• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Foodblogswap: artisjok toast met geitenkaas

Foodblogswap: artisjok toast met geitenkaas

23 december 2013 Door Betina Oostveen Reageer

Artisjok toast met geitenkaas 1-001 - MET LOGODeze maand deed ik weer mee met de Foodblogswap. Hierbij worden foodbloggers ingeloot om eens te koken van het blog van een ander. En tot mijn verbazing kreeg ik deze maand een  Belgische blog toegewezen. Blijkbaar is het foodbloggers wereldje zich aan het uitbreiden, en dat vind ik helemaal niet erg. Want onze zuiderburen weten immers wat lekker eten inhoud. 

Deze maand ging ik koken van de blog:  Hapjesprinces.be .  Deze blog wordt gerunt door Julie, die zo veel mogelijk puur en gezond probeert te koken. Dus dit past ook helemaal in mijn straatje thuis. Dit heerlijke voorgerechtje vond ik dus op haar site, en ik heb enkel wat gedroogde tomaatjes toegevoegd om de smaak wat de ‘pimpen’.  Het resultaat is een heerlijke amuse, of klein voorgerechtje, die je met kerst op tafel kan zetten.

Recept voor artisjok toast met geitenkaas:

(voor ca. 10 amuses / voorgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 blik  artisjokharten (met circa 5 harten),
  • plak geitenkaas met een korst, (bijv. bettine camembert, of bettine ovenkaas) ,
  • 5-6 zongedroogde tomaatjes, uitgelekt,
  • 2 el Provençaalse kruiden,
  • peper,
  • eventueel 200 g mesclun  of een mix van jonge slablaadjes,
  • eventueel olijfolie.

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden /160 hete lucht (en gebruik eventueel de grilstand).  Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de artisjokharten overlangs door. Zo krijg je twee artisjok ‘rondjes’ die als toastje zullen dienen. Verdeel de artisjoktoastjes over de bakplaat
  3. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn, en verdeel over de toastjesArtisjok toast met geitenkaas 2-001
  4. Snijd plakjes uit de geitenkaas en druk deze zachtjes op de zongedroogde tomaatjes.
  5. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en wat vers gemalen peper.
  6. Zet de plaat in de oven en laat ongeveer 8 minuten bakken, tot de kaas lichtjes begint de smelten.
  7. Serveer als amuse op en amuse lepel, of maak een klein bordje op met de sla en 2-3 artisjok toastjes per persoon

Eet smakelijk!

Artisjok toast met geitenkaas 3-001

 

Category: Recepten algemeen, Voorgerechten Tags: artisjokken, detox recepten, geitenkaas, Glutenvrij, Kaas, Low Carb, oven, toast, tomaten, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Merry Berry Smoothie (met blauwe bessen en chocolade)
Volgend bericht: Pittige mosterd maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee