• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Gehaktballen met rode bessensaus (uit de slowcooker)

Gehaktballen met rode bessensaus (uit de slowcooker)

15 december 2015 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Jump to Recipe

De afgelopen week ben ik aan het slow-cooken geslagen. En zette daarbij een aantal heerlijke, winterse stoofgerechten op tafel. En dit recept voor gehaktballen met rode bessensaus sprong er echt even uit! En met de kerstdagen in het verschiet, vond ik dan ook een toepasselijk recept om direct te delen met jullie. Want de smaak van cranberry’s en rode bessen zijn onlosmakend met de kerstperiode verbonden.

Deze gehaktballen met rode bessensaus hebben dan ook wat meer voorbereiding nodig. Want je moet natuurlijk nog even de gehaktballen in elkaar draaien en daarna gaat alles pas in de slow cooker. Doe dit dus gerust tijdens kerst, na de brunch. Met slechts 3-4 uur stooftijd is het gerecht ook prima op tijd klaar voor je kerstdiner.

gehaktballetjes_met_rode_bessensaus_uit_de_slowcooker_1-001

Het zijn gewoonweg heerlijke, huiselijke gehaktballen, maar met een heerlijk zoete, kruidige rode bessensaus. Het contract tussen hartige gehaktballen en die zoete saus is werkelijk waar fantastisch! En serveer er dan lekker smeuïge aardappelpuree en gestoomde groente bij!


Heb je deze al in huis?

Wil je meer lezen over de Crockpot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.


Print

recept: Gehaktballen met rode bessensaus (uit de slowcooker)

gehaktballetjes met rode bessensaus uit de slowcooker
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De afgelopen week ben ik aan het slow-cooken geslagen. En zette daarbij een aantal heerlijke, winterse stoofgerechten op tafel. En dit recept voor gehaktballen met rode bessensaus sprong er echt even uit! En met de kerstdagen in het verschiet, vond ik dan ook een toepasselijk recept om direct te delen met jullie. Want de smaak van cranberry’s en rode bessen zijn onlosmakend met de kerstperiode verbonden.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 4-6 uur
  • Total Time: 4.5 – 6.5 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten gehaktballen:

  • 450 gram rundergehakt,
  • 30 gram broodkruim,
  • 50 gram gedroogde  cranberry’s
  • 1 kleine ui, zeer fijn gesnipperd,
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper,
  • 1/2 theelepel piment,
  • 1 ei, losgeklopt,
  • 4–5 eetlepels bloem,
  • 2 eetlepels olijfolie.

Ingredienten rode bessen saus:

  • 450 gram rode bessen, van de takjes gerist,
  • 400 gram lichtbruine basterdsuiker,
  • geraspte schil van 1 sinaasappel,
  • 1 sjalot,
  • 90 ml port,
  • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn.

Extra:

  • Mengkom,
  • Grote koekenpan,
  • middelgrote (steel)pan.
  • Slow cooker met minstens 2 liter inhoud.

Instructions

  1. Meng in een kom het rundergehakt met het broodkruim, cranberry’s en gesnipperde ui. Breng het gehakt op smaak met het zout, peper, piment en ei en kneed alles door elkaar. Rol zo’n 24 gehaktballetjes (2.5 cm doorsnede) van het gehaktmengsel.
  2. Verhit nu eerst de olie in de koekenpan. Vervolgens wentel je de gehaktballetjes door de bloem en bak deze enkele minuten rondom aan in de koekenpan. Bak niet teveel gehaktballen tegelijk en laat ze naar het bakken uitlekken op keukenpapier.
  3. De volgende stap is het maken van de saus: Zet een middelgrote (steel)pan op het vuur en meng hierin alle ingrediënten voor de rode bessensaus. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens 5 minuten pruttelen. Giet de rode bessensaus vervolgens in de slow cooker.
  4. Roer de gehaktballetjes voorzichtig door de rode bessensaus en dek de slow cooker af met de deksel. Zet de slow cooker op stand LAAG en stel de timer in op 3-4 uur.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

gehaktballetjes_met_rode_bessensaus_uit_de_slowcooker_3-001

(Bron recept: 500 slowcooker recepten)

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Vlees Recepten Tags: bloem, brood, cranberry, pimentbessen, port, rode bessen, rozemarijn, rundergehakt, sinaasappels, sjalotten, Slowcooker, suiker, uien, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x Foodbloggers kookboeken voor Kerst 2015
Volgend bericht: Crock-Pot Slowcooker CR507 4,7 L (review) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Henk

    19 juli 2016 om 11:47 pm

    Hallo,

    Wat is ongeveer het volume van de bessensaus in het recept. Ik heb namelijk net bessensaus gemaakt en afgevuld in flessen en wil graag weten hoeveel ik gebruiken moet.

    Groet Henk

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 juli 2016 om 6:32 pm

      Hallo Henk,

      ik durf het niet exact te zeggen, omdat ik dit niet opgemeten heb tijdens de bereiding.
      Maar ik zou beginnen met een minimale laag, om enkel de gehaktballen onder te dompelen. Meer is eigenlijk ook niet nodig in een slowcooker.

      Succes

      Beantwoorden
      • Henk

        27 juli 2016 om 11:26 pm

        Bedankt, ik ga het proberen.

        Groet Henk

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee