Kan jouw boterham wel wat proteine gebruiken. De keuze is veel groter dan plakjes kipfilet of andere vleeswaren. Je kunt bijvoorbeeld ook een proteinerijke broodsalade maken met gegaarde vis. Vandaag deel ik dan ook een basis recept voor makreelsalade voor op brood. Zo eentje die je helemaal naar wens kunt uitbouwen en op smaak brengen met jouw favoriete ingrediënten.
Zelf makreelsalade voor op brood maken
Ben jij visliefhebber en wil je in een handomdraai gezond broodbeleg op tafel zetten? Zorg dan standaard voor blikjes vis in je voorraadkast. De vis ligt dan op water of olie, is reeds voorgegaard en direct klaar voor gebruik. Met bijvoorbeeld een blikje horsmakreel van FishTales maak je deze makreelsalade voor op brood klaar. Top je broodje af met knapperige komkommer en radijsjes en je hebt een snelle, eenvoudige en vullende lunch!
“”Vind jij een standaard broodje kaas ook zo saai worden? Check hier dan nog veel meer lekkere inspiratie voor verschillende soorten gezond broodbeleg.“




Nog meer lekkere recepten met vis voor de lunch
Het wordt geadvieseerd om in ieder geval één keer per week vis te eten en dan bij voorkeur vette vis zoals haring, makreel of zalm. Onderstaand basisrecept voor makreelsalade op brood is dan ook een voedzame lunch rijk aan omega 3 vetzuren. Maar ik heb natuurlijk nog meer lekkere recepten met vis voor de lunch op de website staan. Denk bijvoorbeeld ook aan zelf tonijnsalade maken met tonijn uit blik. Of ga voor een pita broodje met ‘mas-uni‘ , dat is een vissalade met kokos uit de Malediven. Of steek een vorkje in een kom Poke Bowl met zalm en zeewier. Hoe dan ook, dat wordt lekker genieten van vis!
Makreelsalade voor op brood
- Total Time: 5 minuten
- Yield: 1 persoon
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
Voor de makreelsalade:
- 1 blikje (hors)makreel, op zonnebloemolie (a 125 gram)
- ½ rode ui
- 1 el. mayonaise
- 1 tl. Dijonmosterd
- 2 tl. citroensap
- zout en peper
Voor erbij:
- 2 plakjes roggebrood
- 2 – 3 radijsjes, in partjes
- 1 snack komkommer
- ter garnering: verse peterselie, dille of bieslook
Instructions
- Giet de blikje af en laat de (hors)makreel uitlekken. Pel de ui en snipper deze zeer fijn.
- Meng in een kom de (hors)makreel met de ui, mayonaise, Dijon mosterd en citroensap. Breng het geheel daarna op smaak met zout en peper.
- Stop in een afsluitbaar bakje en bewaar de makreelsalade tot gebruik in de koelkast (Max. 3 dagen)
- Rooster eventueel de sneetjes roggebrood in en broodrooster of koekenpan. Je kunt het roggebrood ook door de helft snijden voor kleinere broodjes (en dus beter vastpakken). Beleg met een royale hoeveelheid makreelsalade.
- Beleg elk broodje met stukjes radijs en komkommer voor een knapperige bite. Garneer tevens met dille, peterselie of bieslook.
Eet smakelijk!
Notes
Varieer gerust met ingredienten die je als smaakmaker toevoegt aan de makreelsalade. Denk bijvoorbeeld aan kleine blokjes augurk, zilveruitjes, geraspte wortel, kappertjes of zelfs stukjes bleekselderij. Dit is in ieder geval een fijn basisrecept voor makreelsalade voor op brood maken, dat je zeker naar wens kunt uitbreiden.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze makreelsalade voor op brood. Dat wordt genieten!

Voor dit recept heb ik producten opgestuurd gekregen van Bart’s FishTales. Maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en ervaring. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.
Geef een reactie