• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Scholfilet met quinoa op mediterrane wijze

Scholfilet met quinoa op mediterrane wijze

1 maart 2013 Door Betina Oostveen 8 Reacties

Vrijdagavond is bij ons thuis: Vis-avond!  Minimaal 1 x per week probeer ik  zo goede vetten en eiwitten binnen te krijgen. Dus maak ik graag deze scholfilet met quinoa op mediterrane wijze.

Scholfilet met quinoa op mediterrane wijze

Je kunt dit recept uiteraard ook met rijst of couscous maken, maar ik kies voor een nóg gezondere en verantwoorde maaltijd, en combineer dit gerecht met quinoa. Quinoa is een glutenvrij alternatief en zit boordevol eiwitten. Het is dus ook nog eens een gezondere keuze.

Recept voor scholfilet met quinoa op Mediterrane wijze:

(Hoofdgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 zak quinoa zaden (340 gram, nature crops),
  • 900 ml (kippen)bouillon,
  • 1 grote ui,
  • 2 courgettes,
  • 1 grote rode paprika,
  •  4 eetlepels peper olie,
  • 2 knoflookteentjes (uitgeperst),
  • 2 theelepels gemalen komijn,
  • 1 theelepel gemalen paprikapoeder,
  • zout,
  • 1 zak quinoa zaden (340 gram, NatureCrops),
  • 500 gram scholfilet*,
  • 1 citroen,
  • bosje verse koriander.
(* Koop vis met het MSC Keurmerk. Deze vis is duurzaam gevangen, en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)

Bereidingstijd: 15 + 15 minuten

Bereidingswijze:

  1. Breng de bouillon aan de kook in een pan. Was ondertussen de quinoa in een bolzeef: onder lauwwarm stromend water roer je de zaden met je vingers een minuut door.Scholfilet met quinoa op mediterrane wijze
  2. Laat hierna uitlekken en voeg daarna de quinoa toe aan de kokende bouillon: laat exact 12 minuten doorkoken.
  3. Pel de ui, schil en was de courgette en snijd beiden in halve maantjes. Was de paprika en snijd in grove stukken. Meng de groenten in een kom, samen met de peperolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, en breng op smaak met zout.
  4. Verwarm ondertussen een gril- of hapjespan en bak de gemarineerde groenten in 5-6 minuten zacht.
    Scholfilet met quinoa op mediterrane wijze
  5. Haal de groenten uit de pan en zet apart in een kom. Bak in hetzelfde bakvet de vis aan beiden zijden in 6-8 minuten gaar. Breng de vis op smaak met enkel een beetje zout.
  6. Zodra de quinoa gaar is, giet je deze af in de bolzeef en meng door de kom met het groentemengsel  Voeg hier wat fijngehakte koriander aan toe, en schep om.
  7. Snijd de citroen in 8 partjes. Serveer in een diep bord het quinoa-groentemengsel, met hierop de gebakken scholfilet en garneer met wat blaadjes koriander en de partjes citroen. Aan tafel kan men dan de citroen naar wens uitknijpen en het gerecht verder op smaak brengen.

Eet smakelijk!

Scholfilet met quinoa op mediterrane wijze

ps. Mocht je geen peperolie omhanden hebben, dan kun je gewone olijfolie gebruiken. Breng alles dan wel op smaak met peper of chili flakes.

Category: Recepten algemeen, Vis Recepten Tags: courgette, Glutenvrij, Paprika, pittig, Quinoa, uien, Vis, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Italiaanse tomatensoep
Volgend bericht: Zanddeeg recept voor koekjes en (appel)taart »

Lees Interacties

Reacties

  1. marielle

    13 april 2014 om 5:37 pm

    Betina, we hebben genoten van dit recept. de scholfilet hebben wij vervangen door een nijlbaarsfilet. Erg smakelijk! Hartelijke groet, Mariëlle

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 april 2014 om 7:38 am

      Hi Marielle,

      bedankt voor je berichtje, want dat vind ik altijd erg leuk om te horen.
      En goed dat jullie een eigen vis hebben gebruikt. Het is zo een veelzijdig product en de Mediterrane quinoa past natuurlijk bij heel veel soorten vis 🙂

      Beantwoorden
      • Ru Dollekamp

        26 mei 2016 om 8:43 pm

        Hoe haal je het mooist het vel van een schol.
        Is oven mooier en lekkerder dan pan ?
        Bij voorbaat dank.
        Ru

      • Betina Oostveen

        1 juni 2016 om 2:27 pm

        Hallo Ru,

        ik koop mijn schol zonder vel bij de visboer. Mocht ik een hele schol op de kop kunnen tikken dan braad ik hem in zijn geheel en halen we daarna de stukken onder de huid vandaan. Lekkerder is uiteraard een kwestie van smaak. In de oven behoef je bijna geen vetten, maar in de pan kun je de schol lekker bakker in olie en boter en krijg je een compleet andere smaak.
        Varieer hier gerust mee zou ik zeggen!

  2. Ronald

    9 juli 2015 om 9:40 pm

    Ha Betty,

    Vanavond heb ik de schol op mediterrane manier gemaakt. Heel lekker en simpel te maken, dankzij het goed beschreven recept.

    Ik schrijf nooit zo’n reactie, maar deze keer was het prima en ook eenvoudig te beantwoorden.

    Hartelijke groet uit Amsterdam,

    Ronald

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 juli 2015 om 2:06 pm

      Hi Ronald,

      dank je wel! En ik ben blij dat het zo lekker gesmaakt heeft!
      Enjoy

      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  3. Marjolijn

    28 maart 2016 om 8:07 pm

    Hoi Betty, wat een top recept. Dit wordt een “blijvertje”! ?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 maart 2016 om 2:46 pm

      Dank je wel! En ja, bij ons ook nog steeds grote favoriet!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in