• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Vegan Coquiles van Koningsoesterzwam

Vegan Coquiles van Koningsoesterzwam

1 februari 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is weer een Meatless Monday en ik heb me toch een ontzettend leuk vegan recept voor jullie in petto! Tijdens de feestdagen raakte ik namelijk helemaal geïnspireerd om aan de slag te gaan met vegan coquilles van koningsoesterzwam. En het resultaat was een groot succes! Het recept is vegan, glutenvrij en lekker low carb dus geniet er heerlijk van!

Coquilles van koningsoesterzwam maken

Zo rond de kerstdagen kwam ik diverse recepten tegen op social media voor vegan coquilles. Het is namelijk het seizoen van de koningsoesterzwam en die dikke steel heeft een prachtige vleesachtige structuur en mag niet ontbreken in dit recept! Door de ronde vorm kun je er dus mooie plantaardige coquilles van snijden en bakken in bijvoorbeeld knoflook of sojasaus. De combinatie is voortreffelijk en ik bedacht er dan ook nog een puree van knolselderij en gebakken zeekraal bij om het geheel te complimenteren. Dit recept is een ideaal kerst voorgerecht voor 4 personen. Maar je kunt hem ook op elke andere dag, zoals deze vegetarische maandag als hoofdgerecht voor 2 serveren.

recept vegan coquiles van oesterzwam © bettyskitchen.nl

Nog meer heerlijke recepten met paddestoelen

En… wat vinden jullie van dit vegan alternatief voor coquiles maken? Paddestoelen staan er sowiezo om bekend dat ze goede vleesvervangers zijn dankzij hun typische structuur. Daarom vind je op deze website nog meer heerlijke vegan variatie recepten met paddestoelen. Vier het voorjaar met broodjes pulled mushroom en waan je weer even op een food festival in de buitenlucht! Maar ook een winterse en vegetarische (of zelfs vegan) stoofvlees van aubergine en paddestoelen is een absolute aanrader! Wat dacht je overigens van deze soep van aardpeer met truffel en paddestoelen? Altijd een lekkere combinatie! Maar pasta met salieboter en paddestoelen is ook een recept dat het altijd goed doet! Geniet er lekker van dus!


Print

Recept: Vegan Coquiles van Koningsoesterzwam

recept vegan coquilles van koningsoesterzwam © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit recept voor vegan coquilles is een ideaal kerst voorgerecht voor 4 personen. Maar je kunt hem ook op elke andere dag als hoofdgerecht voor 2 serveren. Serveer de in sojasaus gebakken koningsoesterzwam met knolselderij puree en gebakken zeekraal.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min,
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2–4 personen 1x
  • Category: voorgerecht
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • halve knolselderij (ca 350 gr)
  • 100 gr zeekraal
  • 1 el olijfolie
  • 2 el (haver) creme fraiche
  • 1 tl citroensap
  • 4 koningsoesterzwammen
  • 2 el plantaardige boter
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 el tamari (glutenvrije sojasaus)
  • peper & zout

Instructions

  1. Schil de knolselderij en snijd daarna in blokjes van 2 x2 cm. Stop in een pannetje water en kook de selderij tot deze beetgaar is. (ca. 15 minuten).
  2. Was de zeekraal en laat uitlekken. Verwarm een koekenpan met 1 el. olie en bak hierin de zeekraal op middelmatig vuur aan gedurende 5 minuten. Schep daarna uit de pan en zet apart. Veeg de koekenpan schoon met een keukenpapiertje en bewaar voor later.
  3. Ondertussen ga je de koningsoesterzwammen schoonmaken. Snijd vervolgens de hoedjes er af en hak deze in kleine stukjes. De dikke stelen snijd je in dikke plakken (2-3 cm dikte) en kerf een snijvlak in met een ruitjes patroon zoals je ook wel eens bij coquilles ziet.
  4. Giet ondertussen de knolselderij af en stamp tot een zachte puree. Meng de haver creme fraiche en citroensap er door en breng op smaak met een beetje peper & (weinig) zout. Laat de puree in de pan staan en houdt warm met de deksel er op.
  5. Verwarm vervolgens de koekenpan opnieuw en smelt hier de plantaardige boter op middelhoog vuur. (olie kan ook, maar met boter is het resultaat beter). Leg de coquilles met de ingekerfde zijde in de pan en bak gedurende 2 minuten, Draai de vegan coquilles daarna om. Leg de overige stukjes van de ‘hoedjes’ en de uitgeperste knoflook ook in de pan en bak het geheel 2-3 minuten.
  6. Tot slot blus je het geheel af met de tamari en al schepende roer je alles om tot het goed bedekt is in de sojasaus. Draai daarna het vuur uit.
  7. Verdeel de knolselderij over 4 kleine of 2 grote borden. Verdeel hier vervolgens de vegan coquilles, paddestoelstukjes en saus overheen en top het geheel af met de gebakken zeekraal. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vegan coquilles van koningsoesterzwam © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit vegan coquilles van koningsoesterzwam wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten, Voorgerechten Tags: citroen, coquilles, Crème fraîche, Glutenvrij, hoofdgerechten, knoflook, knolselderij, koningsoesterzwam, Low Carb, Nederlandse keuken, paddenstoelen, tamari, vegan, zeekraal, zilte groente

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Citrus partjes snijden (video)
Volgend bericht: Madeleines met pistache en Ruby chocolade »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee