• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Spaghetti vongole (pasta met zeevruchten)

Spaghetti vongole (pasta met zeevruchten)

18 december 2018 Door Jadis Schreuder Reageer

Jump to Recipe

Tijdens de feestdagen denk je misschien niet zo gauw aan een pasta gerecht serveren. Maar deze Spaghetti Vongole oftwel pasta met zeevruchten is zo’n bijzondere en luxe combinatie, dat hij tijdens het kerstdiner prima op tafel zal schitteren!

Spaghetti Vongole is mijn ultieme favoriete pasta

Dit is een verrassend pasta gerecht wat geliefd is bij velen. Spaghetti Vongole is mijn ultieme favoriete pasta recept! Nieuwsgierig naar meer pasta of andere gerechten met een frisse touch? Ga dan naar mijn website the Lemon Kitchen. Betty mag zelf helaas geen schaal- en schelpdieren eten, daarom vind ik het super leuk om dit recept met jullie te mogen delen. Life is sharing! Spaghetti vongole met citroen is een klassiek Italiaans recept met een frisse touch.

recept spaghetti vongole pasta met zeevruchten

Wat zijn vongole?

Vongole zijn kleine schelpdiertjes dat met name rond het Middellandse Zeegebied en vooral in Italië veel wordt gegeten. Vongole, of venusschelpen hebben een bijzonder lekkere smaak en zijn heerlijk met pasta. Maar kokkeltjes lijken er ook op. De combinatie van Chardonnay (witte wijn), citroen, verse kruiden en deze schelpjes zijn samen hemels en maken een verbluffende pasta vongole.

ps. wist je dat er zelfs een pasta bestaat gemaakt van zeewier? Speciaal voor diegene die geen genoegen kunnen krijgen van een zilte smaak. Check hier een recept voor zeewierpasta met pittige kip.

Print

Recept: Spaghetti vongole (pasta met zeevruchten)

recept spaghetti vongole pasta met zeevruchten
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dol op pasta met zeevruchten? Maak dan deze frisse spaghetti vongole met witte wijn en citroen! Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken!

  • Author: Jadis Schreuder – The Lemon Kitchen
  • Cook Time: 25
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2–3 persons 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram spaghetti pasta
  • 500 gram verse vongole en anders kokkels (te halen/bestellen bij een visboer)
  • 1 biologische citroen
  • 2 sjalotjes
  • 2 el. roomboter
  • 2 wortels
  • verse peterselie
  • volle witte wijn, bijv. Chardonnay

Extra

  • Handrasp of zesteur
  • Kookpan en bakpan

Instructions

  1. Was als eerste de vongole met goed koud water af, er kan namelijk wat zand op zitten. Zijn er kapotte schelpen? Gooi deze dan weg. Zet water op het vuur met een druppeltje olijfolie en voeg hier de spaghetti aan toe en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar.
  2. Zet vervolgens een bakpan op het vuur en voeg hier wat roomboter of olijfolie aan toe. Snijd de sjalotjes en wortel in dunne ringetjes en voeg dit toe aan een verwarmde pan. Voeg vervolgens de vongole, met wat verse peterselie aan de pan toe en rasp daarna wat zest van de biologische citroen er overheen.
  3. Schep vervolgens het geheel even rustig door de pan en laat even zachtjes sudderen. Zodra de venusschelpen open gaan staan blus je het geheel af met wat witte wijn naar smaak (1/2 glas is aangeraden).
  4. Giet als laatste de beetgare pasta af en voeg deze toe aan de venusschelpen en voeg naar smaak nog wat verse peterselie en citroenrasp toe. Roer het geheel, breng op smaak met zout en peper en laat even een paar minuten in de pasta trekken. Nu is je hemelse spaghetti vongole klaar!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept spaghetti vongole pasta met zeevruchten

Category: Pasta Recepten Tags: citroen, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, kokkels, mosselen, peterselie, sjalotten, Spaghetti, The Lemon Kitchen, Vis, wijn, wortels, zeevruchten

Vorig bericht: « Geroosterde peren met noten granola
Volgend bericht: Kerst Tulband Cake »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee