Welkom in 2015! Zullen we vandaag maar meteen beginnen aan onze goede voornemens? We trappen de dag af met een heerlijke zonnig-gele ontbijt smoothie met mango en havermout!
Heerlijk vullende ontbijtsmoothie met mango
Een smoothie is echt een ideale manier om aan die 2 stuks fruit per dag te komen. Ik vergeet heel dikwijls om gedurende de dag fruit te eten, dus met een smoothie als ontbijt heb ik het maar alvast gehad. Omdat ik niet uit de gewoonte kan komen om te ontbijten met havermout, voeg ik deze ook toe aan de ontbijt smoothie met mango. Je krijgt hierdoor een heerlijk vullende ontbijtdrank, waar je echt een tijdje ‘ vol’ van zit.
Ontbijtsmoothies met havermout
Chiazaad bevat antioxidanten en maakt deze smoothie een beetje ‘ lobbig’. De zoete moerbeien zorgen voor een haast honingachtige smaak bij deze smoothie. Bijzonder lekker op de vroege ochtend dus. En als jij hier ook grote fan van bent, probeer dan ook eens een van deze andere ontbijtsmoothies met havermout! Zoals een knalroze ontbijt smoothie met frambozen of aardbei. Of ga voor een volromige ‘Nutella Smoothie‘ met cacao. Speciaal voor het najaar is deze Najaarssmoothie met peer een aanrader!
Recept: Ontbijt smoothie met mango en havermout
Deze geel gekleurde ontbijt smoothie met mango en havermout is een kleurrijke en gezonde start van je dag. Boordevol eiwitten en vers fruit om aan de nodige vitamientjes te komen!
- Total Time: 5 minuten
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: Smoothies
Ingredients
- 1/2 mango,
- 1 banaan,
- 3–4 eetlepels ‘fijne’ havermout,
- 250 ml (amandel)melk,
- 1 eetlepel gedroogde moerbeien,
- 1 eetlepel chiazaad.
Extra: blender, of hoge kan en een staafmixer.
Instructions
- Snijd de mango langs de pit en schil deze. Snijd vervolgens de mango in stukjes. Pel de banaan en snijd in stukjes.
- Doe alle ingrediënten in een blender of mix in een hoge kan met een staafmixer en pureer zacht tot een smoothie.
Drink smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
In principe kun je havermout rauw door je smoothie doen. Vind je dit te heftig op de maag liggen, dan kun je de havermout vooraf in een kommetje doen en overgieten met 50 ml gekookt water. Laat 10 minuten staan en pureer daarna volledig mee in de smoothie.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze ontbijt smoothie met mango wilt gaan maken!
Andrea - 4pure
Lekker en die smoothie past zeker in mijn goede voornemens van januari! En het ziet er heerlijk uit.
Betina Oostveen
thanks Andrea! Enjoy!
Groetjes, Betty
Stephanie
Hoi Betty,
Mag ik vragen welke havermoutvlokken je gebruikt? Moeten havervlokken niet eerst gekookt worden?
Ik hoor graag van je.
Groet Stephanie
Betina Oostveen
Hi Stephanie,
in principe kun je havermout gewoon ‘rauw’ eten. Maar kan ook eventueel een beetje voorwerken in gekookt water. Ook erg lekker! (zie notes bij recept)