• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Scholfilet met quinoa op mediterrane wijze

Scholfilet met quinoa op mediterrane wijze

1 maart 2013 Door Betina Oostveen 8 Reacties

Vrijdagavond is bij ons thuis: Vis-avond!  Minimaal 1 x per week probeer ik  zo goede vetten en eiwitten binnen te krijgen. Dus maak ik graag deze scholfilet met quinoa op mediterrane wijze.

Scholfilet met quinoa op mediterrane wijze

Je kunt dit recept uiteraard ook met rijst of couscous maken, maar ik kies voor een nóg gezondere en verantwoorde maaltijd, en combineer dit gerecht met quinoa. Quinoa is een glutenvrij alternatief en zit boordevol eiwitten. Het is dus ook nog eens een gezondere keuze.

Recept voor scholfilet met quinoa op Mediterrane wijze:

(Hoofdgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 zak quinoa zaden (340 gram, nature crops),
  • 900 ml (kippen)bouillon,
  • 1 grote ui,
  • 2 courgettes,
  • 1 grote rode paprika,
  •  4 eetlepels peper olie,
  • 2 knoflookteentjes (uitgeperst),
  • 2 theelepels gemalen komijn,
  • 1 theelepel gemalen paprikapoeder,
  • zout,
  • 1 zak quinoa zaden (340 gram, NatureCrops),
  • 500 gram scholfilet*,
  • 1 citroen,
  • bosje verse koriander.
(* Koop vis met het MSC Keurmerk. Deze vis is duurzaam gevangen, en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)

Bereidingstijd: 15 + 15 minuten

Bereidingswijze:

  1. Breng de bouillon aan de kook in een pan. Was ondertussen de quinoa in een bolzeef: onder lauwwarm stromend water roer je de zaden met je vingers een minuut door.Scholfilet met quinoa op mediterrane wijze
  2. Laat hierna uitlekken en voeg daarna de quinoa toe aan de kokende bouillon: laat exact 12 minuten doorkoken.
  3. Pel de ui, schil en was de courgette en snijd beiden in halve maantjes. Was de paprika en snijd in grove stukken. Meng de groenten in een kom, samen met de peperolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, en breng op smaak met zout.
  4. Verwarm ondertussen een gril- of hapjespan en bak de gemarineerde groenten in 5-6 minuten zacht.
    Scholfilet met quinoa op mediterrane wijze
  5. Haal de groenten uit de pan en zet apart in een kom. Bak in hetzelfde bakvet de vis aan beiden zijden in 6-8 minuten gaar. Breng de vis op smaak met enkel een beetje zout.
  6. Zodra de quinoa gaar is, giet je deze af in de bolzeef en meng door de kom met het groentemengsel  Voeg hier wat fijngehakte koriander aan toe, en schep om.
  7. Snijd de citroen in 8 partjes. Serveer in een diep bord het quinoa-groentemengsel, met hierop de gebakken scholfilet en garneer met wat blaadjes koriander en de partjes citroen. Aan tafel kan men dan de citroen naar wens uitknijpen en het gerecht verder op smaak brengen.

Eet smakelijk!

Scholfilet met quinoa op mediterrane wijze

ps. Mocht je geen peperolie omhanden hebben, dan kun je gewone olijfolie gebruiken. Breng alles dan wel op smaak met peper of chili flakes.

Category: Recepten algemeen, Vis Recepten Tags: courgette, Glutenvrij, Paprika, pittig, Quinoa, uien, Vis, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Italiaanse tomatensoep
Volgend bericht: Zanddeeg recept voor koekjes en (appel)taart »

Lees Interacties

Reacties

  1. marielle

    13 april 2014 om 5:37 pm

    Betina, we hebben genoten van dit recept. de scholfilet hebben wij vervangen door een nijlbaarsfilet. Erg smakelijk! Hartelijke groet, Mariëlle

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 april 2014 om 7:38 am

      Hi Marielle,

      bedankt voor je berichtje, want dat vind ik altijd erg leuk om te horen.
      En goed dat jullie een eigen vis hebben gebruikt. Het is zo een veelzijdig product en de Mediterrane quinoa past natuurlijk bij heel veel soorten vis 🙂

      Beantwoorden
      • Ru Dollekamp

        26 mei 2016 om 8:43 pm

        Hoe haal je het mooist het vel van een schol.
        Is oven mooier en lekkerder dan pan ?
        Bij voorbaat dank.
        Ru

      • Betina Oostveen

        1 juni 2016 om 2:27 pm

        Hallo Ru,

        ik koop mijn schol zonder vel bij de visboer. Mocht ik een hele schol op de kop kunnen tikken dan braad ik hem in zijn geheel en halen we daarna de stukken onder de huid vandaan. Lekkerder is uiteraard een kwestie van smaak. In de oven behoef je bijna geen vetten, maar in de pan kun je de schol lekker bakker in olie en boter en krijg je een compleet andere smaak.
        Varieer hier gerust mee zou ik zeggen!

  2. Ronald

    9 juli 2015 om 9:40 pm

    Ha Betty,

    Vanavond heb ik de schol op mediterrane manier gemaakt. Heel lekker en simpel te maken, dankzij het goed beschreven recept.

    Ik schrijf nooit zo’n reactie, maar deze keer was het prima en ook eenvoudig te beantwoorden.

    Hartelijke groet uit Amsterdam,

    Ronald

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 juli 2015 om 2:06 pm

      Hi Ronald,

      dank je wel! En ik ben blij dat het zo lekker gesmaakt heeft!
      Enjoy

      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  3. Marjolijn

    28 maart 2016 om 8:07 pm

    Hoi Betty, wat een top recept. Dit wordt een “blijvertje”! ?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 maart 2016 om 2:46 pm

      Dank je wel! En ja, bij ons ook nog steeds grote favoriet!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#GEZONDE SMOOTHIES

recept golden milk ontbijt smoothie © bettyskitchen.nl

Gezonde smoothies om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Kerstkrans van meringue, chocolade en kersen recept allerhande Betty's Kitchen 10 x Kerstdesserts
  • kerst beef wellington van Boers & Boers review Betty's Kitchen 10x Hoofdgerechten voor Kerst (met vlees)
  • recept hele knolselderij uit de oven © bettyskitchen.nl 10x Vegetarische Hoofdgerechten voor Kerst
  • recept vegetarische stoofvlees met aubergines en paddestoelen © bettyskitchen.nl Stoofvlees met aubergine en paddenstoelen (vegetar...
  • video how to tapas plank maken met spaanse vleeswaren olijven etc © bettyskitchen.nl 7x Borrel plank recepten

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept 3x steak van de barbecue © bettyskitchen.nl

Steak bereiden op de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

zelf havermoutpap maken recept © bettyskitchen.nl

Havermoutpap maken (video)

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Pompoen brood met roomkaas

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨ Okee we zitten nog w ✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨

Okee we zitten nog wel even in de lockdown modus, dus even wegdromen naar vakantieoorden en wintersport gebieden doen we nu vaker dan ons lief is. 

Ben jij wel eens op wintersport in Oostenrijk geweest? Dan heb je ‘Kaiserschmarren’ ongetwijfeld al eens gegeten :-). Deze bekende Oostenrijkse gescheurde pannenkoek is de perfecte lunch tijdens het skiën of snowboarden. Maar ook thuis in Nederland kun je zo nog even lekker genieten van een echte zoete klassieker als lunch of zelfs als ontbijt!

Zet hem dus zeker op het menu voor dit weekend! Want met een heel klein beetje geluk valt er misschien nog wel een ❄️ naar beneden, zo koud dat het is... 

==> https://bettyskitchen.nl/kaiserschmarren-oostenrijkse-gescheurde-pannenkoek/

————————-
Bekijk de receptvideo in mijn IGTV of surf naar de website voor het uitgeschreven recept. (link in bio)Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#kaiserschmarren #recept #pannenkoek #pancakes #germanpancake #tirol #wintersport #austria #appelmoes #lunch #diner #igtv #youtube
✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨ ✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨

Vanavond eten we pancakes voor het diner! Ja je leest het goed! Want met nog wat leftover aardappel puree maak je de allerlekkerste hartige pancakes klaar! Afgetopt met een gebakken eitje, een halve avocado in plakken, feta (of geitenkaas)  en wat verse spinazie maak je zo een overheerlijke maaltijd om van te genieten!

Wie lusten er nog meer een portie hartige pancakes?

Liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/hartige-pancakes-met-aardappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en tik ‘hartige pancakes’ in in de zoekbalk. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.

——————————————————————
#leftover #aardappels #pancakes #hartigepancakes #pannenkoekjes #aardappelpuree #eieren #eggs #avocado #spinazie #feta #vegetarisch #pannenkoekjes
✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨ Gisteren hield ✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨

Gisteren hielden we een vragenrondje in mijn stories en kwam overduidelijk naar voren dat jullie graag wat meer low carb gerechten terug zien. Hoewel ik echt kan genieten van mijn zoete baksels (niet altijd even gezond) betekent dat wel dat ik ook regelmatig een balans moet zoeken met anderzijds een lekker gezond recept met wat minder koolhydraten maar meer proteïne en vetten. Deze eendenborstsalade is dan ook een heerlijk lunchgerecht om van te smullen! 

Voor de liefhebber kun je er zelfs nog een afgebakken (low carb) broodje bij serveren en serveer je de salade ook daarop. Is het meteen een wat vullende avondmaaltijd. 

Deze salade is lekker hartig door de gegrilde eendenborst en kaas, maar heeft een zoetje en frisje door de sinaasappel en komkommer. Lekker met wat walnoten voor een beetje crunch! 

Jaaaaa ik ben benieuwd of jij deze goedgevulde salade ook eens wil uitproberen? Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/eendenborst-salade-met-sinaasappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#salade #lowcarb #glutenvrij #eendenborst #duck #salad #sinaasappel #komkommer #rodebiet #walnoten #goedevoornemens #lunch #balsamico #genieten #recept
✨PINDAKAAS BROWNIES✨ Wat is dat toch met pind ✨PINDAKAAS BROWNIES✨

Wat is dat toch met pindakaas he? Als chocolade mijn ‘zoete’ guilty pleasure is, dan is pindakaas toch wel mijn ‘hartige’ guilty pleasure 🙂 Echt waar! Het liefst snack ik het zo rechtstreeks van de lepel af hoor! Maar verwerkt in deze pindakaas brownies is ook een brilliant idee. Een mooie zachte smeuige brownie met een tussenlaag van gladde en creamy pindakaas is om van te smullen! Je vind dan ook een korte receptvideo bij mijn Reels terug. En jullie weten dat ik groot fan ben van brownies en Blondies maken, dus check gerust nog veel meer lekkere recepten op de site!

Ben jij meer team chocolade 🍫, pindakaas 🥜 of ga je voor pindakaas brownies 😍?

==> https://bettyskitchen.nl/pindakaas-brownies-recept/

————————————————
#pindakaas #chocolade #chocolate #peanutbutter #brownies #homemade #recept #heelhollandbakt #pindabaas #calve #pinda #chocoholic #foodlovefollow #baking #feedfeedbaking
✨HAVERMOUT ONTBIJTPAP ✨ Al sinds mijn kinderj ✨HAVERMOUT ONTBIJTPAP ✨

Al sinds mijn kinderjaren heb ik moeite om sochtends een boterham naar binnen te werken. En een lactose intolerantie zorgde ervoor dat ik de muesli met melk of yoghurt ook liet staan. 

Toen was daar een decenia geleden ineens weer de havermoutpap die perfect te combineren was met fruit en begon plantaardige melk aan zijn opmars. Betty kreeg weer zin in ontbijten en het is nog steeds een van mijn favoriete doordeweekse ontbijtjes. 

De laatste tijd ben ik weer helemaal verslingerd aan cashewpasta en amandelboter. Een lepeltje over de pap mag helemaal niet ontbreken en zorgt meteen voor een beetje extra vetten en mijn dagelijkse portie noten. 

INGREDIËNTEN 
40-50 gr havermout
250-300 ml plantaardige melk
0,5 tl kaneel
0,5 banaan
3 halve walnoten
1 El pompoenpitten
1 tl amandelboter

Wie van jullie kan zich nog meer geen leven zonder havermoutpap meer voorstellen? 

==> https://bettyskitchen.nl/havermoutpap-maken-video/

————————-
Ga snel naar de site en bekijk het basisrecept en vele variaties via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#havermout #havermoutpap #oats #rolledoats #porridge #amandel #walnoten #amandelmelk #plantbased #vegan #glutenvrij #glutenfree
✨7x ALCOHOLVRIJE GIN-TONIC✨ In het nieuwe jaa ✨7x ALCOHOLVRIJE GIN-TONIC✨

In het nieuwe jaar focussen we ons niet alleen op goede voornemens zoals gezonder eten. Maar steeds meer en meer mensen laten deze maand ook de alcohol even achterwege. Puur om bij te komen na een zeer feestelijke maand met vaak iets teveel drank, of om het nieuwe jaar te beginnen met een detox voor lichaam en geest. Een ‘Dry January’ wordt dit ook wel genoemd. 

Toen ik twee jaar geleden besloot om zo goed als te stoppen met alcohol, waren het vooral die gin tonics op vrijdag avond die ik miste. Gelukkig zijn er inmiddels heel wat mooie alcoholvrije spirits uitgekomen en ik deel dan ook mijn 7 favoriete merken en recepten met jullie op de website!

Speciaal voor diegenen die meedoen aan Dry Januari, nog moeten rijden, een lekkere cocktail met weinig calorieën zoeken, zwanger zijn, of gewoon even geen zin hebben in alcohol 😂

==> https://bettyskitchen.nl/7x-alcoholvrije-gin-tonic/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#dryjanuary #goedevoormemens #ontwijnen #alcoholvrij #gintonic #cocktails #mocktails #friyay #weekend #recepten
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jongens wat is deze eerste ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jongens wat is deze eerste werkweek voorbijgevlogen!! Het weekend staat alweer voor de deur en het werk is ook niet eens een klein beetje af! 
Maar ik vermoed dat meer mensen hier last van hebben want het blijft toch een beetje gek hé zo’n lockdown. 

Gelukkig staat er weer een heerlijk weekend recept voor je klaar! Iets zegt me dat je dag beginnen met een overheerlijke ‘oeuf en cocotte’ een hoop goed zal maken! 

Je vind de receptvideo nu terug op het IGTV kanaal en uiteraard op de website! Gaan jullie er een mooi weekend van maken?

Liefs, Betty

=> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

—————————
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#ontbijt #breakfast #recept #oeuf #oeufencocotte #cocotte #eieren #eggs #zalm #spinazie #vegetarisch #lowcarb #glutenvrij #igtv #weekend
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee