Print

Recept: Croissants met Oreo’s en chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Deze Croissants met Oreo’s en chocolade zijn perfect om te serveren tijdens de weekend brunch! Je vult kant-en-klaar croissantdeeg met oreo cookies en blokjes pure chocolade. Alleen nog even afbakken in de oven en klaar om je tanden in te zetten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blik ‘large’ croissantdeeg (voor 6 stuks),
  • 9 oreo cookies + 2 extra voor garnering,
  • 12 blokjes pure chocolade
  • 1 ei.

 

Extra:

  • oven,
  • ovenrooster/bakplaat,
  • bakpapier,
  • kwast.

Instructions

  1. Bereid de oven voor op 180 graden /160 hete lucht. (ps. check je croissantdeeg verpakking voor de juiste temperatuur en afbaktijd.) Bekleed een rooster of bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het croissant deeg uit tot 6 driehoeken, en keep de achterzijde in met een mes. Trek het deeg iets uit elkaar (zie foto hieronder) want zo kun je een flinke vulling kwijt. (Je croissant wordt ‘breder’ )Breek 9 oreo’s door de helft of in kwarten en beleg elk stukje deeg met totaal anderhalve Oreo. Verdeel vervolgens 2 blokjes chocolade over elk stukje deeg. Rol de croissants met veel plezier op en plaats ze evenwijdig op de bakplaat.
  3. Kluts vervolgens een ei en bestrijk hier de croissants mee. Verkruimel het laatste Oreo koekjes en besprinkel hier de croissants mee.
  4. Bak de croissants volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking af in de oven. ( Bij mij was dit slechts 12-15 minuten.) Laat de croissants met Oreo’s en chocolade een beetje afkoelen, maar eet ze lauwwarm op. HEER-LIJK!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty