• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Deeg recepten / Lijnzaad crackers

Lijnzaad crackers

19 april 2018 Door Betina Oostveen 21 Reacties

Jump to Recipe

Hebben jullie wel eens zelf lijnzaad crackers gemaakt? Het is een glutenvrij en low carbs alternatief voor brood of standaard crackers. En ze zijn heerlijk om te serveren als borrel toastje of tijdens de lunch.

Gezonde lijnzaad crackers

Dit is zo’n recept dat ik al zo lang op mijn lijstje had staan om te maken, maar het kwam er eigenlijk nooit van. Maar omdat ik mede dankzij de Weight Watchers campagne metzelf stortte op gezonder eten en meer low carb gerechten. Besloot ik ook om mijn brood lunch te vervangen voor bijvoorbeeld deze gezonde lijnzaad crackers met hummus . Check ook hier nog meer gezondheidsvoordelen van lijnzaad!

recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij
lijnzaad weken in water
recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij
uitrollen tussen twee vellen bakpapier
recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij
afgebakken lijnzaad crackers

glutenvrije crackers van lijnzaad

Ze zijn ook meteen glutenvrij en zitten boordevol goede vezels. Iets waar je buik je heel dankbaar voor zal zijn. En ondanks dat de zo dun zijn, zijn ze wel lekker knapperig! Beleg deze glutenvrije crackers van lijnzaad met jouw favoriete toppings en geniet er eindeloos van. Maar probeer ook eens dit snelle sneetje low carb brood uit de magnetron voor een low carb of zelfs keto proof ontbijt en lunch. Ook lekker zijn deze glutenvrije broodjes uit het #fitmom kookboek!


Print

Recept: Lijnzaad Crackers

recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 4 reviews

Hebben jullie wel eens zelf lijnzaad crackers gemaakt? Het is een glutenvrij en low carbs alternatief voor brood of standaard crackers. En ze zijn heerlijk om te serveren als borrel toastje of tijdens de lunch.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram gebroken(!) lijnzaad,
  • 30 gram sesamzaad
  • 100 gram mix van zonnebloempitten en pompoenpitten
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 200 ml water

Extra:

  • bakpapier
  • deegroller
  • pizzaroller

Instructions

  1. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom
  2. Voeg het water toe, schep alles goed door elkaar en laat 20 minuten staan
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  4. Verdeel het lijnzaad crackers beslag gelijkmatig over het bakpapier. Het beste werkt met een extra vel bakpapier bovenop en vervolgens met een deegroller gelijkmatig uitrollen.recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrijrecept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij
  5. Het lijnzaad crackers beslag dient echt flinterdun uitgestreken te worden, dus nog geen halve cm dik! Verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier. (Die heb je niet meer nodig) en schuif de bakplaat in de oven en bak de lijnzaadcrackers gedurende 20 minuten gaar.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en snijd direct met de pizzaroller (of met een scherp mes) in 12 langwerpige crackers. 
  7. Trek de crackers voorzichtig van het bakpapier af en draai ze om. De onderkant is nog licht vochtig en bakken we vervolgens nog 10 extra minuten af. Laat de lijnzaad crackers daarna afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP: bewaar je lijnzaadcrackers in een luchtdichte box. Ze blijven zeker nog een een week goed, maar iets zegt me dat je ze niet zo lang zult bewaren. Ze zijn namelijk ook heerlijk om mee te snacken!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij

Category: Deeg recepten Tags: brood, crackers, Glutenvrij, lijnzaad, Low Carb, pompoenpitten, sesamzaad, Voedselzandloper, zonnebloempitten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Weekvlog #14
Volgend bericht: The Streetfood Club in Utrecht »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee