Print

Recept: Ovenschotel met gnocchi en raapstelen

Ovenschotel met gnocchi en raapstelen

Ingredients

Scale

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet alvast een ovenschaal in. 
  2. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Snij de wortels van de raapstelen. De steeltjes en het blad kun je beide eten. Je kunt de raapstelen wat fijner snijden of in z’n geheel verwerken. Kook de raapstelen 5 minuten in het water en giet ze vervolgens af. Druk voorzichtig zoveel mogelijk water uit de raapstelen, anders wordt de schotel te nat.
  3. Ondertussen verwarm je 1.5 el. olijfolie in een koekenpan op middelhoog buur. Voeg de gnocchi toe en bak ook deze voor 5 minuten. Schud regelmatig zodat de gnocchi niet aanbrandt. In de laatste minuut pers je de knoflook uit boven de pan en voeg naar wens een snuf zout en peper toe. Verwarm de knoflook nog even mee.  
  4. Snij de tomaat en geitenkaasbrie in dunne plakken en de bosui in ringetjes. 
  5. Als alle ingrediënten klaar staan begin je met het opbouwen van de ovenschotel. Schep de gnocchi in de ingevette ovenschaal en vervolgens de tomaat. Verdeel twee derde van de tijm over de tomaten. Vervolgens verdeel je de raapstelen over de tomaten, gevolgd door de bosuitjes, geitenkaasbrie en als laatste strooi je de pijnboompitten eroverheen. 
  6. Zet de ovenschaal voor 20 minuten in het midden van de oven. Serveer de schaal met het laatste beetje tijm eroverheen gestrooid. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda