• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Snickers taart

Snickers taart

2 oktober 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ben je fan van chocolade brownies of juist pindakaas fudge? No worries, je hoeft namelijk nooit meer te kiezen, want ik maakte er deze decadente SNICKERS TAART mee! 

Guilty Pleasure Snickers Taart

Chocolade is mijn ultieme zoete guilty pleasure. Maar pindakaas is juist weer mijn guilty pleasure voor een ‘zout’ snack momentje. Op een druilerige zondagmiddag ontstond dan ook het spontane idee om deze twee te combineren in een hele decadente Snickers taart! Hiervoor zou ik de bodem van mijn standaard brownie recept gebruiken (wel iets aanpassen qua formaat). En daarbovenop een lekkere pindakaas karamel fudge laag smeren. Bij de gedachte alleen al, voelde ik al hoe het mes perfect door deze smeuïge Snickers taart heen zou glijden. Perfectie ten top zeg maar. En het is gelukt hoor!

recept snickers taart maken met brownie bodem en pindakaas fudge © Bettyskitchen

Fans van Pindakaas taarten

Je heupen zullen er iets minder blij mee zijn, maar dat mag de pret niet deren. Geniet 200% van deze Snickers taart. En als deze je bevallen is, dan is mijn ‘bevroren’ Pindakaastaart met chocolade en kokos creme ook een aanrader voor de fans van pindakaas taarten!

Print

Snickers Taart

recept snickers taart maken met brownie bodem en pindakaas fudge © Bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 16 personen 1x
  • Category: Taart recepten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de chocolade bodem:

  • 135 gram pure chocolade, in blokjes,
  • 150 gram roomboter,
  • 3 eieren,
  • 200 gram suiker,
  • 1 theelepels vanille essence,
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel.

Voor de pindakaas karamel laag:

  • 1 blik gecondenseerde melk (397 gram),
  • 200 gram pindakaas,
  • 100 gram pure chocolade, grof gehakt,
  • handje (gezouten) pinda’s.

Snickers taart toppings:

  • 50 gram pure chocolade, gesmolten,
  • handje (gezouten) pinda’s, grof gehakt,
  • 2–3 eetlepels karamel pasta, verwarmd.

Extra:

  • Springvorm 24 cm doorsnede,
  • bakpapier,
  • steelpannetje,
  • keukenmixer.

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 18o graden (165 hete lucht) en bekleed de springvorm met bakpapier. Kwast de opstaande rand in met een beetje extra boter en leg hier ook 1-2 stroken bakpapier langs.
  2. Maak als eerste de Snickers taartbodem: smelt de boter samen met de chocolade in een pannetje. Doe dit rustig en op laag-medium vuur. Voeg een snufje zout toe, roer het geheel goed door en zet het vuur uit. Zet even apart om een beetje af te koelen.
  3. Ondertussen klop je de eieren, met het suiker en de vanille essence dik en romig met de keukenmixer op hoge snelheid. Na 5 minuten verlaag je de mixer-snelheid naar middelmatig en voeg je tijdens het kloppen het chocolademengsel in een dun straaltje toe aan het beslag.
  4. Zet daarna de mixer uit en spatel het zelfrijzend bakmeel er door. Schep het chocolade beslag in de springvorm en bak de Snickers taartbodem gedurende 25 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven en laat in de vorm afkoelen.
  5. Nu ga je de pindakaas karamellaag maken: Verwarm hiervoor de gecondenseerde melk en de pindakaaas , op medium vuur, in een steelpannetje. Roer regelmatig goed door. Zet het vuur uit, roer de grof gehakte chocolade er door heen en giet de karamel op de afgekoelde bodem. Zet de Snickers taart in de koelkast om minstense 2 uur op te stijven (liefst een hele nacht).recept snickers taart maken met brownie bodem en pindakaas fudge © Bettyskitchen
  6. Voor het serveren lepel je de gesmolten chocolade en karamel in streepmotief over de taart. Dit mag zo zuinig of zo gulzig als je zelf wilt :-). Decoreer tot slot de Snickers taart met wat gehakte pinda’s. Bewaar deze taart voor rest in de koelkast, dan blijft hij gerust 2 dagen goed.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: Laat de taart in de springvorm zitten en dek af met folie. Bewaar de Snickerstaart in de koelkast, zodat die fudge laag ook lekker smeuïg blijft en niet gaat uitlopen. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept snickers taart maken met brownie bodem en pindakaas fudge © Bettyskitchen

Category: Taart Recepten Tags: chocolade, eieren, fudge, gecondenseerde melk, karamel, pinda's, pindakaas, snickers, suiker, taart, vaderdag, vanille, zelfrijzend bakmeel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vegetarische enchiladas
Volgend bericht: All Day Brunch in Rotterdam »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee