• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Drankjes recepten / Kruidnoten Chai Latte

Kruidnoten Chai Latte

23 november 2016 Door Nanda Appelman Reageer

“Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…” In het weekend van de Sinterklaasintocht maakte ik dit lekkere recept voor Kruidnoten Chai Latte, dus met een typische kruidnotensmaak. Heerlijk om te maken in de donkere dagen naar Sinterklaasavond toe, maar je hoort mij er niet over als je hem na 5 december ook nog eens maakt hoor!

Kruidnoten Chai Latte

Ik denk dat iedereen de Chai thee in poedervorm wel kent, maar in dit recept leg ik uit hoe je hem zelf kunt maken. Chai thee is een combinatie van kruiden, specerijen en zwarte thee. Je kunt dit mengsel laten trekken in alleen water, maar omdat er vrij sterke en kruidige ingrediënten in worden gebruikt is het juist lekker om het met melk te maken: de Chai Latte. Mocht je nu absoluut niet van melk houden, maak hem dan vooral wel met water!

Chai latte met kruidnoten

In deze Chai Latte zijn alle kruiden toegevoegd die ook worden gebruikt voor het maken van speculaaskruiden. Dus als je wat extra kruiden maakt, kun je ook lekker zelf kruidnoten bij de thee maken of deze gevulde speculaaskoeken! Als je alles vermaalt tot poeder kun je de kruiden afgesloten nog lang bewaren. Als je de kruiden ook wilt gebruiken als speculaaskruiden heb je alleen meer kaneel nodig. Voor de juiste samenstelling gebruik je dan in plaats van onderstaande verhoudingen 4 theelepels kaneel in plaats van 2. Dit is voor de Chai Latte alleen iets te veel kaneel. Voor de rest kun je dezelfde verhoudingen aanhouden.

Recept voor Kruidnoten Chai Latte:

(Voor 2 mokken Chai Latte)

Ingrediënten:

  • 2 zakjes Ceylon thee (dit is zwarte thee met een vleugje citrus)
  • 2 mokken melk (ik heb amandelmelk gebruikt, welke al licht gezoet is)
  • 2 tl. kaneel (lekkerst is een verbrokkeld stokje)
  • 1 tl. nootmuskaat (djahé)
  • 1 tl. kruidnagels
  • 0,5 tl. verse gemberblokjes
  • 0,5 tl. witte peperkorrels
  • 2 peulen kardemom (is ook ongeveer 0,5 theelepel)
  • Evt. honing

Benodigdheden:

  • Vijzel
  • Theefilters

Bereidingstijd: 20 minuten.

Bereidingswijze Kruidnoten Chai Latte:

  1. Vermaal de hele ingrediënten (de kruidnagels, peperkorrels en kardemom) in een vijzel tot ze wat gebroken zijn. Daardoor komt de smaak beter vrij.
  2. Voeg de kruidnagels, peperkorrels en kardemom samen met de thee uit de theezakjes, kaneel, nootmuskaat en verse gember in een kom en roer alles goed door elkaar. Schep het mengsel met een lepel in een theefilter.
  3. Breng de melk in een steelpan zachtjes aan de kook. Hang het theefilter erbij in de pan. Zodra de melk kookt laat je hem 10 minuten heel zachtjes doorkoken. Roer tussendoor. Mijn keuken rook op dit moment al helemaal naar kruidnoten: jammie! Zo vind ik het najaar dus helemaal niet vervelend…
  4. Na de 10 minuten haal je het filter uit de melk en schenk de Kruidnoten Chai Latte in 2 mokken. Voeg naar smaak wat honing toe.

“Wat brengt hij mij, wat brengt hij jou, wat brengt hij jou en mij? Wie zoet was: koek. Wie stout was krijgt de roe…”

Die koek kun je natuurlijk ook lekker zelf maken als je hem niet krijgt;) Kende je deze blog al met 7x Sinterklaas Recepten? De een nog lekkerder dan de ander, van ontbijt tot de heerlijkste taarten.

Geniet ervan, neem het ervan en alvast een heerlijke Sinterklaasavond gewenst!

Liefs, Nanda

Kruidnoten Chai Latte

Category: Drankjes recepten Tags: Chai Latte, gember, kaneel, kardemom, kruidnagel, kruidnoten, melk, Nanda Appelman, nootmuskaat, Sinterklaas, thee, witte peper

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Sinterklaastaart met witte chocoladeroom
Volgend bericht: Kikkererwtensalade met tomaat en feta »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee