Ben jij ook zo’n fan van maaltijdsoep, noedelsoep of zelfs ramen? Deze vegetarische miso soep met adzuki bonen is perfect voor deze #MeatlessMonday en zit boordevol groenten en peulvruchten. Met de Japanse miso als smaakmaker en de adzukibonen als bron van proteine.
Vegetarische Miso Soep met Adzuki Bonen
Miso is een smaakmaker uit de Aziatiische keuken. Het bestaat uit sojabonen die gefermenteerd worden, de smaak is een beetje zoutig en miso brengt ‘umami‘ in je gerecht. Als je bijvoorbeeld Ramen soep wilt maken krijg je vaak de keuze om dit met zout, sojasaus of miso te doen. Voor het maken van deze vegetarische miso soep met adzuki bonen voeg je de miso echt pas aan het einde toe. Zo blijven de enzymen in de pasta zoveel mogelijk werkzaam en is het werkelijk een gezonde toevoeging aan je soep.
Nog meer heerlijke gerechten met miso
Wij zijn dus echt dol op miso toevoegen aan je gerechten door die heerlijke smaak, maar ook de gezondheidsvoordelen die het bied. Naast deze vegetarische miso soep met adzuki bonen maakten wij ook deze vegetarische noedelsoep met miso en zeewier. Ook lekker zijn deze Japanse gebakken aubergines met miso dressing genaamd Nasu Dengaku. Geniet in ieder geval heerlijk van nog meer heerlijke gerechten met miso.
Miso soep met Adzuki bonen
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 35 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Hoofdgerechten met groenten
- Cuisine: Aziatische Keuken
- Diet: Vegan
Ingredients
- 2 blikjes Adzuki bonen (a 200 gram)
- 1 grote ui
- duimpje gember
- 2 wortels
- 2 shanghai paksoi
- 100 gram broccoli roosjes
- 150 gram shitake
- 1600 ml water
- 4 eetlepels (red aged) miso pasta
- 200 – 250 gram Udon noedels
- olijfolie.
Toppings:
- 2 bosuien, in dunne ringen
- 2 gekookte eieren (of maak Shoyu eieren)
- furikake mix van zeewier en sesam
Instructions
- Giet de blikjes met adzuki bonen af en spoel goed koud na in een vergiet of bolzeef. Laat uitlekken.
- Ondertussen ga je de groenten voorsnijden: Pel de ui en snipper deze. Schil de gember en snijd in 3 dikke plakken. Schrap de wortels en snijd in plakjes. Spoel de paksoi goed uit en snijd het witte gedeelte in reepjes. (Bewaar het groene gedeelte.) Snijd de broccoli in hapklare roosjes. Boen de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.
- Verwarm een soeppan op mediumhoog vuur en voeg de uien toe. Bak deze gedurende 3 minuten glazig. Voeg nu gember, de wortels, witte gedeelte van de paksoi, broccoli roosjes en shitake toe. Bak dit al roerende gedurende een paar minuten in de pan mee aan.
- Schenk dan het water in de soeppan erbij. Breng aan de kook en verlaag het vuur naar medium. Laat gedurende 15 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
- Ondertussen breng je een pannetje water aan de kook voor de noedels. Check altijd even de gebruiksaanwijzingen voor de juiste bereidingstijd en wijze.
- Zet tevens ook de toppings klaar voor gebruik. Hiervoor snijd je het groene gedeelte van de paksoi in dunne reepjes. De bosuien snijd je ook in dunne reepjes. De gekookte (shoyu) eieren halveer je alvast.
- Giet de noedels af en spoel koud na. Laat goed uitlekken. Verdeel de gekookte noedels over soepkommen of borden.
- Zet het vuur van de soep in de laagste stand of helemaal uit. Verwijder de plakjes gember. Voeg de miso pasta toe in kleine schepjes toe aan de soeppan en roer deze goed door om op te lossen in de bouillon. Daarna voeg je tevens de adzuki bonen toe en verwarm 1 minuut mee. Schenk de miso soep uit over de kommen. Garneer elk bord soep met de paksoi blad reepjes, bosuien en gehalveerd ei. Bestrooi naar wens met furikake. Serveer direct.
Eet smakelijk!
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Japanse miso soep met adzuki bonen wilt gaan maken!
Geef een reactie