• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Polenta met groenten (kookvideo)

Polenta met groenten (kookvideo)

27 juli 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Tijdens een vakantie, stond ‘pura’ op tafel. Zo noemt men Polenta in het voormalige Joegoslavie en het wordt veelal gegeten als warme lunch of diner. Thuis ging ik ook aan de slag met deze polenta met groenten en maakte een eigentijdse twist op dit gerecht.

Wat is polenta?

Polenta is een traditioneel Italiaans gerecht. Het is een stevige pap van maismeel, dat je prima kunt eten ter vervanging van bijvoorbeeld aardappelpuree of pasta. Polenta is geheel glutenvrij, dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld griesmeel gemaakt van diverse soorten tarwe (de Grieken maken hiermee bijvoorbeeld het klassieke Halva toetje).

Polenta met groenten maken

Maar polenta kom je ook tegen in omliggende landen, zoals het voormalige Joegoslavië en is heerlijk met vlees of groenten. En hoewel je de pap bereid met een flinke hoeveelheid water en soms olie, kun je ook prima smaakmakers aan je polenta toevoegen. Dit recept van polenta met groenten is een heerlijke manier om kennis te maken met dit gerecht en ik maakte er een heerlijke hedendaagse versie van. Ook lekker: deze pap van polenta met groene asperges en krokante kikkererwten!


Kookvideo Polenta met groenten:

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: Polenta met groenten (pura) recept

polenta met groenten kookvideo recept © betty's Kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Tijdens een vakantie, stond ‘pura’ op tafel. Zo noemt men Polenta in het voormalige Joegoslavie en het wordt veelal gegeten als warme lunch of diner. Thuis ging ik ook aan de slag met deze polenta met groenten en maakte een eigentijdse twist op dit gerecht.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x

Ingredients

Scale
  • 1 ui,
  • 2 knoflook,
  • duimpje gember,
  • 80 gram polenta maisgries,
  • 500 ml (groente)bouillon,
  • kleine rode paprika,
  • kleine groene paprika,
  • 100 gram champignons,
  • stengel bosui,
  • 200 gram witte bonen in tomatensaus,
  • fijngesneden koriander,
  • olijfolie,
  • peper & zout.

Instructions

  1. Pel en snijd de helft van de ui in zeer kleine blokjes. Pel 1 knoflook en pers deze uit. Schil de gember en rasp deze fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember.
  2. Voeg het mais meel en de bouillon toe. Breng aan de kook, roer goed door en zet vervolgens vuur laag. Laat de polenta een half uur zachtjes doorkoken, maar roer elke 5 minuten de pap even goed door.
  3. Ondertussen snijd je de rest van de groenten in blokjes enof plakjes: de rest van de ui, paprika’s, bosuitje en de overgebleven teen knoflook.
  4. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en paprika’s zacht, gedurende 4-5 minuten. Voeg de champignons en bosui toe en bak nog eens een extra 3-4 minuten. Voeg de witte bonen met saus toe en breng op smaak met zout, peper en de gesneden kruiden. Bak een paar minuten, puur om de bonen te verwarmen en draai het vuur laag.
  5. Verdeel de polenta over grote borden en serveer met de gebakken groenten. Nu enkel nog een lepeltje zure room er overheen en maak af met wat extra kruiden. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

polenta met groenten kookvideo recept © betty's Kitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Balkan keuken, Crème fraîche, gember, groenten, mais, maismeel, polenta, uien, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « L’Osteria in Amsterdam
Volgend bericht: Linzenkoekjes (dhal) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee