• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Oranje Tompouche voor Koningsdag

Oranje Tompouche voor Koningsdag

26 april 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Binnenkort is onze koning jarig en dan mag de oranje tompouce voor koningsdag natuurlijk ook niet ontbreken! En deze oranje sfeermakers maak je heel eenvoudig gewoon zelf!

Net als de Hema Tompoucen

Je kunt natuurlijk in de rij gaan staan bij de Hema, maar dan hoop ik dat je er nog op tijd bij bent. Bij ons vliegen de oranje tompoucen namelijk als warme broodjes over de toonbank in de dagen voor Koningsdag. Dus toen wij afgelopen week mis sloegen in de winkel, besloot ik om gewoonweg zelf oranje tompouce te gaan maken voor koningsdag! Gelukkig heb ik goed opgelet tijdens mijn eerste baantje bij LaPlace, want slagroomtompoucen maken was daar een van mijn dagelijkse taken. Dus geniet heerlijk van dit recept.

banketbakkers room maken voor tompoucen
Banketbakkersroom maken voor tompoucen
oranje glazuur maken voor tompoucen
oranje glazuur maken voor tompoucen
Bladerdeeg inprikken
Bladerdeeg na het bakken
Glazuur en roomvulling aanbrengen

Tompoucen vullen met banketbakkersroom of Zwitserse room?

Normaal gesproken maak je tompoucen met banketbakkers room. Dat is de bekende vanille room met eieren, suiker en bloem die je ook tegenkomt in bijvoorbeeld ‘puddingbroodjes’. Ik vind het zelf alleen veel lekkerder om ook nog eens opgeklopte slagroom toe te voegen, waardoor je een lekker luchtig maar volromige puddingroom krijgt. Dit wordt ook wel Zwitserse room genoemd! Deze room is tevens licht genoeg om bijvoorbeeld ook soesjes of eclairs mee te vullen! Maar ik gebruik hem dus ook het liefst in dit recept voor Oranje tompoucen voor koningsdag! Maar dit is dus optioneel!

recept oranje tompouce voor koningsdag bettys kitchen

Oranje Tompouce voor koningsdag maken

Maar uiteraard kun je ook zelf aan de slag met een recept voor Oranje tompouce voor Koningsdag. Het principe is namelijk simpel: je spuit banketbakkersroom tussen twee lagen bladerdeeg en topt deze af met een oranje glazuur. Thats it! De liefhebber kan nog wat extra slagroom kloppen en hier toefjes van spuiten te decoratie. Sprinkles zoals parel suikergoed doet het ook altijd goed ter decoratie. Maar heerlijk genieten is het zeker! Maak er een mooie oranje feestdag van in ieder geval!

Benieuwd hoe de video voor het maken van deze oranje tompouce er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!


Print

Recept: Oranje Tompouce voor Koningsdag

zelf oranje tompouce voor koningsdag maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Binnenkort is onze koning jarig en dan mag de oranje tompouce voor koningsdag natuurlijk ook niet ontbreken! En deze oranje sfeermakers maak je heel eenvoudig gewoon zelf! Een van de lekkerste recepten voor Koningsdag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 1 hours 30 minutes
  • Yield: 10 stuks 1x
  • Category: tussendoortje
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

Vulling Oranje Tompouce:

  • 350 ml volle melk
  • 85 gr suiker + extra
  • ½ vanillepeul, uitgeschraapt
  • 3 eidooiers
  • 3 eetlepels maïzena, custard poeder of bloem
  • 200 ml slagroom

Voor het deeg:

  • 10 vierkante plakjes roomboter bladerdeeg (uit de diepvries)

Oranje Tompouce glazuur

  • 200 gr poedersuiker
  • 3 eetlepels water
  • 2 druppels oranje kleurstof

Instructions

  1. Begin als eerste met het maken van vulling van de oranje tompouce. Volg daarvoor dit recept voor het maken van banketbakkersroom. 
  2. Giet de warme gele room op een diepe bakplaat of gebruik een ruim bord. Dek het af met een stuk plasticfolie: leg deze direct OP het banketbakkersroom en druk goed de luchtbellen er uit.Laat de banketbakkersroom goed afkoelen. In de eerste instantie een half uur op het aanrecht en daarna nog minstens 1 uur goed door laten koelen in de koelkast.
  3. Terwijl de room staat te koelen op het aanrecht, verwarm je de oven voor op 220 graden (200 hete lucht) en bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de bladerdeeg plakjes op het aanrecht en laat slechts een paar minuten ontdooien. Snijd elk plakje doormidden, zodat je 2 rechthoeken krijgt, en plaats los van elkaar op de bakplaat. Gebruik een klein taartvorkje en prik gaatjes in elk plakje. Dek vervolgens af met nog een vel pakpapier en plaats nog een bakplaat hier bovenop. Deze twee stappen voorkomen het ‘opblazen’ van je bladerdeeg.  Bak de plakken bladerdeeg vervolgens goudbruin gedurende 15-17 minuten (check je verpakking voor juiste tijd en temperatuur) in de oven en laat daarna goed afkoelen.
  4. Gezien de grootte van mijn bakplaten bakte ik dit deeg in 2 delen gaar. Verplaats daarna naar een rooster en laat het bladerdeeg volledig afkoelen. Evenals de room in koelkast. Beiden dienen volledig koud te zijn voor de volgende stappen.
  5. Voor het oranje glazuur roer je het poedersuiker los met het water en de kleurstof. Lepel het oranje glazuur vervolgens over de bovenste plakken bladerdeeg en laat drogen op het aanrecht.
  6. Nu ga je de roomvulling verder afmaken: Klop hiervoor de slagroom stijf met de overgebleven 25 gram suiker. Haal de afgekoelde banketbakkersroom uit de koelkast en klop het een beetje op met een vork op garde. Spatel hier de opgeklopte slagroom door en schep de oranje tompouce vulling in een spuitzak en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.
  7. Spuit daarna de roomvuling over 10 plakjes bladerdeeg en dek af met de overige 10 plakken met glazuur er op. Bewaar de oranje tompoucen in de koelkast.

Eet smakelijk en fijne Koningsdag!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept oranje tompouce voor koningsdag © bettyskitchen.,nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor oranje tompouce voor Koningsdag wilt gaan maken!

Category: Bakrecepten Tags: bladerdeeg, eieren, Hema, Koningsdag, melk, Nederlandse keuken, slagroom, suiker, tompouce, tussendoortjes

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Weekvlog #15
Volgend bericht: Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee