• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Pasta met notengehakt en avocado

Pasta met notengehakt en avocado

24 september 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Vandaag is het weer Meatless Monday dus weer tijd voor een vegetarische maaltijd! Ik maakte deze kikkererwten pasta met notengehakt en avocado. Weer eens wat anders dan een traditionele pasta met tomatensaus. Daarnaast zijn de gehakte noten zijn een heerlijk alternatief op gehakt van rund of varken. Bovendien heb je het weer in mum van tijd op tafel staan en dat is wel zo lekker na een lange werkdag!

Vegetarische pasta met notengehakt

Pasta was voor mij een van de eerste gerechten waar ik vegetarisch mee ging experimenteren. Eigenlijk niet op een gezonde manier: ik bereidde het namelijk op precies dezelfde manier als met vlees, maar dan liet ik het vlees dus gewoon weg. Terwijl het juist heel belangrijk is om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Hiervoor gebruik ik alternatieve ingrediënten en vleesvervangers zoals peulvruchten, noten en kaas. En zo dus ook vegetarische pasta met notengehakt.

recept pasta met notengehakt en avocado

Inmiddels heb ik dan ook volop geëxperimenteerd en een lange lijst van vegetarische pasta-gerechten voor een avond zonder vlees. Want het is immers één van m’n favoriete maaltijden.

Nog meer vegetarische pasta recepten

Op zoek naar meer inspiratie voor vegetarische pasta recepten? Probeer eens deze rode linzen pasta met tomatensaus en groenten of deze pasta met avocado pesto.

Print

Pasta met notengehakt en avocado recept

recept pasta met notengehakt en avocado
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 35 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten voor het notengehakt:

  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sneetje oud bruin (glutenvrij)brood
  • 100 gram noten (bv. walnoten en pecannoten)
  • 25 gram pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1.5 tl. oregano
  • Peper en zout

Overige ingrediënten:

  • 130 gram (kikkererwten) pasta
  • 1.5 el. olie van de zongedroogde tomaten
  • 2 avocado’s
  • 0.5 tl. oregano
  • 50 gram geraspte Grana Padano kaas
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg alvast een ovenrooster klaar met een vel bakpapier erop. 
  2. Schil de sjalotjes en knoflook en snij ze heel fijn. Snij ook het brood alvast in kleine stukjes. Vermaal alle ingrediënten voor het notengehakt in een keukenmachine of blender. Ik heb het vrij grof vermalen; ik hou wel van een beetje structuur en bite. Als je het fijner wilt, vermaal je het gewoon iets langer;)
  3. Verdeel het notengehakt over het bakpapier. Plaats in het midden van de oven voor 15 minuten. Schep het tussendoor even om. Hou goed in de gaten, als het te hard gaat plaats je het rooster iets lager in de oven.  
  4. Ondertussen breng je een pan met water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Schil ook alvast de avocado en snij in fijne blokjes.
  5. Zodra de pasta gaar is giet je het af. Roer de olie van de zongedroogde tomaat erdoorheen, samen met wat peper, zout en de oregano.
  6. Na de oventijd kun je het gerecht serveren. Mix de pasta met notengehakt en avocado door elkaar en serveer met de geraspte kaas eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pasta met notengehakt en avocado

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: avocado, Nanda Appelman, notengehakt, vegetarisch, walnoten, zongedroogde tomaten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Restaurant Persijn in Amsterdam
Volgend bericht: FINALE Food Blog Awards 2018! »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee