• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Gehaktballen met rode bessensaus (uit de slowcooker)

Gehaktballen met rode bessensaus (uit de slowcooker)

15 december 2015 Door Betina Oostveen 3 Reacties

De afgelopen week ben ik aan het slow-cooken geslagen. En zette daarbij een aantal heerlijke, winterse stoofgerechten op tafel. En dit recept voor gehaktballen met rode bessensaus sprong er echt even uit! En met de kerstdagen in het verschiet, vond ik dan ook een toepasselijk recept om direct te delen met jullie. Want de smaak van cranberry’s en rode bessen zijn onlosmakend met de kerstperiode verbonden.

Deze gehaktballen met rode bessensaus hebben dan ook wat meer voorbereiding nodig. Want je moet natuurlijk nog even de gehaktballen in elkaar draaien en daarna gaat alles pas in de slow cooker. Doe dit dus gerust tijdens kerst, na de brunch. Met slechts 3-4 uur stooftijd is het gerecht ook prima op tijd klaar voor je kerstdiner.

gehaktballetjes_met_rode_bessensaus_uit_de_slowcooker_1-001

Het zijn gewoonweg heerlijke, huiselijke gehaktballen, maar met een heerlijk zoete, kruidige rode bessensaus. Het contract tussen hartige gehaktballen en die zoete saus is werkelijk waar fantastisch! En serveer er dan lekker smeuïge aardappelpuree en gestoomde groente bij!


Heb je deze al in huis?

10x foodie kerstcadeau voor haar
  •  Crock-Pot Slowcooker CR507  4.7L
  •   Kleur: Zwart
  •   Prijs:  € 79.- 
  •   o.a. te koop bij Coolblue.nl


Print

recept: Gehaktballen met rode bessensaus (uit de slowcooker)

gehaktballetjes met rode bessensaus uit de slowcooker
Print Recipe

De afgelopen week ben ik aan het slow-cooken geslagen. En zette daarbij een aantal heerlijke, winterse stoofgerechten op tafel. En dit recept voor gehaktballen met rode bessensaus sprong er echt even uit! En met de kerstdagen in het verschiet, vond ik dan ook een toepasselijk recept om direct te delen met jullie. Want de smaak van cranberry’s en rode bessen zijn onlosmakend met de kerstperiode verbonden.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 4-6 uur
  • Total Time: 4.5 – 6.5 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten gehaktballen:

  • 450 gram rundergehakt,
  • 30 gram broodkruim,
  • 50 gram gedroogde  cranberry’s
  • 1 kleine ui, zeer fijn gesnipperd,
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper,
  • 1/2 theelepel piment,
  • 1 ei, losgeklopt,
  • 4–5 eetlepels bloem,
  • 2 eetlepels olijfolie.

Ingredienten rode bessen saus:

  • 450 gram rode bessen, van de takjes gerist,
  • 400 gram lichtbruine basterdsuiker,
  • geraspte schil van 1 sinaasappel,
  • 1 sjalot,
  • 90 ml port,
  • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn.

Extra:

  • Mengkom,
  • Grote koekenpan,
  • middelgrote (steel)pan.
  • Slow cooker met minstens 2 liter inhoud.

Instructions

  1. Meng in een kom het rundergehakt met het broodkruim, cranberry’s en gesnipperde ui. Breng het gehakt op smaak met het zout, peper, piment en ei en kneed alles door elkaar. Rol zo’n 24 gehaktballetjes (2.5 cm doorsnede) van het gehaktmengsel.
  2. Verhit nu eerst de olie in de koekenpan. Vervolgens wentel je de gehaktballetjes door de bloem en bak deze enkele minuten rondom aan in de koekenpan. Bak niet teveel gehaktballen tegelijk en laat ze naar het bakken uitlekken op keukenpapier.
  3. De volgende stap is het maken van de saus: Zet een middelgrote (steel)pan op het vuur en meng hierin alle ingrediënten voor de rode bessensaus. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens 5 minuten pruttelen. Giet de rode bessensaus vervolgens in de slow cooker.
  4. Roer de gehaktballetjes voorzichtig door de rode bessensaus en dek de slow cooker af met de deksel. Zet de slow cooker op stand LAAG en stel de timer in op 3-4 uur.

Eet smakelijk!

Keywords: gehaktballetjes, cranberry, slowcooker, vlees

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

gehaktballetjes_met_rode_bessensaus_uit_de_slowcooker_3-001

(Bron recept: 500 slowcooker recepten)

Dit artikel bevat affiliate links naar Coolblue.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Vlees Recepten Tags: bloem, brood, cranberry, pimentbessen, port, rode bessen, rozemarijn, rundergehakt, sinaasappels, sjalotten, Slowcooker, suiker, uien, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x Foodbloggers kookboeken voor Kerst 2015
Volgend bericht: Crock-Pot Slowcooker CR507 4,7 L (review) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Henk

    19 juli 2016 om 11:47 pm

    Hallo,

    Wat is ongeveer het volume van de bessensaus in het recept. Ik heb namelijk net bessensaus gemaakt en afgevuld in flessen en wil graag weten hoeveel ik gebruiken moet.

    Groet Henk

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 juli 2016 om 6:32 pm

      Hallo Henk,

      ik durf het niet exact te zeggen, omdat ik dit niet opgemeten heb tijdens de bereiding.
      Maar ik zou beginnen met een minimale laag, om enkel de gehaktballen onder te dompelen. Meer is eigenlijk ook niet nodig in een slowcooker.

      Succes

      Beantwoorden
      • Henk

        27 juli 2016 om 11:26 pm

        Bedankt, ik ga het proberen.

        Groet Henk

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in