Ken jij de streetfood klassieker Bao Buns al? Dat zijn zachte gestoomde broodjes met een heerlijke, vaak sticky, vlees vulling en aziatische smaakmakers. Deze vegan Korean Beef Bao’s met kimchi uit het kookboek Wereldwijd Borreltijd zijn dan ook een heerlijke borrelhap om te delen met elkaar.
Over Wereldwijd Borreltijd
Oops, she did it again! Susan Aretz bracht twee jaar geleden het borrelen tot een hoger niveau met haar boek Borreltijd! Heel Nederland ging massaal aan de borrelplanken met de heerlijkste hapjes, borrelbites en drankjes. En nu is daar een vervolg op gekomen met nog meer recepten: Wereldwijd Borreltijd waarbij je een ware reis rond de wereld maakt in 80 bites en drankjes. Zo komt Azie ruim aan bod met Koreaanse, Vietnamese, Japanse en Indiase gerechten. Maar ook Noord- en Zuid Amerika brengen heerlijke borrelgerechten voort. Ook in dit boek combineert Susan meerdere hapjes samen tot een complete thema Borrelplank – bijv. TexMex borrelplank of 4th of July plank. En deze keer geeft ze een stuk meer aandacht aan alcoholvrije cocktails en is er een heel hoofdstuk gewijd aan het makken van kombucha – leerzaam en lekker dus! Voor de fans van borrelen dus!
Zelf Vegan beef bao buns maken
In dit boek vind je ook een hoop vegan en vegetarische recepten terug en dat is natuurlijk helemaal van deze tijdgeest. Hoewel ik tot nu toe alleen Gua Bao met buikspek of zelfs gefrituurde kip op een gestoomd broodje heb gegeten, leek het mij heel leuk om ook eens zelf vegan beef bao buns te maken. Daar is natuurlijk wel een goed stuk vleesvervanger voor benodigd om heel dicht bij vlezig strucktuur te komen. Maar ik veronderstel dat je dit recept ook goed kunt maken met bijvoorbeeld pulled mushrooms. Het recept en met name de marinade van Susan is echt verrukkelijk in dit recept voor vegan Korean Beef Bao’s maken! Geniet er van dus!
Heb jij deze al in huis?
Recept: Vegan Korean Beef Bao
Ken jij de streetfood klassieker Bao Buns al? Dat zijn zachte gestoomde broodjes met een heerlijke, vaak sticky, vlees vulling en aziatische smaakmakers. Deze vegan Korean Beef Bao’s met kimchi uit het kookboek Wereldwijd Borreltijd zijn dan ook een heerlijke borrelhap om te delen met elkaar.
- Prep Time: 5 min + 1 nacht marineren
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 15 min + 1 nacht
- Yield: 4 – 6 stuks 1x
- Category: Vegan gerechten
- Cuisine: Koreaanse keuken
Ingredients
- 2 x 2 stuks vegan hamburger
- 10 gr geraspte knoflook
- 1 tl sesamolie
- 100 – 125 ml hoisinsaus
- 2 el sojasaus
- 1 el rijstazijn
- ½ tl srirachasaus
Voor erbij:
- zonnebloemolie
- 8 bao buns (diepvries)
- vegan Kimchi
- verse koriander
- sesamzaadjes
Extra:
- stoommandje
- huishoudfolie
- koekenpan
- keukenpapier
Instructions
- Begin een dag van tevoren met de marinade: Meng de knoflook, sesamolie, hoisinsaus, sojasaus, rijstazijn en sriracha door elkaar in een diep bord. Leg hier de ‘hamburgers’ in. Dek af met folie en laat een nacht marineren in de koelkast.
- Verwarm een pan met een laag van 5 cm water tot het kookpunt. Plaats hier vervolgens de bamboe stomer met deksel bovenop.
- Verwarm een beetje olie in een koekenpan of bakplaat en bak hier de hamburgers op middelhoog vuur aan beide zijden aan. Dubbelcheck de verpakking voor juiste bereidingstijd, bij mij was dit ca 3 – 4 minuten per kant. Verplaats de burgers naar een snijplank en snijd in dunne plakken van ca. 0,5 cm dikte.
- Ondertussen stoom je de bao buns volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Bij mij duurt dat ongeveer 3 minuten per batch van 3 – 4 broodjes.
- Vouw daarna de broodjes open en beleg deze met de plakjes vegan vlees en garneer met kimchi. Ik vond het zelf ook erg lekker om er nog wat extra koriander bij te doen. Vouw het Vegan Korean Beef Bao broodje dicht en serveer direct.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
Het merk Vivera heeft een vegan biefstuk in het assortiment. Deze wordt ook bij dit recept getipt in Wereldwijd borreltijd kookboek. Echter kon ik deze niet vinden in mijn supermarkten dus heb ervoor gekozen om een goede vegan burger te gebruiken. Het originele recept is voor 2x 2 (Vivera) biefstucks en dat is ongeveer 400 gr vegan vlees – genoeg voor 4 personen.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze vegan Korean Beef Bao buns.
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Geef een reactie