• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Tiramisu met bosvruchten

Tiramisu met bosvruchten

13 december 2017 Door Betina Oostveen 11 Reacties

Jump to Recipe

(Sponsored) – Dit jaar serveer ik een tiramisu met bosvruchten als kerstdessert! Dit decadente toetje is de ideale afsluiter van elke maaltijd en is heel handig, een dag van tevoren, voor te bereiden voor een grote groep mensen.

Oud-Hollands kerstdessert

Deze speciale kerst tiramisu zonder koffie, wordt op smaak gebracht met oud-Hollandse ‘krentjebrij’ en bevat lekker veel vers fruit! En die prachtige rode bessen staan perfect op tafel tijdens kerst! hebben jullie wel eens krentjebrij gegeten?

recept Tiramisu met bosvruchten en krentjebrij van bessola (watergruwel) betty's kitchen

Bessola krentjebrij

Bessola krentjebrij wordt gemaakt naar Oud-Hollands recept met bessensap, krenten, rozijnen, bessen en gort (gierst). Je kunt het rechtstreeks uit het pak drinken of oplepelen. Maar Bessola is ook uitermate geschikt als extra smaakmaker over je yoghurt & muesli, door smoothies, over ijs, pannenkoeken en door de havermoutpap. Je kunt Bessola dus zowel warm als koud eten. En de verpakking is ongeopend ook lang houdbaar. Je vindt Bessola dan ook in het lang houdbare melk schap in de supermarkt. Speciaal voor de aankomende feestdagen kun je deze ‘krentjebrij’ ook een beetje inkoken en als saus over je vlees of kip serveren. Maar speciaal voor Kerst ging ik ermee aan de slag voor een heerlijk kerst dessert!

recept Tiramisu met bosvruchten en krentjebrij van bessola (watergruwel) betty's kitchen

Tiramisu met bosvruchten en krentjebrij

Tijdens de feestdagen pakken we natuurlijk maar al te graag luxe uit en tiramisu komt dan ook geregeld voorbij als kerst dessert in Huize Betty. En door de jaren heen heb ik al verschillende soorten en varianten op tafel gezet. Dit jaar wilde ik eens een frisse tiramisu met fruit maken. Gewoon even wat anders als anders zeg maar. En omdat ik dus Bessola Krentjebrij tegenkwam, bedacht ik deze tiramisu met bosvruchten en Oud-Hollandse brij. Het bessensap is namelijk ideaal om de lange vingers in te weken, in plaats van koffie. En de bessen, krenten en gort geeft net even wat meer bite en smaak aan deze tiramisu met bosvruchten.  Ga jij hem ook met kerst maken?


Print

Recep: Tiramisu met bosvruchten

recept Tiramisu met bosvruchten en krentjebrij van bessola (watergruwel) betty's kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Deze tiramisu met bosvruchten is heerlijk fris door de hoeveelheid fruit die er in zit. Gebruik Bessola in plaats van koffie om de lange vingers in te dopen en je hebt een heerlijke kindvriendelijke tiramisu om het kerstdiner mee af te sluiten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 minutes
  • Total Time: 4 hours 20 minutes
  • Yield: 6–8 personen 1x
  • Category: nagerechten
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 200 ml slagroom,
  • 3 grote eierdooiers (L),
  • 90 gram suiker,
  • 250 gram mascarpone,
  • 1 pak lange vingers (a 175 gram),
  • 500 ml Bessola Krentjebrij,
  • 300 gram bosvruchten, bijv: aalbessen, bramen, frambozen.
  • 3 eetlepels amandelschaafsel.

Extra:

  • (staande) mixer,
  • kleine ovenschaal,
  • koelkast.

Instructions

  1. Klop als eerste de slagroom stijf met behulp van de mixer. Bewaar in een separate kom, afgedekt, in de koelkast.
  2. Vervolgens klop je de eierdooiers dik en luchtig met de suiker. Dit duurt ongeveer 5 minuten.Voeg vervolgens lepel voor lepel de mascarpone toe en blijf mixen tot je geen klontjes meer ziet.
  3. Haal de slagroom uit de koelkast en spatel dit luchtig door het mascarpone mengsel.
  4. Verdeel de lange vingers over 2 porties. Doop de helft in de  Bessola en lag daarna naast elkaar in de schaal.  Lepel hier een paar extra eetlepels van de Bessola Krentjebrij overheen. Verdeel er vervolgend een handje bosvruchten overheen. Lepel er vervolgens de helft van het mascarpone mengsel overheen.recept Tiramisu met bosvruchten en krentjebrij van bessola (watergruwel) betty's kitchen
  5. Bouw nu de 2e tiramisu laag met de andere helft van de lange vingers en lepel hier de rest van de Bessola Krentjebrij overheen. Vervolgens weer een handje bosvruchten en de rest van het mascarponemengsel. Dek de schaal af met folie en laat minstens 4 uur (maar het liefst de hele nacht) opstijven in de koelkast.
  6. Voor het serveren verwijder je de folie en garneer de Tiramisu met bosvruchten die je nog over hebt. Kleur de amandelschaafsel lichtbruin in een koekenpan (zonder vet) en strooi dit over de schaal. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept Tiramisu met bosvruchten en krentjebrij van bessola (watergruwel) betty's kitchen

Dit artikel betreft een samenwerking met Bessola. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Nagerechten Tags: aalbessen, amandelschaafsel, Bessola, bramen, eieren, frambozen, lange vingers, mascarpone, Nederlandse keuken, samenwerkingen, slagroom, suiker, tiramisu

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « XMAS Giveaway 2017
Volgend bericht: Kip met parmaham en brie »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jenneke van Maurik

    13 december 2017 om 7:04 am

    Het ziet er prachtig uit ♥

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 december 2017 om 2:46 pm

      dank je wel 🙂

      Beantwoorden
  2. Arja

    13 december 2017 om 8:52 am

    Alles wordt lekker onder een witte laag mascarpone/slagroom hmmm, bessola ken ik niet misschien komt daar nu verandering in.Ik maakte voor een aantal jaren een schwarzwalder kirch trifle, en eigenlijk willen ze die ook nu.
    Gaat lastig kiezen worden, zie zoveel lekkere recepten voorbij komen.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 december 2017 om 2:46 pm

      Ja erg he, met al dit lekkers hebben we gewoon een kerstmaand nodig, in plaats van 2 dagen 🙂

      Beantwoorden
  3. Will

    15 december 2017 om 12:03 am

    Oh, wat ziet dat er lekker uit.
    Heb het recept genoteerd in mijn kookboekje.
    Ga ik één dezer dagen uitproberen.
    Het water loopt mij al om de mond.

    Beantwoorden
  4. Marianne

    15 december 2017 om 10:55 am

    Bessola -watergruwel -is zomers ook zo lekker als het goed koud is. En ook erg lekker met ijs

    Beantwoorden
  5. Danique

    18 december 2017 om 8:53 pm

    Zoet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  6. Baukje

    23 december 2018 om 3:57 pm

    Hi, ik wil dit nagerecht maken voor kerst. Is dit voldoende voor 9 personen? 5 kids/4 volwassenen?
    Doe er voor de zekerheid een bolletje ijs bij.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 december 2018 om 12:02 pm

      Hi Baukje, ik denk dat je het gerust voor zoveel personen kunt verdelen hoor. Zeker met wat ijs erbij. Heel veel plezier in ieder geval

      Beantwoorden
  7. Merijn

    24 december 2020 om 4:58 pm

    Ik heb het dessert gemaakt een week voor kerst, om te kijken of het een geschikt toetje is voor kerst.

    We hebben het recept een klein beetje aangepast, namelijk een stuk minder Bessola gebruikt. Alle langevingers er ingedoopt en daarna twee of drie eetlepels Bessola erover heen gedaan per laag.

    Verder in plaats van verschillende soorten bosvruchten alleen frambozen gebruikt.

    Het eind resultaat was echt geweldig. De smaak was echt top en de mensen die geproefd hebben waren erg enthousiast.

    Echt een leuk dessert om te maken, omdat het eens wat anders is dan anders.
    We waren erg bang dat we de Bessola niet lekker zouden vinden, maar deze kwam juist erg goed tot zijn recht.

    Al met al een echte aanrader!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      24 december 2020 om 5:38 pm

      Dank je wel en ontzettend leuk om te horen! Hele fijne feestdagen!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee