Print

Recept: Speculoos Cheesecake (no-bake)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben jij liefhebber van de enige echte Speculoos pasta? Dan heb ik een heerlijk recept voor een no-bake Speculoos Cheesecake voor je! Met een koekjesbodem van verkruimelde Speculoos koekjes en een roomkaas vulling met, jawel, Speculoospasta. Deze is hemels!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min. + koelen
  • Total Time: 3 uur en 20 minuten.
  • Yield: 10 personen 1x
  • Category: Taart
  • Method: No-bake
  • Cuisine: Belgische keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram Speculoos koekjes (Lotus)
  • 70 gram roomboter
  • 250 gram slagroom
  • 1 zakje KlopFix slagroomversteviger
  • 300 gram roomkaas
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 350 gram Lotus Speculoos pasta

Extra:

  • Springvorm 18 of 20 cm doorsnede
  • bakpapier
  • keukenmixer met garde
  •  

Instructions

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Snijd een strook bakpapier af en leg deze om de binnenkant van de opstaande rand. Eventueel vastzetten kan met een beetje boter of bakpspray.
  2. Verkruimel de speculoos koekjes in de keukenmachine tot hele fijne kruimels. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg hier de Speculoos kruimels aan toe. Roer goed door en stort uit op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Stop de koekjesbodem vast in de koelkast om uit te harden.
  3. Klop de slagroom met het zakje Klop-Fix stijf met behulp van een keukenmixer. Schep uit de mengkom en zet apart. 
  4. Klop vervolgens roomkaas met 150 gram Speculoos pasta, poedersuiker en vanille door elkaar met behulp van de keukenmixer. 
  5. Spatel tot slot de slagroom door het roomkaasmengsel en schep de vulling op de koekjesbodem in de vorm. Strijk goed glad en plaats 2 uren in de koelkast om op te stijven.
  6. Verwarm de overgebleven 200 gram Speculoospasta, bijvoorbeeld per 20 seconden in de magenetron, of met behulp van een au-bain Marie (je kunt er ook je fohn op zetten :-). Maak hem alleen niet te warm want je wil niet de cheesecake laten smelten. Schenk de verwarmde speculoos bovenop de roomkaas en kantel de vorm lichtjes om goed te verdelen. Stop meteen terug in de koelkast om de bovenlaag gedurende 1 uur te laten koelen. Snijd daarna de taart in punten en geniet!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Alvorens de taart aan te snijden leg je het mes in een bakje met (kokend) heet water. Het warme mes snijd heel makkelijk door de cheesecake en maakt mooie scherpen punten.