Ben jij van van zoete popcorn en die kleine roomsnoepjes genaamd Werthers Originals? Dan heb ik twee heerlijke recpeten voor Werther’s Original Caramel Popcorn maken. Nee dit is geen gesponsored artikel, maar simpelweg een heerlijk zoet popcorn recept voor de liefhebbers.
Zoete popcorn met Werther’s Original Caramel maken
Ik heb voor jullie maar liefst 2 verschillende recepten voor het maken van Werther’s Original Caramel Popcorn. Namelijk een variant met de bekende harde ronde snoepjes ofwel Werther’s Original ‘Klassieke Roomsnoepjes’. Maar ook een variant die wordt afgebakken in de oven met de zachte blokjes (haast fudge) genaamd Werther’s Original ‘Soft Caramel’. Aan jou de keuze dus welke je gebruikt of misschien al in huis hebt liggen. Geniet in ieder geval van deze recepten voor zoete popcorn met Werther’s Original Caramel maken.
Ben jij dol op zelf popcorn maken? Check dan ook even deze recepten:
- Basisrecept zelf popcorn maken in een pan
- 5x Zoete popcorn recepten
- 5x Halloween Popcorn maken
- Regenboog Popcorn maak je zo!
- Mexicaanse Tostade de Elote (met mais en popcorn)
1. Werther’s Caramel Popcorn met harde ronde snoepjes
Recept voor zoete Werthers Caramel Popcorn maken met de kleine ronde harde karamel snoepjes. `Lekker met pecannoten
- Prep Time: 15 min. + koelen
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: > 30 minuten
- Yield: 1 grote kom 1x
- Category: tussendoortjes
- Cuisine: Amerikaanse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- ½ kopje pofmais
- 2 el zonnebloemolie, voor het poffen
- 100 gram roomboter
- 24 stuks Werther’s Original Klassieke Roomsnoepjes (hard, ovale vorm)
Optionele Toppings:
- snufje salt flakes
- pecannoten
Instructions
- Als eerste ga je alvast de popcorn naturel poffen. Pop een half kopje mais korrels in een scheutje olie in een hapjespan. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen. Bekijk hier het volledige recept met how to beschreven. Haal de popcorn uit de pan en leg even apart.
- Verwarm opnieuw de hapjespan, voeg de roomboter en snoepjes toe en laat op laag-medium vuur smelten.
- Zet daarna het vuur uit en schep de popcorn er doorheen. Je kunt hier optioneel een snufje zout flakes toevoegen als je wilt. Stort uit op een vel bakpapier op het aanrecht en laat volledig afkoelen en uitharden. Breek daarna in stukken en serveer.
- Ook lekker: meng een handjevol pecannoten met de popcorn voor een afwisselende bite. Bewaar de Werthers Caramel Popcorn gerust een dag of twee in een afgesloten bak.
Eet smakelijk!
2. Werther’s Caramel Popcorn met Soft Karamel
Recept voor zoete Werthers Caramel Popcorn maken met de zachte rechthoekigeronde karamel snoepjes. Deze popcorn wordt in de oven afgebakken.
- Prep Time: 15 min. + koelen
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: > 30 minuten
- Yield: 1 grote kom 1x
- Category: tussendoortjes
- Cuisine: Amerikaanse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- ½ kopje pofmais
- 2 el. zonnebloemolie, voor het poffen
- 50 gram roomboter
- 4 el. lichtbruine basterdsuiker
- 24 stuks Werther’s Original Soft Caramel (zacht, rechthoekige vorm)
- ½ tl. baking soda
- bakpapier
Optionele toppings:
- snufje saltflakes
- mini pretzels
Instructions
- Als eerste ga je alvast de popcorn naturel poffen. Pop een half kopje mais korrels in een scheutje olie in een hapjespan. Zet daarna het vuur uit. Bekijk hier het volledige recept met how to beschreven. Haal de popcorn uit de pan en leg even apart.
- Verwarm de oven voor op 100 graden celcius (80 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
- Smelt de roomboter in een ruime hapjes pan op laag-medium vuur en voeg daarna de suiker toe. Laat samen zachtjes smelten.
- Voeg daarna pas de Werther’s Original Soft Caramel blokjes en laat, onder voortdurend roeren, smelten. Je kunt er hier nu voor kiezen om eventueel een snufje salt flakes toe te voegen om ‘salted caramel’ te maken.
- Tot slot voeg je de baking soda toe en roer goed door gedurende 30 seconden. Haal dan de pan van het vuur en roer de popcorn er doorheen. Zorg dat elk stukje bedekt is in de karamel.
- Schep direct uit de pan op de bakplaat en verdeel evenredig. Schuif in het midden van de oven om de Werthers Original Caramel popcorn krokant te bakken gedurende 10 -15 minuten. Na 5-6 minuten bakken schep je het geheel even om.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat verplaats het vel bakpapier voorzichtig naar het aanrecht. Laat hier de popcorn volledig afkoelen en uitharden.
- Breek de popcorn in stukken en meng er eventueel wat gezouten mini pretzels doorheen.
Eet smakelijk!
BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze Werther’s Original Caramel Popcorn maken.
Geef een reactie