Met deze heerlijke zoetfrisse MonChou taart met kokos en passievruchten waan je je even in tropische sferen. Dit keer alleen niet een heel gezond recept van mij, want er zit namelijk gewoon wat suiker en room in verwerkt. Maar zo af en toe moet dat ook kunnen toch? Genieten is het in ieder geval wel met deze tropische MonChou taart!
Sri Lankaanse Cheesecake
Na een lange stranddag in Sri Lanka een paar maanden geleden, zaten mijn man en ik in een strandtentje te eten en stond een soortgelijke monchou taart met kokos op de dessertkaart. Ken je dat? Dat je eigenlijk bomvol zit, de menukaart bekijkt, een soort cheesecake erop ziet staan en er opeens weer ruimte lijkt te ontstaan in je maag? Nou precies dat gebeurde er dus toen… En daar kreeg ik helemaal geen spijt van! Het was een heerlijk Sri Lankaanse cheesecake met een fijn tropisch tintje, dat ik besloot om het thuis na te maken!
Tropische MonChou taart met kokos en passievruchten
Het resultaat is deze makkelijke tropische MonChou taart met kokos en passievruchten geworden. En ja hoor, we waanden ons tijdens het eten ervan weer even terug naar dat heerlijke, zonnige strand op Sri Lanka. Maar voor de liefhebbers van MonChou roomkaas hebben we hier nog meer fijne recepten voor je hoor! Betty heeft van haar oma het recept voor een klassieke Monchou taart met kersen gekregen! Suzanne maakte hier vervolgens een gezondere variatie recept op en die is ook erg fijn! En als je helemaal in een feestelijke bui bent dan maak je deze Monchou Muffins met kwark klaar. Eet smakelijk alvast!
Recept: MonChou taart met kokos en passievruchten
Met deze heerlijke zoetfrisse MonChou taart met kokos en passievruchten waan je je even in tropische sferen. Dit keer alleen niet een heel gezond recept van mij, want er zit namelijk gewoon wat suiker en room in verwerkt. Maar zo af en toe moet dat ook kunnen toch? Genieten is het in ieder geval wel met deze tropische MonChou taart!
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 4 hours 25 minutes
- Yield: 10–12 persone 1x
- Category: Taart recepten
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
Voor de bodem:
- 175 gram bastognekoek
- 50 gram kokosolie
- 75 gram santen (kokoscrème)
- Boter of olie om in te vetten
Voor de topping:
- 300 gram monchou
- 75 gram witte basterdsuiker
- 200 ml slagroom
- 30 gram geraspte kokos
- 5 passievruchten
- 1 el. cacaonibs
Extra:
- keukenmachine (foodprocessor)
- springvorm 24 cm
- bakpapier
- steelpannetje
Instructions
- Begin met het maken van de bodem. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
- Vermaal de Bastogne koekjes heel fijn in de keukenmachine. Vervolgens verwarm je in een steelpannetje de kokosolie met de santen totdat het helemaal vloeibaar is. Roer de koek kruimels erdoorheen. Schep het mengsel in de springvorm en druk goed aan. Plaats de springvorm afgedekt in de koelkast (als het al goed is afgekoeld).
- Ondertussen kun je aan de slag met het maken van de topping. Schep in een ruime kom de monchou wat los met de basterdsuiker en geraspte kokos. Mix in een andere kom de slagroom: het moet niet helemaal stijf en luchtig worden gemixt, maar tot het wat voller wordt.
- Mix vervolgens de MonChou en slagroom enkele minuten goed door elkaar. Het mixen is niet om het luchtig te maken maar, puur om alle ingrediënten goed met elkaar te vermengen. Hou het kort dus.
- Halveer de passievruchten en roer het vruchtvlees van 2 vruchten door het mengsel. Hou de rest apart voor de topping. Schep de MonChou in de springvorm en verdeel goed over de bodem. Plaats de MonChou taart met kokos en passievruchten voor 3-4 uur in de koelkast.
- Verdeel voor het serveren de achtergehouden passievruchten over de taart en strooi de cacaonibs eroverheen. De taart is behoorlijk machtig dus snij er niet te grote punten van;)
Geniet ervan!
Liefs, Nanda
Geef een reactie