Nu de dagen allemaal wat langer zijn en het s ochtends langer donker blijft, kan het zijn dat je wat moeite hebt met opstaan. Een 1-minuut onbijtje, zoals deze vanille mug cake met blauwe bessen, kan dan nog eens heel goed van pas komen deze winter. Mug cakes zijn echt het alternatief voor een snel en lekker ontbijtje. Zeker als je geen uitgebreide ontbijt bent, maar s’ochtends wel wat lekkers en zoets bij je koffie of thee wilt serveren.
Door Chloë – Bosbessen en citroen: twee smaken die voor elkaar gemaakt zijn, als je het mij vraagt. En dus ook heerlijk voor in een mug cake! Deze vanille mug cake met bosbessen en citroen is lekker fris, en is ideaal als snelle snack of zelfs als speciaal ontbijtje! Voor dit recept heb je maar een paar simpele ingrediënten nodig (waarvan je de meeste waarschijnlijk al in huis hebt). Veel ingrediënten kun je ook vervangen door andere ingrediënten, zoals zelfrijzend bakmeel door bloem en bakpoeder, of gesmolten boter door zonnebloem/olijfolie, en zelfs de vanille suiker kun je vervangen door vanille extract of vanille pasta.
Nog meer mugcakes recepten
Zoals alle mug cakes, moet ook deze vanille mug cake met blauwe bessen maar even in de magnetron, dus sowieso het proberen waard! Voor nog meer mug-cake recepten van Chloe neem je een kijkje op : www.mug–cakes.nl. Onze eigen Nanda maakte tevens ook dit recept voor een mugcake met kwark. En voor een low carb ontbijt zijn deze ontbijtmuffins met lijnzaad weer een aanrader!
Recept voor vanille mug cake met blauwe bessen:
(Ontbijt /tussendoortje voor 1 persoon)
PrintRecept: Vanille mug cake met blauwe bessen
Ingredients
- 2 el (gesmolten) boter
- 1 ei
- 1 el melk
- 1 tl vanille extract
- 2 ½ el suiker
- 4 el zelfrijzend bakmeel
- ½ citroen
- een handvol blauwe bessen
- snufje zout
Instructions
- Doe de boter in de mok en smelt de boter kort in de magnetron (ongeveer 45-60 seconden).
- Wacht totdat de boter grotendeels is afgekoeld en voeg dan het ei toe. Klop het mengsel goed los met een vork.
- Voeg de melk, vanille en suiker toe, en meng alles nogmaals goed met de vork.
- Snijd de citroen doormidden en voeg de rasp en het sap van één helft van de citroen toe.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe. Je kunt de meel het beste zeven: hierdoor is het makkelijk een glad beslag zonder klontjes te krijgen. Voeg hierbij ook meteen een klein snufje zout toe.
- Als laatste voeg je de blauwe bessen toe, en meng goed door het beslag.
- Plaats de mok in de magnetron voor ongeveer 2,5 minuten. Houd de cake ondertussen goed in de gaten: wanneer deze naar boven komt, kan het zijn dat deze soms overloopt. Zet de magnetron dan stop en zet de deur van de magnetron even open. Zet de magnetron daarna weer voor de laatste seconden aan.
- Je weet dat je mug–cake klaar is, wanneer de bovenkant stevig maar niet droog is. Is de mug–cake nog te nat? Zet deze dan even terug in de magnetron!
Eet smakelijk!
groet, Chloë
Chloë
Bedankt voor het plaatsen van mijn recept! 🙂
Betina Oostveen
You are welcome! Bedankt voor het delen met ons 🙂
Marian
De mugcake was makkelijk te maken. Ik had diepvries blauwe bessen gebruikt. Een lekker hapje voor bij de koffie.. 😋 smullen.