• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Aardappelschotel met spinazie en geitenkaas

Aardappelschotel met spinazie en geitenkaas

19 november 2013 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Speciaal voor de meatless monday heb ik een overheerlijke aardappelschotel met spinazie en geitenkaas. Heel eenvoudig te bereiden in de oven.

Aardappelschotel met spinazie en geitenkaas

Hoewel ik het heerlijk vind om zelf geregeld nieuwe recepten te bedenken en te koken, vind ik het soms ook wel lekker om thuis te komen en gewoon aan te mogen schuiven. Daarom ben ik ook zo blij met de Hello Fresh box, waar ik al eens eerder over schreef. Bij Huize Betty wordt er ook geregeld een box met nieuwe recepten inspiratie afgeleverd.

Door de makkelijke receptuur kan zelfs Dylan eens de keuken in duiken en mij dus verrassen met een heerlijke en gezonde maaltijd. Dit recept voor een vegetarische aardappelschotel met spinazie en geitenkaas is hier een voorbeeld van. Een hele simpele aardappelschotel, die in de box van afgelopen week geleverd werd.

Wij hebben er alleen nog wel een extra uitje en wat kruiden aan toegevoegd, maar voor de rest is het een goed recept. Ik kan me voorstellen als je echt geen vlees kunt missen tijdens de maaltijd, dan kun je gerust wat gehakt meebakken met de uien en knoflook en anders kun je gewoon genieten van een vegetarische aardappelschotel.

Recept voor aardappelschotel met spinazie en geitenkaas:

(Hoofdgerecht voor 2 personen:)

Ingrediënten:

  • 600 gram vastkokende aardappels (bijv. Nicola)
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 grote ui
  • 300 gram spinazieblad,
  • 2 grote tomaten,
  • 4 eetlepels crème fraîche,
  • 50 gram geraspte (geiten)kaas,
  • olijfolie,
  • peper & zout,
  • provinciaalse kruiden.

Extra: 

  • Oven,
  • Ovenschaal,
  • wok of hapjespan,
  • bolzeef.

Bereidingstijd: 30-35 minuten.

Bereidingswijze aardappelschotel:

  1. Verwarm de oven op 210 graden / 190 hete lucht.
  2. Was de aardappelen grondig, en snijd in plakken van 1 cm dik. (Mocht je de Nicola aardappel gebruiken dan kun je de schil gerust laten zitten.) Zorg dat de aardappels nét onder water staan in een pan met deksel, en laat 8 minuten koken. Giet daarna  af en laat uitstomen.
  3. Pel ondertussen de knoflook en ui, en snijd deze beiden fijn. Spoel de spinazie goed af onder koud water, en snijd de tomaat in plakjes.
  4. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de knoflook en ui glazig. (1-2 minuten).
  5. Voeg de spinazie toe en laat al roerende slinken. Breng op smaak met zout, peper en de provinciaalse kruiden. Laat hierna het spinaziemengsel uitlekken in een vergiet.Aardappelschotel met spinazie en geitenkaas
  6. Leg de aardappelplakken dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal, en verdeel hier de crème fraîche over. Verdeel het spinaziemengsel over de aardappels en leg hier de plakjes tomaat op.
  7. Bestrooi met de geraspte kaas en bak in 15 minuten af, in de voorverwarmde oven.
  8. Serveer deze vegetarisch aardappelschotel met spinazie en geitenkaas terwijl deze nog warm is.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Aardappelschotel met spinazie en geitenkaas

Category: Recepten algemeen, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, Crème fraîche, geitenkaas, Glutenvrij, Hello Fresh, knoflook, spinazie, tomaten, uien, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hoe zien 200 calorieën er uit?
Volgend bericht: Basisrecept Cakebeslag maken »

Lees Interacties

Reacties

  1. inge

    13 januari 2015 om 10:27 am

    Ben ook gek op de recepten van de voedselzandloper ,veel verse kruiden en her experimenteren met voedsel .
    Ben nu ook een beetje aangekomen , af en toe een glaasje rode wijn en soms teveel smullen van de lekkere gezonden toetjes ….nu alles weer onder controle ! Training met de kettelbel een workout van een 10 min doet wonderen voor body and mind . Veel doorbrengend in de natuur , meditatie en genieten van iedere dag met lekker en gezond eten … dat is voeding voor je hele ZIJN !

    Leuk blog bedankt dat je het deelde ! x

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 januari 2015 om 7:54 pm

      Hi Inge,
      dat klinkt als hele goede ingredienten voor een heerlijk leven!
      Geniet er van!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  2. S.a. Kooij

    11 september 2017 om 5:30 pm

    Lekker recept. Ik heb nog pijnboompitten door het sp8naziemengsel gedaan.
    De aardappels zou ik volgende keer 10 min laten koken.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 september 2017 om 3:50 pm

      Oh die pijnboompitten zijn ook een goede tip! Dank je wel.
      Waren de aardappels niet gaar geworden?

      Beantwoorden
  3. Gerda van den bosch

    7 maart 2019 om 12:27 pm

    Kan ik de aardappels vervangen door zoete?
    Groet,
    Gerda

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 maart 2019 om 5:01 pm

      Hi Gerda,
      jazeker, vind ik een hele mooie variatie op dit recept!
      groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 15x asperge recepten met asperges © bettyskitchen 20x Asperge recepten
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

recept voor pindakaaskoekjes met chocolade - chocolate chip peanutbutter cookies

Pindakaaskoekjes met chocolade

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in