Print

Recept: Red Velvet Wafels

recept red velvet wafels met rood fruit en roomkaas © bettys kitchen

Start de dag met wafels en vers fruit. Deze red velvet wafels zijn afgekeken van de bekende red velvet taart en met een roomkaas topping, granaatappelpitjes en aardbeien weet je dat dit een heel lekker ontbijt moet zijn!

Ingredients

Scale

 * Geen karnemelk in huis? Maak hem zelf door 200 ml gewone melk te mengen met 1-2 eetlepels citroensap en laat 5 minuten staan.

** Geen zelfrijzend bakmeel in huis? Maak hem zelf door 250 gram bloem te mengen met 2,5 theelepel bakpoeder.

Toppings:

 

Instructions

  1. Kluts de eieren met de melk. Voeg de plantaardige olie en rode kleurstof toe en meng goed door tot je een egaal rood mengsel hebt.
  2. Meng in een separate kom het zelfrijzend bakmeel met de suiker, cacaopoeder en baking soda. Gebruik vervolgens een garde om de ‘natte mix’ door de droge ingrediënten heen te kloppen. Maak een mooi egaal beslag zonder klontjes. Zet daarna gerust 5 minuten apart zodat de melk het zetmeel goed kan opnemen.
  3. Verwarm ondertussen je wafelijzer goed voor. Kwast deze in met een beetje extra plantaardige olie. 
  4. Schep 2 sauslepels wafelbeslag in het wafelijzer. Mocht je gebruik maken van een XL plaat met twee (rechthoekige) wafelijzers, dan is het dus 2 lepels per vorm. Bij mij zijn de wafels in ca. 1-2 minuten gaar, maar dit ligt ook aan de instellingen van je apparaat, hittestand en vermogen. Dus oordeel zelf.
  5. Meng ondertussen 150 gram roomkaas of mascarpone met 1 tl vanille en 100 gram poedersuiker. Lepel dit over je red velvet wafels. Top af met sprinkels of rood fruit en serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

 

Keywords: wafels, red velvet, cacao, ontbijt, bakken, roomkaas,