• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Zalm mousse dip maken (video)

Zalm mousse dip maken (video)

6 april 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is bijna weekend en dat vieren we het liefst met een vrij-mi-bo! Zet daarbij eens wat vaker vis op het menu en luid het weekend in met stokbrood en een easypeasy recept voor zalm mousse dip!

Zalm mousse dip voor toast

Zelfs als je normaal gesproken niet van vis houdt, is deze zalm mousse een heerlijke dip! Het is eigenlijk een fluffy roomkaas spread met zalm en citroen. De bieslook zorgt tevens voor een fris accent. Dit is een topper tijdens de borrel! Dus serveer hem gerust tijdens je feestje of verjaardagen, met crackers of versgebakken stokbrood. Reepjes groente doen het uiteraard ook prima. En ik serveer hem ook als bijgerecht voor groentesoep met brood.

Video Zalm mousse maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL

Print

Zalm mousse dip maken

zalm mousse dip maken betty's kitchen recept
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 1 portie 1x
  • Category: Dips, dressings en sauzen
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blikje (210 gram) wilde roze zalm, graatloos! *
  • 150 gram roomkaas,
  • sap van 1 citroen, (tip: gebruik de schil voor decoratie)
  • 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook,
  • peper & zout,
  • optioneel: 0,25 theelepel cayennepeper,
  • ter decoratie: verse bieslook, verse dille, snufje cayennepeper, citroen zeste.

(* Koop vis met het MSC Keurmerk: deze vis is duurzaam gevangen en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)

Extra:

  • foodprocessor (of goede blender).

Instructions

  1. Verwarm de oven voor en bak eventuele broodjes of stokbrood vast af.
  2. Stop de zalm in de foodprocessor. Boen de citroen schoon onder de kraan, snijd doormidden en pers deze uit. Je hebt ongeveer 2 eetlepels citroensap nodig. Giet over de zalm.
  3. Voeg de roomkaas toe, samen met de gehakte bieslook en breng op smaak met peper & zout. 
  4. Laat de foodprocessor 1-2 minuten draaien tot je een gladde zalm mousse dip hebt. Proef even en breng eventueel verder op smaak met peper & zout, cayennepeper of zelfs nog wat extra citroensap.
  5. Serveer de zalm mousse dip in een kommetje of diep bord. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP: je kunt de zalm mousse maximaal 24 uur, luchtdicht afgedekt, in de koelkast bewaren. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

zalm mousse dip maken betty's kitchen recept

Category: Vis Recepten Tags: Amerikaanse keuken, bieslook, cayennepeper, citroen, kookvideo, mousse, roomkaas, Vis, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Danel Restaurant in Utrecht
Volgend bericht: Weekvlog #13 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee