• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Speculoos Cheesecake (no-bake)

Speculoos Cheesecake (no-bake)

29 november 2022 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Ben jij liefhebber van de enige echte Speculoos pasta? Dan heb ik een heerlijk recept voor een no-bake Speculoos Cheesecake voor je! Zet hem op je lijstje voor verjaardagen, een weekendje met vriendinnen, of gewoon voor de lekkere trek. Ook handig: je besteld de boodschappen met slechts 1 druk op de knop!

No Bake Speculoos Cheesecake

No bake cheesecakes zijn echt fantastisch! Je zet ze in een handomdraai in elkaar en ze zijn ook nog eens super makkelijk om te maken. Waar een normale cheesecake vaak gebakken en lang moet ‘afkoelen, en vervolgens nog een hele nacht in de koelkast moet opstijven, hoeft deze no-bake Speculoos Cheesecake slechts een paar in in de koelkast en is direct klaar. De bodem maak je natuurlijk van gemalen Speculoos koekjes en we toppen de speculoos-roomkaas laag af met een dikke laag Speculoos pasta. Beter kan ik het niet voor je maken!

recept no-bake speculoos cheesecake © bettyskitchen.nl
recept no-bake speculoos cheesecake © bettyskitchen.nl
recept no-bake speculoos cheesecake © bettyskitchen.nl
recept no-bake speculoos cheesecake © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met Speculoos

Naast Nutella is Speculoos pasta hier grote favoriet bij man en kind. Het grappige is dat wij het niet eens veel op brood of zo eten, maar wel regelmatig verwerken in ontbijtjes en bakrecepten zoals deze Speculoos Cheesecake. Het is dan ook niet zo gek dat je nog meer veel meer recepten met Speculoos hier op de site zult vinden. Maak bijvoorbeeld ook eens deze Speculoos Poffertjes met aardbeien. Of verras jezelf en het gezin met deze Speculoos Croissants met karamel! Daarnaast zijn mijn echtgenoot en ik dol op deze Baked Oats met speculoos. En heb ik met de kinderen al een paar keer deze Speculoos koeken met chocolate chips gemaakt. Ook lekker: maak eens deze No-Bake Oreo Cheesecake met chocolade drip rand 🙂


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Speculoos Cheesecake (no-bake)

recept no-bake speculoos cheesecake © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben jij liefhebber van de enige echte Speculoos pasta? Dan heb ik een heerlijk recept voor een no-bake Speculoos Cheesecake voor je! Met een koekjesbodem van verkruimelde Speculoos koekjes en een roomkaas vulling met, jawel, Speculoospasta. Deze is hemels!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min. + koelen
  • Total Time: 3 uur en 20 minuten.
  • Yield: 10 personen 1x
  • Category: Taart
  • Method: No-bake
  • Cuisine: Belgische keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram Speculoos koekjes (Lotus)
  • 70 gram roomboter
  • 250 gram slagroom
  • 1 zakje KlopFix slagroomversteviger
  • 300 gram roomkaas
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 350 gram Lotus Speculoos pasta

Extra:

  • Springvorm 18 of 20 cm doorsnede
  • bakpapier
  • keukenmixer met garde

Instructions

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Snijd een strook bakpapier af en leg deze om de binnenkant van de opstaande rand. Eventueel vastzetten kan met een beetje boter of bakpspray.
  2. Verkruimel de speculoos koekjes in de keukenmachine tot hele fijne kruimels. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg hier de Speculoos kruimels aan toe. Roer goed door en stort uit op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Stop de koekjesbodem vast in de koelkast om uit te harden.
  3. Klop de slagroom met het zakje Klop-Fix stijf met behulp van een keukenmixer. Schep uit de mengkom en zet apart. 
  4. Klop vervolgens roomkaas met 150 gram Speculoos pasta, poedersuiker en vanille door elkaar met behulp van de keukenmixer. 
  5. Spatel tot slot de slagroom door het roomkaasmengsel en schep de vulling op de koekjesbodem in de vorm. Strijk goed glad en plaats 2 uren in de koelkast om op te stijven.
  6. Verwarm de overgebleven 200 gram Speculoospasta, bijvoorbeeld per 20 seconden in de magenetron, of met behulp van een au-bain Marie (je kunt er ook je fohn op zetten :-). Maak hem alleen niet te warm want je wil niet de cheesecake laten smelten. Schenk de verwarmde speculoos bovenop de roomkaas en kantel de vorm lichtjes om goed te verdelen. Stop meteen terug in de koelkast om de bovenlaag gedurende 1 uur te laten koelen. Snijd daarna de taart in punten en geniet!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Alvorens de taart aan te snijden leg je het mes in een bakje met (kokend) heet water. Het warme mes snijd heel makkelijk door de cheesecake en maakt mooie scherpen punten.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept no-bake speculoos cheesecake © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor een No-Bake Speculoos Cheesecake om van te smullen!

Deze pagina bevat affiliate links naar bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Bakrecepten, Taart Recepten Tags: Belgische Keuken, cheesecake, Kaas, no-bake, poedersuiker, roomkaas, speculoos, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Online Masterclass voor Thuisbakkers
Volgend bericht: 20x Gourmet Recepten »

Lees Interacties

Reacties

  1. Patricia Noordzij

    11 april 2023 om 12:59 pm

    Hi Betty,

    kan ik de no bake cheesecake met speculoos ook een dag vantevoren maken en dan 1 nacht in de koelkast laten opstijven met de speculoos pasta bovenop de cheesecake. Dan stolt de bovenste laag nog beter misschien. Maak het namelijk voor een verjaardag en heb niet heel veel tijd.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 april 2023 om 9:32 am

      Hi Patricia, ik zou de tussenlaag wel eerst separaat laten op stijven zoals beschreven omdat de warme speculoos toplaag anders er doorheen kan zakken.
      Maar eenmaal klaar kun je de taart gerust 2 dagen in de koelkast bewaren hoor.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee