Vandaag is het weer Meatless Monday dus weer tijd voor een vegetarische maaltijd! Ik maakte deze kikkererwten pasta met notengehakt en avocado. Weer eens wat anders dan een traditionele pasta met tomatensaus. Daarnaast zijn de gehakte noten zijn een heerlijk alternatief op gehakt van rund of varken. Bovendien heb je het weer in mum van tijd op tafel staan en dat is wel zo lekker na een lange werkdag!
Vegetarische pasta met notengehakt
Pasta was voor mij een van de eerste gerechten waar ik vegetarisch mee ging experimenteren. Eigenlijk niet op een gezonde manier: ik bereidde het namelijk op precies dezelfde manier als met vlees, maar dan liet ik het vlees dus gewoon weg. Terwijl het juist heel belangrijk is om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Hiervoor gebruik ik alternatieve ingrediënten en vleesvervangers zoals peulvruchten, noten en kaas. En zo dus ook vegetarische pasta met notengehakt.
Inmiddels heb ik dan ook volop geëxperimenteerd en een lange lijst van vegetarische pasta-gerechten voor een avond zonder vlees. Want het is immers één van m’n favoriete maaltijden.
Nog meer vegetarische pasta recepten
Op zoek naar meer inspiratie voor vegetarische pasta recepten? Probeer eens deze rode linzen pasta met tomatensaus en groenten of deze pasta met avocado pesto.
PrintPasta met notengehakt en avocado recept
- Cook Time: 35 minutes
- Total Time: 35 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: hoofdgerecht met groente
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
Ingrediënten voor het notengehakt:
- 50 gram zongedroogde tomaten
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 sneetje oud bruin (glutenvrij)brood
- 100 gram noten (bv. walnoten en pecannoten)
- 25 gram pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook
- 1.5 tl. oregano
- Peper en zout
Overige ingrediënten:
- 130 gram (kikkererwten) pasta
- 1.5 el. olie van de zongedroogde tomaten
- 2 avocado’s
- 0.5 tl. oregano
- 50 gram geraspte Grana Padano kaas
- Peper en zout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg alvast een ovenrooster klaar met een vel bakpapier erop.
- Schil de sjalotjes en knoflook en snij ze heel fijn. Snij ook het brood alvast in kleine stukjes. Vermaal alle ingrediënten voor het notengehakt in een keukenmachine of blender. Ik heb het vrij grof vermalen; ik hou wel van een beetje structuur en bite. Als je het fijner wilt, vermaal je het gewoon iets langer;)
- Verdeel het notengehakt over het bakpapier. Plaats in het midden van de oven voor 15 minuten. Schep het tussendoor even om. Hou goed in de gaten, als het te hard gaat plaats je het rooster iets lager in de oven.
- Ondertussen breng je een pan met water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Schil ook alvast de avocado en snij in fijne blokjes.
- Zodra de pasta gaar is giet je het af. Roer de olie van de zongedroogde tomaat erdoorheen, samen met wat peper, zout en de oregano.
- Na de oventijd kun je het gerecht serveren. Mix de pasta met notengehakt en avocado door elkaar en serveer met de geraspte kaas eroverheen gestrooid.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Geef een reactie