• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Thaise ontbijt omelet met gebakken rijst

Thaise ontbijt omelet met gebakken rijst

6 mei 2016 Door Betina Oostveen Reageer

“SA WAD DEE!” Hoorde ik elke ochtend als ik, langs het strand, naar ons ontbijt restaurant liep. (Het betekent hallo en goede morgen!)En hoe anders kun je op vakantie in Thailand dan te ontbijten met een Thaise ontbijt omelet met gebakken rijst!

In het land van de glimlach wordt je breeduit verwelkomt op de vroege ochtend. En laat het maar aan de Thai over om nog iets bijzonders te maken van een omelet. Terwijl de Thaise kok mijn omelet staat te bakken, schuifel ik even langs het ontbijt buffet voor wat gebakken rijst en groenten. Want dat hoort er nou eenmaal bij als je in Thailand ontbijt.

Maar aangezien voor mij een goed ontbijt toch echt een must is om de dag te beginnen, zorg ik er ook voor dat ik een lekkere, gezonde en vullende maaltijd uitkies. Zeker als je nog een complete dagtour en jungle trek op het programma hebt staan. Echt waar, ik zou elke dag wel willen beginnen met een strandwandeling en een Thaise ontbijt omelet met gebakken rijst.

Thaise ontbijt omelet met gebakken rijst
recept thaise omelet met rijst © bettyskitchen.nl

Een Thaise gefrituurde omelet

In Thailand zal je alleen niet zo gauw een ei als hoofdmaaltijd zien. Laat staan dat je alleen een omelet als ontbijt serveert. Maar eieren complementeren wel je maaltijd en zijn prima te combineren met rijst, noedels en groente. Deze Thaise ontbijt omelet wordt vaak in de wok gebakken. Dit doe je namelijk in een laagje olie, waardoor je als het ware een ‘deep fried omelette’ krijgt. En door de holle vorm van de wok, kun je de omelet ook heel eenvoudig omdraaien. Dus eenmaal terug in Nederland ging ik zelf ook aan de slag met deze Thaise ontbijt omelet en combineerde de eieren met kippengehakt. Het resultaat is een lekker vullend ontbijt, dat je hier zelfs prima als lunch of diner kunt serveren. Check hier tevens nog meer recepten met eieren en een compleet Thaise weekmenu om van te smullen!


Print

Recept: Thaise ontbijt omelet met gebakken rijst

recept thaise omelet met rijst © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Tijdens mijn vakantie in thailand stond dit typische ontbijt gerecht regelmatig op tafel! Een Thaise omelet met gebakken rijst en groenten. De omelet wordt gevuld met kipgehakt voor lekker veel eiwitten op de vroege morgen. Ideale basis voor een jungle trek! Of maak hem simpelweg als lunch of diner op een zomerse dag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Thaise keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 125 gram gekookte rijst,
  • 2 sjalotten,
  • 1 rode/groene paprika,
  • 100 gram kippengehakt,
  • 4 eieren,
  • 1 eetlepel soyasaus,
  • (wok)olie,
  • peper & zout,
  • verse koriander,
  • Sriracha saus (of een andere pittige saus).

Extra:

  • Koekenpan,
  • wok

Instructions

  1. Pel de sjalotten en snijd fijn. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit een beetje olie in de koekenpan en bak hierin de sjalotten en paprika gaar, gedurende 3-5 minuten. Voeg tot slot de gekookte rijst toe en roerbak deze mee. Draai daarna het vuur laag en laat, onder af en toe roeren, warmhouden. Je kunt eventueel ook een grote deksel op de koekenpan plaatsen om warm te houden.
  2. Verwarm de wok op hoog vuur met een beetje olie. Bak hierin het kippengehakt gaar in circa 5 minuten. Breng alleen nog even op smaak met zout & peper en draai het vuur naar middelmatig. Kluts vervolgens de eieren los met de sojasaus en giet bij het gehaktmengsel. Gelieve niet te veel meer roeren vanaf dit moment. Zodra de randen een beetje stollen, lift je deze een klein beetje op met je spatel en druppel hier wat extra olie in. Doe dit rondom, zodat je als het ware de omelet gaat frituren in een laagje olie. En door het optillen voorkom je tevens dat de Thaise ontbijt omelet vastkoekt.
  3. Zodra het ei gestolt is, schep je de omelet uit de wok en serveer op een bord met de gebakken rijst. Serveer met een scheutje pittige Thaise Srirachasaus en wat verse blaadjes koriander.

Voor erbij zet ik graag een kopje jasmijnthee met een kneepje limoen. Dan is mijn Thaise ontbijt omelet met gebakken rijst helemaal af. Wedden dat je je even op vakantie waant.

Eet smakelijk!

Notes

Let op! In dit recept maak ik gebruik van ‘leftover’ rijst, met een gekookt gewicht van 125 gram. Mocht je de rijst echter voor willen koken of apart bereiden, dan is dit circa 50 gram ongekookte rijst.

Keywords: eieren, ontbijt, rijst, groenten, kip

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept thaise omelet met rijst © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Thaise omelet met gebakken rijst wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: eieren, Kip, omelet, Paprika, rijst, sjalotten, sojasaus, Thaise Keuken

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Yoepz Kip & Kreeft in Utrecht
Volgend bericht: Vers van de Pers / 2016 Voorjaar »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
  • recept baba ganoush aubergine dip © bettyskitchen.nl Baba Ganoush (aubergine dip)
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee