolletjes en leg deze rondom de rand van de schaal.
- Verdeel de chilisaus, sesamzaadjes en pinda’s over de salade. Voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. Klaar om te serveren!
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Aziatische noedelsalade met makreel en mango gaat maken.

Geef een reactie