Print

Recept: Oreo Cake Balls

recept oreo cake balls © bettyskitchen.nl

Deze Oreo Cake Balls maak je met slechts een paar ingredienten. Het zijn haast bonbons te noemen of zelf cake pops met oreo cookies en lekker veel chocolade! Een mooie traktatie om uit de delen, of lekker voor bij de koffie of thee. Je weet er vast wel raad mee 🙂

Ingredients

Scale

Extra:

Instructions

  1. Stop de Oreo koekjes in de foodprocessor maar houd 2 koekjes achterwege. Pulseer de machine zo’n 10x om alvast de koekjes voor een deel te vermalen.
  2. Voeg de roomkaas toe en laat de machine draaien tot je een plakkerige deegbal hebt.
  3. Was je handen, droog goed af en vorm 16 balletjes van het deeg. Leg op een bord en plaats even in de koelkast.
  4. Ondertussen verwarm je een kleine (au-bain Maria) pannetje met 100 gram pure en 100 gram melk chocolade. Als je een inductiepannetje gebruikt kun je deze gerust op stand 1 laten staan om de chocolade te smelten. Roer de chocolade goed door, zet het vuur uit, en voeg de overige 25 gram pure en 25 gram melk chocolade toe. Roer goed door en laat smelten in de warme chocolade.  Dit brengt ook meteen de temperatuur omlaag en zorgt ervoor dat de chocolade weer iets dikker wordt.
  5. Haal vervolgens, een voor een, de oreo balletjes met een vorkje (of tandstokertje) door de gesmolten chocolade. Tik met het vorkje zachtjes tegen de binnenrand van de pan om overtollig chocolade af te laten druipen en in de pan achter te laten. Leg de Oreo balletjes op bakpapier en laat iets opdrogen.
  6. Zodra je alle ballen gedaan hebt, breek de overige twee oreo koekjes in stukjes en bestrooi hier de Oreo cake balls mee. Zet vervolgens  1 uur in de koelkast om de chocolade uit te laten harden.

Eet smakelijk!

Notes

Bewaartip: overige Oreo Cake Balls bewaar je in de koelkast op een bord. Dan zijn ze gerust nog een paar dagen houdbaar. Let op, er kunnen wel kleine vochtdruppeltjes op de chocolade vormen als je ze hierna uit de koelkast haalt maar dat is niet erg.

Keywords: Oreo's, koekjes, bonbons, cake pops, chocolade, roomkaas