Print

Recept: Unicorn taart met merinques recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

It’s SOOOOO FLUFFY ! Deze unicorn meringue taart maakte ik voor de 1ste verjaardag van mijn dochter. Biscuittaart, met botercreme, meringues en marshmallows.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 60 minutes
  • Cook Time: 90 minutes
  • Total Time: 2 hours 30 minutes
  • Yield: 16 personen 1x
  • Category: Taart recepten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de meringues (afwegen!):

  • 2 eiwitten (bijv. 60 gram),
  • exact dubbele hoeveelheid fijne suiker gebruiken (bijv. 120 gram),
  • eetbare roze (fruit)poeder.

Voor de vulling:

  • 45 gram bloem,
  • 240 ml melk,
  • 200 gram roomboter (ongezouten),
  • 200 gram poedersuiker,
  • 2 theelepels citroen extract.

Voor de bodems van biscuit beslag:

  • 8 eieren,
  • 200 gram fijne suiker,
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil,
  • 0,5 theelepel zout,
  • 160 gram zelfrijzend bakmeel,
  • 40 gram maizena.

Ter decoratie:

  • mini marshmallows in (pastel)kleuren,
  • witte chocolade, bijv. hartjes strooigoed, maar een fijngehakt blok witte chocolade mag ook hoor,
  • wat extra eetbare roze (fruit)poeder of eetbare glitters.

Extra:

  • oven,
  • bakpapier,
  • spuitzak,
  • steelpannetje,
  • huishoudfolie,
  • Au-bain Marie,
  • handmixer *,
  • 2 springvormen 24 cm.

( Staande mixer kan ook, let op extra stap bij 3 )

Instructions

Belangrijk: Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze dus een half uur van tevoren uit de koelkast.

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden (90 hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Als eerste ga je namelijk de meringues maken. Volg hier de volledige bereidingswijze voor meringues maken. Spuit hier mooie meringue kisses (met een puntje dus) van, want die lijken het meeste op een unicorn hoorntje :-). Droog de meringues in de oven gedurende 60 minuten. ‘Stof ze hierna direct af met het roze (fruit)poeder en laat op het aanrecht afkoelen.
  2. Vervolgens ga je de botercrème maken voor de vulling: Zeef de bloem en stop met de melk in het steelpannetje. Breng aan de kook, maar blijf goed roeren om klontjes te verwijderen. Verlaag het vuur en laat het mengsel al roerende indikken. Dit heeft ongeveer 5 minuten nodig. Schep in een kom en dek af met huishoud folie. Laat afkoelen naar kamertemperatuur. 
  3. Zodra de meringues uit de oven zijn, zet je de oven hoger, naar 175 graden (160 hete lucht). Bekleed je springvormen met bakpapier. Maak nu het beslag voor de 2 biscuit taartbodems, zie hier de volledige beschrijving voor het maken van biscuit beslag. Vergeet alleen niet de citroenschilletjes toe te voegen aan je au-bain-marie mengsel. Bak de bodems gedurende 40 minuten in de oven. En laat daarna afkoelen op een rooster.
  4. Ondertussen ga je verder met de botercrème: klop de boter met het poedersuiker helemaal luchtig en romig met je mixer. Voeg het citroen extract toe en klop nog even door om te vermengen. Voeg het afgekoelde bloemmengsel toe aan de botercrème en klop een extra 5 minuten door **. Stop daarna in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik. Tot zo ver kun je al deze stappen ook een dag van tevoren al voorbereiden. recept unicorn taart met meringues betty's Kitchen
  5. Nu gaan we de Unicorn taart stapelen: Besmeer 1 biscuittaart bodem royaal met de botercreme. Stapel hier de volgende biscuit taart laag bovenop en druk zachtjes aan. Besmeer de bovenkant en zijkanten van de taart royaal met de rest van de botercrème.
  6. Verdeel de meringues over de bovenkant. Versier vervolgens de Unicorn taart met de marshmallows en de witte chocolade (hartjes). Stof de taart nog even af met een vleugje extra roze poeder of eetbare glitters! Bewaar deze taart in de koelkast tot je visite komt.

Sparkle all day!

Groetjes, Betty

Notes

** Indien je botercreme gaat schiften, kan het zijn dat je bloemmengsel niet genoeg afgekoeld was. Hier is een simpel trucje voor om te fixen: Zet je beslagkom op een pan met heet water en verwarm je zachtjes de botercreme al roerende. Zodra je een mooie crème textuur hebt, schep je de botercrème in de spuitzak en bewaar in de koelkast.