Wie denk dat soepstengels maar saai zijn heeft het mooi mis! Soepstengels omwikkeld met spek of ham is een heerlijke bijgerecht voor soep. Ik bakte deze variant met ontbijtspek wel even af in de oven voor een krokante bite. Je bent vast gewaarschuwd want je blijft eten van deze grissini met spek!
Zelf grissini met spek maken
In deze natte herfstmaand, is niets lekkerder dan een warme kop soep! En bij mijn soep eet ik het liefst soepstengels omwikkeld met spek of ham. Dit bijgerecht is super eenvoudig om te maken, want je heb eigelijk maar twee ingrediënten nodig. Je kunt er eventueel zelf nog een paar (verse) kruiden overheen strooien voor je de soepstengels gaat afbakken in de oven. En je kunt deze grissini met spek perfect klaar maken in de tijd dat je soep op het vuur staat. Ga je liever voor een goede rauwe ham, zoals serrano of parma? Dan hoef je deze niet eens af te bakken in de oven. Wikkel de plakken rauwe ham om de stengels en serveer direct.
Soepstengels met spek serveren bij …
Uiteraard hebben wij een aantal mooie soep recepten op deze website staan. En deze soepstengels met spek kun je bijvoorbeeld serveren bij: een pittige pompoensoep of bij de Italiaanse tomatensoep. Ga je liever voor deze spruitjessoep met kastanje champignons of als extra smaakmaker bij deze groene aspergesoep met spinazie.
PrintRecept: Grissini met spek (soepstengels)
Wie denk dat soepstengels maar saai zijn heeft het mooi mis! Soepstengels omwikkeld met spek of ham is een heerlijke bijgerecht voor soep. Ik bakte deze variant met ontbijtspek wel even af in de oven voor een krokante bite. Je bent vast gewaarschuwd want je blijft eten van deze grissini met spek!
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 10 minutes
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 20 stuks 1x
- Category: bijgerechten
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 1 pak (volkoren) soepstengels – met ca. 20 stuks
- 20 repen rechte repen ontbijtspek (niet ronde plakjes)
- optioneel: 2 takjes verse tijm
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Omwikkel elke soepstengel met één plakje ontbijtspek. Begin aan het uiteinde en wikkel diagonaal omlaag.
- Leg de stengels op de bakplaat. TIP: Leg de uiteinde met spek naar buiten en de onbedekte zijde in het midden van de bakplaat. Als je de stengels om en om op de plaat legt dan voorkom je een grote ‘vet poel’ in het midden van de plaat.
- Ris de tijm van de takjes en strooi dit over de soepstengels met spek.
- Bak de grissinikrokant in de oven, gedurende 8-10 minuten. Laat daarna een paar minuten afkoelen op de bakplaat, zodat de grissini met spek weer even ‘hard’ kunnen worden.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze grissini ofwel soepstengels met spek wilt maken.
esther van hoffen
hoi Betina,
Via google kwam ik op je site..en denk..he die ken ik!
Althans dat denk ik..kan het dat we samen op school hebben gezeten in Nieuwegein?
Of bijvoorbeeld Niels Stensen in Utrecht?
Groetjes,
Esther van Rijswijk
Betina Oostveen
Hi Esther,
het kan inderdaad zijn dat je mij daarvan ‘ herkent’ want ik heb op beide scholen gezeten. Grappig hoe je dan via internet weer bij mij terecht komt. Groetjes, Betina
Lorraine
Hallo,
Ik heb zojuist het recept uitgeprobeerd maar de soepstengels zijn erg zacht geworden.. Hoort dat? Of is er iets fout gegaan…
Groet!
Betina Oostveen
Hi Lorraine,
dat kan inderdaad gebeuren, maar als je ze even op de bakplaat laat liggen om af te koelen, dan worden ze vanzelf weer hard.
Groetjes, Betty