Print

Recept: Smoothie Bowl met Frambozen en granola

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijk verkoelend ontbijt met n’icecream gemaakt van bevroren banaan. Lekker lepelen uit een kommetje met een soft serve frambozenijs met crunchy granola en noten, zaden en pitten. Zo kom je wel eenvoudig aan die twee stuks fruit per dag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 12 h.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 5 min. + een nachtje in de vriezer
  • Yield: 1 -2 personen 1x
  • Category: Smoothie
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de smoothie Bowl:

  • 2 (bevroren) bananen, in plakjes
  • 150 gram (diepvries) frambozen
  • 100150 ml amandelmelk
  • 1 flinke eetlepel amandelpasta (of andere notenpasta)

Optionele toppings:

  • 2 eetlepels (homemade) granola
  • gemalen lijnzaad
  • pompoenpitten
  • zonnebloempitten
  • extra stukjes rood fruit zoals frambozen of aardbeien

Instructions

  1. Begin altijd de avond van tevoren: Pel de banaan en snijd in plakjes. Stop deze direct in een diepvrieszakje en leg gedurende een nachtje plat neer in de vriezer.
  2. Voor de smoothiebowl voeg je de bananen, frambozen, amandelmelk en amandelboter in blender en mix helemaal glad tot een dikke, romige smoothie met een consistentie van soft serve ijs.
  3. Mocht de blender een ‘crushed ice’ functie hebben, dan zou ik je willen adviseren deze optie eerst te gebruiken bij bevroren producten.
  4. Schep de smoothie in een kom en tof af met bijvoorbeeld granola en wat extra rood fruit. Deze smoothie bowl met frambozen is ook heerlijk om te verrijken met goede vetten en vitamientjes zoals chiazaad, lijnzaad, gojibessen, pompoenpitten etc.
  5. Serveer direct!

Eet smakelijk!