Speciaal voor de meatless monday heb ik een overheerlijke aardappelschotel met spinazie en geitenkaas. Heel eenvoudig te bereiden in de oven.
Hoewel ik het heerlijk vind om zelf geregeld nieuwe recepten te bedenken en te koken, vind ik het soms ook wel lekker om thuis te komen en gewoon aan te mogen schuiven. Daarom ben ik ook zo blij met de Hello Fresh box, waar ik al eens eerder over schreef. Bij Huize Betty wordt er ook geregeld een box met nieuwe recepten inspiratie afgeleverd.
Door de makkelijke receptuur kan zelfs Dylan eens de keuken in duiken en mij dus verrassen met een heerlijke en gezonde maaltijd. Dit recept voor een vegetarische aardappelschotel met spinazie en geitenkaas is hier een voorbeeld van. Een hele simpele aardappelschotel, die in de box van afgelopen week geleverd werd.
Wij hebben er alleen nog wel een extra uitje en wat kruiden aan toegevoegd, maar voor de rest is het een goed recept. Ik kan me voorstellen als je echt geen vlees kunt missen tijdens de maaltijd, dan kun je gerust wat gehakt meebakken met de uien en knoflook en anders kun je gewoon genieten van een vegetarische aardappelschotel.
Recept voor aardappelschotel met spinazie en geitenkaas:
(Hoofdgerecht voor 2 personen:)
Ingrediënten:
- 600 gram vastkokende aardappels (bijv. Nicola)
- 2 teentjes knoflook,
- 1 grote ui
- 300 gram spinazieblad,
- 2 grote tomaten,
- 4 eetlepels crème fraîche,
- 50 gram geraspte (geiten)kaas,
- olijfolie,
- peper & zout,
- provinciaalse kruiden.
Extra:
- Oven,
- Ovenschaal,
- wok of hapjespan,
- bolzeef.
Bereidingstijd: 30-35 minuten.
Bereidingswijze aardappelschotel:
- Verwarm de oven op 210 graden / 190 hete lucht.
- Was de aardappelen grondig, en snijd in plakken van 1 cm dik. (Mocht je de Nicola aardappel gebruiken dan kun je de schil gerust laten zitten.) Zorg dat de aardappels nét onder water staan in een pan met deksel, en laat 8 minuten koken. Giet daarna af en laat uitstomen.
- Pel ondertussen de knoflook en ui, en snijd deze beiden fijn. Spoel de spinazie goed af onder koud water, en snijd de tomaat in plakjes.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de knoflook en ui glazig. (1-2 minuten).
- Voeg de spinazie toe en laat al roerende slinken. Breng op smaak met zout, peper en de provinciaalse kruiden. Laat hierna het spinaziemengsel uitlekken in een vergiet.
- Leg de aardappelplakken dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal, en verdeel hier de crème fraîche over. Verdeel het spinaziemengsel over de aardappels en leg hier de plakjes tomaat op.
- Bestrooi met de geraspte kaas en bak in 15 minuten af, in de voorverwarmde oven.
- Serveer deze vegetarisch aardappelschotel met spinazie en geitenkaas terwijl deze nog warm is.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
inge
Ben ook gek op de recepten van de voedselzandloper ,veel verse kruiden en her experimenteren met voedsel .
Ben nu ook een beetje aangekomen , af en toe een glaasje rode wijn en soms teveel smullen van de lekkere gezonden toetjes ….nu alles weer onder controle ! Training met de kettelbel een workout van een 10 min doet wonderen voor body and mind . Veel doorbrengend in de natuur , meditatie en genieten van iedere dag met lekker en gezond eten … dat is voeding voor je hele ZIJN !
Leuk blog bedankt dat je het deelde ! x
Betina Oostveen
Hi Inge,
dat klinkt als hele goede ingredienten voor een heerlijk leven!
Geniet er van!
Groetjes, Betty
S.a. Kooij
Lekker recept. Ik heb nog pijnboompitten door het sp8naziemengsel gedaan.
De aardappels zou ik volgende keer 10 min laten koken.
Betina Oostveen
Oh die pijnboompitten zijn ook een goede tip! Dank je wel.
Waren de aardappels niet gaar geworden?
Gerda van den bosch
Kan ik de aardappels vervangen door zoete?
Groet,
Gerda
Betina Oostveen
Hi Gerda,
jazeker, vind ik een hele mooie variatie op dit recept!
groetjes, Betty