Bij ons thuis staan in het weekend regelmatig recepten met croissantdeeg op het menu. Met name zelf croissants vullen is heel leuk en speciaal voor Sinterklaas maken we dan ook deze Speculoos Croissants met karamel klaar. Jaaa deze wil jij ook proeven!
Feestdagentip: Speculoos croissants maken
Speculaasjes op witbrood met (room)boter is echt zoiets typisch Nederlands! Ik heb dit zelf pas een paar jaar gelden ontdekt en dacht in de eerste instantie dat mijn collega’s een grapje maakten, maar wat bleek: het is ontzettend lekker. Afgelopen week liep ik in de supermarkt en zag dat de Biscoff Speculoos koekjes in de aanbieding waren. Even voor de duidelijkheid: dit is geen gesponsored artikel, maar ik bedacht wel meteen: Oh lekker voor op brood! Dus deze foodie besloot om er zelf maar gevulde Speculoos croissants van te maken, want stel je voor dat dat NOG lekkerder zou zijn. Het resultaat is er zeker naar, dus ik stel jullie met veel plezier voor aan je nieuwe brunch verslaving! Ik denk dat dit een regelrechte feestdagen tip is en dan met name tijdens de Sinterklaas viering!
Nog meer recepten met croissant deeg
Maar goed, behalve croissants vullen met Speculoos kun je nog veel meer lekkers met koelvers deeg maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Croissants met Oreo’s en chocolade? Tijdens de kerstdagen doet dit Nutella vlechtbrood ook heel goed zijn werk. In de zomerse maanden zijn deze Italiaanse croissants met amandel dan weer een aanrader. En onze kleine meid is helemaal fan van de ze mini worstenbroodjes met knakworst. Variatie genoeg dus!
Kookvideo: Speculoos Croissants
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Recept: Speculoos Croissants
Verras vrienden en familie met een overheerlijk Sinterklaas ontbijt! Deze goed gevulde speculoos croissants maak je lekker zelf met bladerdeeg, Speculoos koekjes en een schepje karamel. Serveer vers uit de oven.
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 6 stuks 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 1 blik XL croissantdeeg (voor 6 stuks)
- 14 Speculoos koekjes
- 6 theelepels karamel pasta (homemade of uit een potje)
- 1 ei
Extra:
- bakpapier
- bakkwast
Instructions
- Bereid de oven voor op 180 graden (160 hete lucht). Bekleed een rooster of bakplaat met bakpapier.
- Rol het croissant deeg uit tot 6 driehoeken en keep de recht achterzijde in met een mes. Trek het deeg iets uit elkaar, want zo maak je grote croissants en kun je een flinke vulling kwijt. Leg steeds 2 Speculoos koekjes overlappend, in de breedte, op elk stukje deeg . Verdeel vervolgens een halve eetlepel karamel over de koekjes. Rol de croissants direct op en plaats ze evenwijdig op de bakplaat.
- Kluts vervolgens een ei en bestrijk hier de Speculoos croissants mee. Verkruimel de laatste twee Speculoos koekjes en bestrooi hier de croissants mee.
- Bak de croissants volgens de gebruiksaanwijzing af in de oven. Check de verpakking voor de juiste tijd, bij mij was dit bijvoorbeeld 12-15 minuten. Laat de speculoos croissants een beetje afkoelen, maar eet ze het liefst lauwwarm op.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar dit recept op Pinterest!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze speculoos croissants met karamel wilt gaan maken!
Geef een reactie