Op de 11e van de 11e maand wordt in veel delen van het land Sint Maarten gevierd. Deze weken gaan de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes over de toonbank. Maar met een flinke voorraad snoepjes en mini chocolade reepjes ontstond ook dit recept voor een Sint Maarten koek met chocolade snoep of reepjes die je over hebt na deze feestdag! Ook ideaal na een avondje ‘Trick Or Treat’ met Halloween overigens 🙂
Wat de doen met leftover chocolade en snoep van Sint Maarten
“Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten, de meisjes heb je rokjes aan, kijk daar komt Sinte Maarten aan!” Op 11 november staan de kids de hele dag te poppelen om naar buiten te gaan: ze mogen dan eindelijk langs de deuren gaan om snoep op te halen tijden Sint Maarten. Hun tasjes zijn voor een heel jaar weer gevuld met traktaties, snoepgoed en soms zelfs speelgoed. Maar zelf hebben wij ook een bak met uitdeel snoepzakjes staan. Van winegums en lolly’s tot heel veel mini chocolade repen zoals Mars, KitKat, Milky Way, Snickers en meer. Die winegums kun je leuk verwerken in Rocky Road recepten of meng tot chocolate bark.
Een kleine 2 weken voor Sint Maarten is het ook nog eens Halloween. Deze feestdag wordt steeds meer populair in Nederland en na een avondje ‘Trick or Treat’ heb je ook vaak een flinke lading aan snoep en chocolade die je kunt gebruiken in dit koek recept.
Koek met mini chocolade repen
Misschien zijn al jouw snoepjes reeds vergeven maar misschien heb je nog heel wat over. Wij maakten in ieder geval de volgende ochtend deze geweldige Sint Maarten koek met chocolade snoep. Een heerlijk combinatie van een dikke plaat koek\blondie en diverse stukken mini chocolade repen. Dan proef je weer een hapje met karamel van de Mars, dan weer de crunch van de KitKat’s en vervolgens een zoute bite van de Snickers. Jaaaaa dit is een geweldig bakrecept met die overgebleven repen chocolade en eentje waar zelfs de volwassen tijdens of na Sint Maarten ook nog van kunnen genieten. Check hier overigens nog veel meer lekker recepten voor zelf gemaakte koeken.
Wil je de video bekijken van hoe je deze Sint Maarten koek met chocolade snoep kunt maken? Bekijk de video dan hier.
Recept: Sint Maarten Koek met chocolade snoep
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes over de toonbank gegaan. Maar met een flinke voorraad snoepjes en mini chocolade reepjes ontstond ook dit recept voor een Sint Maarten koek met chocolade snoep of reepjes die je over hebt na deze feestdag! Stop je mini KitKat’s, Mars repen en Snicker’s bars in een dikke laag koekdeeg en daarna lekker opsmikkelen. Ook voor de papa’s en mama’s!
- Prep Time: 15 min + koelen
- Cook Time: 30 min.
- Total Time: 1 uur en 15 minuten
- Yield: 16 stuks 1x
- Category: koekjes
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 170 gr roomboter
- 200 gr (lichtbruine) basterdsuiker
- 2 eieren
- 2 tl vanille extract
- 200 gr bloem
- 1 ½ tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 100 gr mini chocolade reepjes, bijv. Mars, Snickers, KitKat etc.
Extra:
- steelpannetje
- vierkante bakvorm 22–24 cm
- bakpapier
- bakspray of roomboter om in te vetten
Instructions
- Smelt als eerste de roomboter in het steelpannetje. Zet daarna het vuur uit en laat iets afkoelen.
- Verwarm vervolgens de oven voor op 175 graden (160 hetelucht). Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter of gebruik bakspray. Knip een stuk bakpapier op maat en bekleed de binnenzijden van de bakvorm. Zet apart.
- Roer in een mengkom de gesmolten boter met de suiker door elkaar. Je hebt hier geen garde of keukenmixer voor nodig hoor, een houten spatel werkt ook prima namelijk. Breek de eieren boven de kom en voeg de vanille toe. Roer kort maar krachtige even door tot je een egale massa hebt en geen spoortje eigeel meer ziet.
- Meng in een separate kom de bloem met het bakpoeder en zout. Schep dit vervolgens kort door het natte mengsel tot je een egaal koekje beslag hebt. Schep dit vervolgens in de bakvorm en spreid evenredig uit.
- Hak de mini chocolade reepjes in stukken en druk deze kris kras in het beslag. Laat je fantasie lekker los! Schuif daarna de bakvorm in het midden van de oven en bak deze in ca 30 minuten gaar.
- Haal de bakvorm uit de oven en laat 30 minuten koelen in de vorm. Til daarna met behulp van het onderliggende bakpapier de koek uit de vorm en verplaats naar een rooster. Laat daarna nog eens 30 minuten koelen alvorens aan te snijden.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
Deze Sint Maarten koek is helemaal afgekoeld het allerlekkerst. Bewaren doe je op het aanrecht, het liefst in bakpapier gewikkeld. Niet in een luchtdichte doos of zakje dus. Maar eet hem wel binnen een paar dagen op voor het lekkerste resultaat.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Sint Maarten koek met chocolade snoep
Geef een reactie