Wist je dat (oud) kerstbrood of die feeststol ook heerlijk zijn om kerstbrood wentelteefjes van te maken? Een ideaal bakrecept dat we dikwijls toepassen op oud brood, maar ook verrukkelijk met een kerststol of zelfs paasstol!
Kerstbrood wentelteefjes zijn onweerstaanbaar lekker!
Maar of je nu kerstbrood wentelteefjes maakt voor het kerst ontbijt, of om juist je left-over kerstbrood en feeststol na de kerst op te kunnen maken. Wentelteefjes zijn natuurlijk ooit bedacht om oud brood nieuw lezen in te blazen. Maar het is juist de combinatie van rozijnen en zacht amandelspijs dat deze kerstbrood wentelteefjes zo onweerstaanbaar lekker maakt! Ook lekker: maak er een kerstbrood pudding uit de oven van!

Wentelteefjes van leftover kerstbrood maken
Deze tijd van het jaar zitten we natuurlijk massaal aan het kerstbrood. Het liefst met een lik gezouten roomboter. Of misschien zelfs wel met een lepeltje chocoladepasta. Maar een warm geserveerde kerststol is ook een topper! Doordat je deze wentelt in en & melk en vervolgens opbakt, smelt het suiker van de amandelspijs en dit vormt een heerlijk karamellaagje op het brood. Dit moet je echt een keertje geprobeerd hebben! En je hebt slechts een paar standaard ingrediënten nodig om kerstbrood wentelteefjes te maken. Check ook deze grote favoriet van de site: Friese wentelteefjes van suikerbrood !
Recept: Kerstbrood wentelteefjes

Wist je dat (oud) kerstbrood of die feeststol ook heerlijk zijn om kerstbrood wentelteefjes van te maken? Een ideaal bakrecept dat we dikwijls toepassen op oud brood, maar ook verrukkelijk met een kerststol of zelfs paasstol!
- Cook Time: 10 minutes
- Total Time: 10 minutes
- Yield: 2–3 personen 1x
- Category: ontbijt
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 1 groot ei (L),
- 125 ml (plantaardige) melk,
- snufje kaneel,
- 6 plakken kerstbrood (1–2 cm dikte),
- poedersuiker,
- roomboter,
- optioneel: pure chocolade.
Extra:
- diep bord of kleine ovenschaal,
- koekenpan of grillplaat,
- spatel,
- optioneel: grove rasp.
Instructions
- Gebruik een diep bord of kleine ovenschaal en kluts hierin het ei met de melk. Voeg een snuf kaneel toe.
- Smelt een grote klont roomboter in de koekenpan of grillplaat. Hou het vuur op middelhoog.
- Haal de plakken kerstbrood, aan weerszijden, door het ei mengsel en plaats in de koekenpan. Bak goudbruin of tot het ei gestolt is, en keer de kerstbrood wentelteefjes om. Bak de andere zijde ook bruin. Wellicht kun je er slechts 2-3 naast elkaar kwijt in de koekenpan, en bak je dit recept in delen op.
- Serveer de Kerstbrood wentelteefjes met poedersuiker er overheen gestrooid. Rasp eventueel wat pure chocolade grof boven de warme wentelteefjes en serveer direct!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kerstbrood wentelteefjes wilt gaan maken!

Geef een reactie