• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Deeg recepten / Indiase Chapati (platbrood) maken

Indiase Chapati (platbrood) maken

2 april 2025 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Bij een Indiase curry mag een stuk platbrood niet ontbreken. Naan is wellicht de bekendste broodsoort, maar maak ook eens kennis met de chapati! Een dun Indiaas platbrood dat bestaat uit slechts 3 ingrediënten waaronder volkorenmeel!

zelf indiase chiapati maken © bettyskitchen.nl
zelf indiase chiapati maken © bettyskitchen.nl

Zelf Indiase Chapati platbrood maken

De chapati staat ook wel bekend als Indiase roti of phulka . Indiase Chapati is een platbrood dat over het algemeen van volkoren meel gemaakt wordt. Het is heel dun en steviger dan het zachte en dikkere Indiase naan en het lijkt misschien nog wel het meeste op een tortillawrap. Wat juist zo bijzonder is aan dit brood is dat er geen gist of bakpoeder aan wordt toegevoegd. Chapati kun je dan ook beleggen als wrap, maar het fijnste is om er stukje van te scheuren en dit als opscheplepel voor bijvoorbeeld een Indiase curry, rijst of vlees te gebruiken. 

volkorenmeel
zout toevoegen
en water
door elkaar roeren
knedenen bal vormen
na het rusten
porties kneden
tot een bol deeg
uitdrukken tot platbrood
2 minuten bakken
zelf indiase chiapati maken © bettyskitchen.nl
per kant
insmeren met boter

Waar serveer je Indiase Chapati platbrood bij?

En als je dan die heerlijke volkoren Indiase chapati platbroden hebt gebakken, dan wil er natuurlijk ook een typisch Indiaas gerecht bij maken. Neem gerust eens een kijkje bij deze recepten voor je Indiaas platbrood bij serveert:

  • Vegetarische Korma met Kikkererwten
  • Aloo Gobhi bloemkoolcurry
  • Butter Chichen
  • Palak Paneer met spinazie
  • Tandoori Lamspiezen van de barbecue
  • 15x Recepten uit de Indiase keuken

Print

Indiase Chapati (platbrood) maken

zelf indiase chiapati maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Chapati is een Indiaas platbrood gemaakt van volkorenmeel. Er wordt geen gist of bakpoeder aan toegevoegd dus dit is een soort brood wrap in zijn puurste vorm. Chapati kun je dan ook beleggen als wrap, maar het fijnste is om er stukje van te scheuren en dit als opscheplepel voor bijvoorbeeld curry, rijst of vlees te gebruiken. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + rusten
  • Cook Time: 32 minuten
  • Total Time: 1 uur en 45 minuten
  • Yield: 8 stuks 1x
  • Category: Brood
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale

Basisrecept chapati deeg:

  • 300 gram volkoren tarwemeel
  • ½ tl. zout
  • 250 ml. lauwwarm water
  • blok roomboter, voor het bestrijken

Extra:

  • deegroller
  • deegkrabber
  • koekenpan of pannenkoekenpan
  • theedoek

Instructions

  1. Meng het volkorenmeel met het zout in een kom. Giet vervolgens het water erbij en roer even goed door met een lepel. Kneed daarna het deeg heel goed met het hand bij elkaar tot het samenhangend en soepel is (Niet meer dan 5 minuten hoor).
  2. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het chapati deeg op kamertemperatuur 60 minuten rusten.
  3. Bestuif een werkblad met een beetje gewone bloem en stort hier het deeg op uit. Kneed nog een laatste paar keer goed door en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Rol elk stuk tot een bal.
  4. Verwarm een koekenpan op middenhoog vuur. Gebruik geen olie of boter.
  5. Met behulp van je handpalm druk je een bal uit tot een dun rond plat brood. Gebruik liever geen deegroller want als het deeg te dun is bakt deze heel erg krokant (lees: hard) Leg de lap deeg in de koekenpan en bak 2 minuten aan elke kant. Je kunt tussentijds met een spatel in het midden drukken, door de warmte zal de chapati ook wat gaan ‘op-poffen’.
  6. Schep de Indiase volkoren roti uit de pan op een bord en gebruik het blok boter om de bovenzijde direct in te smeren. Door de warmte zal de boter smelten, intrekken en de chapati flexibeler maken om bijvoorbeeld op te rollen.
  7. Hou de versgebakken chapati warm onder de vochtige theedoek, tot je de overige stukken deeg hebt gebakken etc. en aan tafel gaat.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

zelf indiase chiapati maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Indiase chapati platbrood van volkorenmeel.

zelf indiase chiapati maken © bettyskitchen.nl

Category: Bijgerechten, Deeg recepten Tags: basis recept, bloem, brood, chiapati, curry, Indiase keuken, platbrood, volkoren, zout

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x Hartige Paasrecepten met eieren
Volgend bericht: 5x Ramen Noedelsoep op een rijtje »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee