Lieve hemel, onlangs maakte ik toch zoiets simpels maar lekkers, dat ik het recept absoluut moest delen met jullie. Deze croissants met Oreo’s en chocolade zijn namelijk hemels!
Zelf gevulde croissants maken is iets dat ik absoluut leuk vind om voor de weekend brunch te maken. En het leuke is, dat je enkel een blik kant-en-klaar croissantdeeg nodig hebt en een beetje fantasie. Deze dame is fan van Oreo koekjes en blokjes pure chocolade, dus besloot om daar dus dit ontbijt gerecht van te maken. En iets zegt me dat je het niet bij slechts een van deze croissants met Oreo’s en chocolade zult kunnen houden 😉
Nog meer croissants en Oreo’s recepten
Even voor de duidelijkheid: Dit is geen gesponsored artikel, maar ik ben simpelweg een fan van Oreo cookies. Het liefst dip ik ze in een glas melk of thee. En als ik eenmaal aan een Oreo koekjes begin, dan gaat de rest van het pak er gerust achteraan zeg maar. Ik weet niet of er meer mensen zijn die daar last van hebben? !? Lekker zijn deze croissants met Oreo’s en chocolade in ieder geval wel! Maar ik heb nog meer croissants en Oreo’s recepten in petto voor je. Probeer ook eens deze Italiaanse gevulde croissants met amandel en pijnboompitten of maak deze croissantrolletjes met lemon curd! Speciaal voor Sinterklaas ga je voor deze Speculoos Croissants. En de echte Oreo liefhebben moet ook eens deze no-bake Oreo Cheesecake gaan maken! Succes gegarandeerd!
Kookvideo: Croissants met Oreo’s
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Recept: Croissants met Oreo’s en chocolade
Deze Croissants met Oreo’s en chocolade zijn perfect om te serveren tijdens de weekend brunch! Je vult kant-en-klaar croissantdeeg met oreo cookies en blokjes pure chocolade. Alleen nog even afbakken in de oven en klaar om je tanden in te zetten!
- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 40 minutes
- Yield: 6 stuks 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 1 blik ‘large’ croissantdeeg (voor 6 stuks),
- 9 oreo cookies + 2 extra voor garnering,
- 12 blokjes pure chocolade
- 1 ei.
Extra:
- oven,
- ovenrooster/bakplaat,
- bakpapier,
- kwast.
Instructions
- Bereid de oven voor op 180 graden /160 hete lucht. (ps. check je croissantdeeg verpakking voor de juiste temperatuur en afbaktijd.) Bekleed een rooster of bakplaat met bakpapier.
- Rol het croissant deeg uit tot 6 driehoeken, en keep de achterzijde in met een mes. Trek het deeg iets uit elkaar (zie foto hieronder) want zo kun je een flinke vulling kwijt. (Je croissant wordt ‘breder’ )Breek 9 oreo’s door de helft of in kwarten en beleg elk stukje deeg met totaal anderhalve Oreo. Verdeel vervolgens 2 blokjes chocolade over elk stukje deeg. Rol de croissants met veel plezier op en plaats ze evenwijdig op de bakplaat.
- Kluts vervolgens een ei en bestrijk hier de croissants mee. Verkruimel het laatste Oreo koekjes en besprinkel hier de croissants mee.
- Bak de croissants volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking af in de oven. ( Bij mij was dit slechts 12-15 minuten.) Laat de croissants met Oreo’s en chocolade een beetje afkoelen, maar eet ze lauwwarm op. HEER-LIJK!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaar dit recept op Pinterest!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Emily van Kampen
Wow! Dit is te lekker! Ik doe wel eens chocolade vlokken in mijn croissants, maar Oreo er in is nog beter 😉
Betina Oostveen
Soms heb ik hele goede ideeen 🙂
Caroline
Ziet er goed uit! Beter dan die standaard chocola die je er vaak bij krijgt. 😉
Betina Oostveen
Alles is lekkerder met Oreo’s 🙂
Groetjes, Betty
Will
Wat een heerlijke manier om croissants lekker te maken.
Doet mij denken aan de Franse chocoladebroodjes.
Alleen dit vind ik origineler zo met die Oreokoekjes.
Maandag maar even croissantendeeg, pure chocola en Oreokoejes halen en aan de slag.
Bedankt voor de tip!