• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Kraamtaart met aardbeien (voor geboorte meisje)

Kraamtaart met aardbeien (voor geboorte meisje)

15 juli 2017 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Jump to Recipe

Onlangs hielden wij een kraamfeest voor onze dochter Laura. En dan mag een roze kraamtaart natuurlijk niet ontbreken!

Deze dame dook weer eens even de keuken in voor een hoge taart voor het gezelschap en nog meer lekkere kraamhapjes.

Kraamtaart geboorte meisje

Een taart mag natuurlijk nooit ontbreken tijdens een feestje. En ter ere van de geboorte van ons meisje maakte ik deze hoge, gestapelde roze kraamtaart met aardbeien. De binnenkant en buitenkant werden ook nog voorzien van een witte chocolade-roomkaas frosting. En deze roze kraamtaart is natuurlijk ook geschikt voor een babyshower, bruiloft of andere speciale gelegenheid!

roze kraamtaart met aardbeien geboorte meisje recept babyshower kraamfeest

Génoisetaart of Biscuittaart?

Voor stapelbare en feestelijke taarten kun je altijd het beste biscuitbeslag gebruiken. Dit zachte sponsdeeg is ideaal voor het horizontaal doorsnijden en vullen met jam, fruit of créme. In onderstaande recept maakte ik zelf een witte-chocolade-roomkaas frosting. Tip: deze vanille botercreme is lekker stevig voor decoratie en het spuiten van mooie toeven zoals ik bij deze Smash cake taart ook deed! Omdat ik een wat steviger beslag wilde maken, besloot ik om Génoisebeslag te maken; verrijkt met extra boter. Het deeg wordt dan iets compacter, maar hier snijd je dan ook zeer gemakkelijk verticale ‘plakken’ of slices van. Zo kun je uit 1 complete, gestapelde taart maar liefst 20-30 ‘plakken’ halen, om te serveren aan je visite. De keerzijde is wel dat je de 3 lagen, afzonderlijk moet bakken in een springvorm. Ik deed dit bijvoorbeeld in 2 keer, omdat ik 2 springvormen van 24 cm heb.


Print

Recept: Kraamtaart met aardbeien (geboorte meisje)

roze kraamtaart met aardbeien geboorte meisje recept babyshower kraamfeest
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

3 from 1 review

Dit recept voor een kraamtaart met aardbeien is totaal voor 3 taartenlagen, maar je kunt de hoeveelheden ook aanpassen en 3x een taartlaag mixen en bakken. (afhankelijk van hoeveel springvormen je beschikt en hoe ruim je beslagkom is.). Voor een jongen gebruik je bijvoorbeeld blauwe kleurstof en bramen voor de vulling. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minutes
  • Cook Time: 60 minutes
  • Total Time: 1 hours 30 minutes
  • Yield: 24 personen 1x
  • Category: taart

Ingredients

Scale

(voor een roze kraamtaart met 3 lagen)

Ingrediënten Génoisebeslag:

  • 150 gram roomboter  (=50 gram per laag),
  • 12 eieren (=4 stuks per laag),
  • 300 gram fijne suiker  (=100 gram per laag),
  • 0.75 theelepel zout  (=0.25 theelepel per laag),
  • 240 gram zelfrijzend bakmeel  (=80 gram per laag),
  • 60 gram maizena  (=20 gram per laag),
  • eetbare rode kleurstof druppels.

Ingrediënten vulling:

  • 6 eetlepels aardbeienjam,
  • 500 gram aardbeien,
  • 200 gram witte chocolade,
  • 300 gram roomkaas,
  • 150 gram poedersuiker,
  • decoratie, bijvoorbeeld roze hagelslag of hartjes.

Extra:

  • oven,
  • springvorm 24 cm (liefst 2 of 3 stuks),
  • bakpapier,
  • steelpannetje,
  • au bain marie,
  • (hand)keukenmixer.

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). Bekleed de bodem van de springvorm(en) met bakpapier. Vet de vorm(en) in met wat boter en bestuif deze met wat bloem. Zet apart.
  • Smelt de boter in een steelpannetje. Houdt deze daarna op zeer lage temperatuur warm.
  • Doe de eieren, de suiker en het zout in een au bain marie kom en zet deze op een pan met heet water. Klop dit gedurende 10 minuten, met een handmixer dik en romig.( TIP: heb je enkel een staande mixer in huis? Klop dan eerst 5 minuten met de hand au bain marie, tot het grootste gedeelte van de suiker is opgelost en giet daarna over in de staande mixer en klop nog 5 minuten stevig door.)
  • Roer de bloem en maizena goed door elkaar in een aparte kom. Voeg dit in delen toe en spatel luchtig door het eimengsel. Giet tot slot voorzichtig de gesmolten boter door het beslag en een paar druppels rode kleurvloeistof en spatel nogmaals luchtig door. Schep het Génoisebeslag in de springvorm(en), strijk de bovenkant een beetje glad en bak gedurende 40 minuten in de oven. Laat daarna 5 minuten afkoelen alvorens de vorm te verwijderen. Laat op een rooster geheel afkoelen.roze kraamtaart met aardbeien geboorte meisje recept babyshower kraamfeest
  • Was de aardbeien, verwijder de kroon en snijd de aardbeien in vieren. Zet apart.
  • Voor de witte chocolade-cheesecake frosting: breek de witte chocolade in blokjes en smelt deze au bain marie. Klop de roomkaas met met de poedersuiker romig, met behulp van de (hand)mixer. Voeg hier de gesmolten chocolade aan toe en klop nogmaals door.
  • Nu gaan we de kraamtaart stapelen: Leg 1 laagtaart op de taartvorm. Besmeer de bovenkant met 3 eetlepels aardbeienjam en verdeel hier de helft van de gesneden aardbeien overheen. Besmeer een tweede laagtaart royaal met de frosting. Leg deze taart met de besmeerde kant op de aardbeien en druk goed aan. Besmeer vervolgens de nieuwe bovenkant met aardbeienjam en verdeel hier de rest van de aardbeien over heen. Besmeer de 3e taart ook royaal met de frosting en leg ook deze met de besmeerde kant op de aardbeien en druk goed aan. Gebruik de resterende frosting om de boven-, en zijkant van de taart compleet in te smeren. Bestrooi de taart tot slot met decoratie hageslag of snoepgoed, zoals suikerhartjes.

TIP: stap 1 tm 4 kun je eventueel al een dag van tevoren voorbereiden. Bewaar de afgekoelde taartlagen op het aanrecht, verpakt in zilverfolie. De complete bereide taart kun je gerust 2 dagen, afgedekt, in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

roze kraamtaart met aardbeien geboorte meisje recept babyshower kraamfeest

Category: Mama & Kind, Taart Recepten Tags: aardbeien, babyshower, bloem, boter, chocolade, eieren, Feest, kraamtaart, maizena, poedersuiker, roomkaas, suiker, witte chocolade, zwanger

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Twee variaties zomerse ijskoffie
Volgend bericht: Rijst met romige cashewnotensaus »

Lees Interacties

Reacties

  1. Dory

    27 juli 2017 om 9:04 pm

    Wauw!
    Hoe zou je het beslag op een natuurlijke wijze kunnen kleuren?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 augustus 2017 om 5:06 pm

      Hi Dory,

      je zou bijvoorbeeld ook poeder gemaakt van gevriesdroogde frambozen of aardbeien kunnen gebruiken.
      Succes en eet smakelijk in ieder geval!

      Beantwoorden
  2. Jinte

    13 augustus 2018 om 1:02 pm

    Helaas was bij mij het baksel een mislukking. De cake kwam niet omhoog en rook meer naar gebakken ei (er gaan ook wel veel eieren in?!). Ook was de boter na een tijdje op klein vuur toch bruin geworden, dus kon ik opnieuw boter smelten…wellicht duurde het daardoor allemaal te lang? Het beslag was uiteindelijk te dun. Ik heb uiteindelijk een ander recept gebruikt voor de cake. Maar ik ben toen wel verder gegaan met de vulling en de frosting van deze taart en dat was succesvol!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 augustus 2018 om 10:36 am

      Hi Jinte,

      je kunt een volgende keer ook mijn standaard recept voor biscuit deeg gebruiken:
      https://bettyskitchen.nl/biscuit-taart-beslag-maken/
      Genoisebeslag is inderdaad wat bewerkelijker omdat er gesmolten (warme) boter in gaat)
      Maar het beslag dient heel licht en luchtig, en dus dunner dan normaal, te zijn.

      Groetjes!

      Beantwoorden
  3. Ingrid

    30 april 2020 om 11:25 am

    Voor hoeveel personen is deze taart?
    Groetjes Ingrid

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 april 2020 om 12:55 pm

      Hi Ingrid, wij hebben er (ruim) 24 plakken uit gekregen. Dat is dan met een afmeting van 24cm doorsnede.
      Je kunt ook springvorm van 18 cm gebruiken en overal 1/4 van af halen.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee