• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Red Velvet Wafels

Red Velvet Wafels

28 mei 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Heb je wel eens een red velvet taart gegeten? Dan ga je deze Red Velvet wafels waarschijnlijk ook wel kunnen waarderen? Je maakt ze als vrolijk gekleurd ontbijt en gecombineerd met vers fruit heb je zo een wel heel goed begin van je dag!

Everything Red Velvet Trend

Dit jaar zie je de Red Velvet recepten als een rode draad door social media voorbijkomen. We zien het liefst everything red velvet, van taarten, cupcakes, pancakes en wafels. Afgelopen jaar maakte ik al een kookvideo met overheerlijke Red Velvet Cookies, en nu maak je ook deze red velvet wafels voor het ontbijt!

recept red velvet wafels met rood fruit en roomkaas © bettys kitchen

Red Velvet + Roomkaas

En buiten het feit dat Red Velvet recepten natuurlijk een rood/roze kleur hebben, is de voorwaarde ook dat er cacao in de recepten verwerkt zijn, dit helpt overigens ook de kleur ontwikkelen, en heb je een vleugje roomkaas (of iets dat er op lijkt) nodig om je red velvet recept mee af te maken. Voor deze Red velvet wafels gebruik ik dan ook een roomkaas topping en lekker rood fruit ter decoratie.


Print

Recept: Red Velvet Wafels

recept red velvet wafels met rood fruit en roomkaas © bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Start de dag met wafels en vers fruit. Deze red velvet wafels zijn afgekeken van de bekende red velvet taart en met een roomkaas topping, granaatappelpitjes en aardbeien weet je dat dit een heel lekker ontbijt moet zijn!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 ml karnemelk *,
  • 3 eieren,
  • 7 eetlepels zonnebloemolie,
  • 2 theelepels rode voedingskleurstof,
  • 220 gram zelfrijzend bakmeel **,
  • 3 eetlepels (vanille)suiker,
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • halve theelepel bakingsoda.

 * Geen karnemelk in huis? Maak hem zelf door 200 ml gewone melk te mengen met 1-2 eetlepels citroensap en laat 5 minuten staan.

** Geen zelfrijzend bakmeel in huis? Maak hem zelf door 250 gram bloem te mengen met 2,5 theelepel bakpoeder.

Toppings:

  • 150 gram roomkaas of mascarpone,
  • 1 tl vanille,
  • 100 gram poedersuiker,
  • rood fruit, zoals granaatappelpitjes en aardbeien.

Instructions

  1. Kluts de eieren met de melk. Voeg de plantaardige olie en rode kleurstof toe en meng goed door tot je een egaal rood mengsel hebt.
  2. Meng in een separate kom het zelfrijzend bakmeel met de suiker, cacaopoeder en baking soda. Gebruik vervolgens een garde om de ‘natte mix’ door de droge ingrediënten heen te kloppen. Maak een mooi egaal beslag zonder klontjes. Zet daarna gerust 5 minuten apart zodat de melk het zetmeel goed kan opnemen.
  3. Verwarm ondertussen je wafelijzer goed voor. Kwast deze in met een beetje extra plantaardige olie. 
  4. Schep 2 sauslepels wafelbeslag in het wafelijzer. Mocht je gebruik maken van een XL plaat met twee (rechthoekige) wafelijzers, dan is het dus 2 lepels per vorm. Bij mij zijn de wafels in ca. 1-2 minuten gaar, maar dit ligt ook aan de instellingen van je apparaat, hittestand en vermogen. Dus oordeel zelf.
  5. Meng ondertussen 150 gram roomkaas of mascarpone met 1 tl vanille en 100 gram poedersuiker. Lepel dit over je red velvet wafels. Top af met sprinkels of rood fruit en serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept red velvet wafels met rood fruit en roomkaas © bettys kitchen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

recept red velvet wafels met rood fruit en roomkaas © bettys kitchen

Category: Ontbijt Recepten Tags: aardbeien, cacao, eieren, fruit, granaatappel, karnemelk, kleurstof, mascarpone, Red Velvet, roomboter, roomkaas, vanille, wafels, zelfrijzend bakmeel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Carrot Cake Balls
Volgend bericht: Club Sandwich met salami en brie »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee