Print

Recept: Minestronesoep met groene kool en ravioli

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ik ben dol op Minestronesoep. Het is de ideale manier om (restjes) groente te verwerken tot een Italiaanse groentesoep. En deze Minestronesoep met groene kool en ravioli past perfect bij dit herfstachtige weer. Boordevol verrukkelijke najaars smaken, zoals Cavolo Nero kool, kastanjechampignons en zelfs een schepje truffel.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 rode ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 800 gram gesneden Italiaanse roerbakgroente: Cavolo Nero, kastanjechampignons, broccoli & bosui.
  • 2 liter groentebouillon,
  • 250 gram ravioli met champignonvulling,
  • 1 groot blik cannellini bonen (300 gram),
  • salsa tartufata (=truffelsalsa, te koop bij de delicatessenwinkel),
  • olijfolie.

Extra:

  • soeppan,
  • kleine kookpan, voor de ravioli,
  • vergiet.

Instructions

  1. Pel de ui en snipper deze. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  2. Voeg de gesneden groente mix (Cavolo nero, champignon, broccoli & bosui) toe en bak mee gedurende 2 minuten. Giet de groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat de minestronesoep zo’n 15 minuten zachtjes doorkoken, met de deksel op de pan.
  3. Ondertussen kook je de tortellini al dente. Ik gebruik zelf verse tortellini, dus deze is met slechts 5 minuutjes klaar. Even afgieten en kort afspoelen met koud water om plakken te voorkomen.
  4. Spoel de cannellini bonen af en laat uitlekken. Stop vervolgens bij de soep en laat de laatste minuut van de kooktijd mee verwarmen. Voeg tevens de gekookte tortellini toe de soep en verwarm ook mee in deze laatste minuut.
  5. Serveer de minestronesoep met groene kool in diepe borden en geef er een lepeltje salsa tartufata (truffelsalsa) bij.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty