Print

Polenta met groenten (pura) recept

polenta met groenten kookvideo recept © betty's Kitchen

Ingredients

Scale

Instructions

  1. Pel en snijd de helft van de ui in zeer kleine blokjes. Pel 1 knoflook en pers deze uit. Schil de gember en rasp deze fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember.
  2. Voeg het mais meel en de bouillon toe. Breng aan de kook, roer goed door en zet vervolgens vuur laag. Laat de polenta een half uur zachtjes doorkoken, maar roer elke 5 minuten de pap even goed door.
  3. Ondertussen snijd je de rest van de groenten in blokjes enof plakjes: de rest van de ui, paprika’s, bosuitje en de overgebleven teen knoflook.
  4. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en paprika’s zacht, gedurende 4-5 minuten. Voeg de champignons en bosui toe en bak nog eens een extra 3-4 minuten. Voeg de witte bonen met saus toe en breng op smaak met zout, peper en de gesneden kruiden. Bak een paar minuten, puur om de bonen te verwarmen en draai het vuur laag.
  5. Verdeel de polenta over grote borden en serveer met de gebakken groenten. Nu enkel nog een lepeltje zure room er overheen en maak af met wat extra kruiden. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty