Print

Recept: Aardbeien met balsamico en mascarpone

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Italianen zijn natuurlijk dol op DOLCI! Dus Italiaanse toetjes komen ook aan bod tijdens de ITALIE maand op de blog. Deze week op het menu: aardbeien met balsamico en mascarpone! Soms zijn het de meest simpele dingen in het leven, die er toe doen. En af en toe genieten van een heerlijk toetje hoort daar ook bij!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Nagerecht
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram mascarpone,
  • 1 vanillestokje,
  • 500 gram aardbeien,
  • 3 eetlepels balsamico azijn (di Modena),
  • handje pistachenoten,
  • poedersuiker.

Extra:

  • (hand)mixer,
  • klein bolzeefje.

Instructions

  1. Klop de mascarpone romig met de (hand)mixer. Voeg het merg van een uitgeschraapt vanillestokje toe. 
  2. Was de aardbeien, verwijder de kroon en snijd in vieren. Verdeel over 4 bordjes of schaaltjes en besprenkel met de balsamico azijn.
  3. Hak de pistachenoten grof en verdeel deze over de aardbeien. Schep op elk bord een flinke lepel van de mascarpone. 
  4. Giet een beetje poedersuiker in het bolzeefje en strooi dit naar smaak over de aardbeien met balsamico en mascarpone.