Heb je wel eens een red velvet taart gegeten? Dan ga je deze Red Velvet wafels waarschijnlijk ook wel kunnen waarderen? Je maakt ze als vrolijk gekleurd ontbijt en gecombineerd met vers fruit heb je zo een wel heel goed begin van je dag!
Everything Red Velvet Trend
Dit jaar zie je de Red Velvet recepten als een rode draad door social media voorbijkomen. We zien het liefst everything red velvet, van taarten, cupcakes, pancakes en wafels. Afgelopen jaar maakte ik al een kookvideo met overheerlijke Red Velvet Cookies, en nu maak je ook deze red velvet wafels voor het ontbijt!
Red Velvet + Roomkaas
En buiten het feit dat Red Velvet recepten natuurlijk een rood/roze kleur hebben, is de voorwaarde ook dat er cacao in de recepten verwerkt zijn, dit helpt overigens ook de kleur ontwikkelen, en heb je een vleugje roomkaas (of iets dat er op lijkt) nodig om je red velvet recept mee af te maken. Voor deze Red velvet wafels gebruik ik dan ook een roomkaas topping en lekker rood fruit ter decoratie.
Recept: Red Velvet Wafels
Start de dag met wafels en vers fruit. Deze red velvet wafels zijn afgekeken van de bekende red velvet taart en met een roomkaas topping, granaatappelpitjes en aardbeien weet je dat dit een heel lekker ontbijt moet zijn!
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 6 stuks 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 200 ml karnemelk *,
- 3 eieren,
- 7 eetlepels zonnebloemolie,
- 2 theelepels rode voedingskleurstof,
- 220 gram zelfrijzend bakmeel **,
- 3 eetlepels (vanille)suiker,
- 2 eetlepels cacao poeder
- halve theelepel bakingsoda.
* Geen karnemelk in huis? Maak hem zelf door 200 ml gewone melk te mengen met 1-2 eetlepels citroensap en laat 5 minuten staan.
** Geen zelfrijzend bakmeel in huis? Maak hem zelf door 250 gram bloem te mengen met 2,5 theelepel bakpoeder.
Toppings:
- 150 gram roomkaas of mascarpone,
- 1 tl vanille,
- 100 gram poedersuiker,
- rood fruit, zoals granaatappelpitjes en aardbeien.
Instructions
- Kluts de eieren met de melk. Voeg de plantaardige olie en rode kleurstof toe en meng goed door tot je een egaal rood mengsel hebt.
- Meng in een separate kom het zelfrijzend bakmeel met de suiker, cacaopoeder en baking soda. Gebruik vervolgens een garde om de ‘natte mix’ door de droge ingrediënten heen te kloppen. Maak een mooi egaal beslag zonder klontjes. Zet daarna gerust 5 minuten apart zodat de melk het zetmeel goed kan opnemen.
- Verwarm ondertussen je wafelijzer goed voor. Kwast deze in met een beetje extra plantaardige olie.
- Schep 2 sauslepels wafelbeslag in het wafelijzer. Mocht je gebruik maken van een XL plaat met twee (rechthoekige) wafelijzers, dan is het dus 2 lepels per vorm. Bij mij zijn de wafels in ca. 1-2 minuten gaar, maar dit ligt ook aan de instellingen van je apparaat, hittestand en vermogen. Dus oordeel zelf.
- Meng ondertussen 150 gram roomkaas of mascarpone met 1 tl vanille en 100 gram poedersuiker. Lepel dit over je red velvet wafels. Top af met sprinkels of rood fruit en serveer direct!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar dit recept op Pinterest!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Geef een reactie