Dit jaar vind de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Van 8 t\m 14 maart 2021 zetten we ons beste beentje voor en genieten lekker van vegetarische recepten!
Over de Nationale Week Zonder Vlees
In Betty’s Kitchen is wekelijks vegetarisch op het menu zetten niets nieuws, want wij posten al jaren lang elke maandag al een nieuw vegetarisch recept op deze site. Maar wat gebeurt er als we met zijn alleen 1 week lang geen vlees eten? Dit heeft toch zeker impact op de hoeveelheid dierenvlees dat genuttigd wordt, maar ook een forse besparing op water gebruik en kilometers die niet afgelegd hoeft te worden voor het transport ervan.
“Wij vinden dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is en willen een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische of plantaardige gerechten, promoten. Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een kleine moeite met een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Door geen vlees te consumeren tijdens de Nationale Week Zonder Vlees is de milieudruk van je voeding namelijk lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. “
De landelijke campagne van de Nationale Week zonder vlees zet ons bewust(er) aan het denken. En met een tal van heerlijke vegetarische recepten op deze website kan ik jou hopelijk ook laten zien dat vegetarisch eten ook nog eens heel lekker kan zijn!
Schrijf je in op de website hierboven en laat zien dat jij ook mee doet! Download heerlijke recepten of ga eten in een van de vele restaurants die deze week ook een (aangepast) vegetarisch menu serveren. Samen maken we het verschil!
Groetjes, Betty
Check hier recepten voor de Nationale Week Zonder Vlees:
- 10x Vegetarische Pasta Recepten
- 10x Vegetarische BBQ recepten
- 10x Vegetarische Recepten voor de lunch & diner
- 10x Vegetarische Pizza, maar dan anders
- 6x Vegetarische TexMex recepten
- 10x Vegetarische hartige taarten (binnenkort online)

Geef een reactie